- -
UPV
 

Serveis que prestem

Compromisos que assumim

Atenció a l'usuari

NormativaSala d'exposicions del Rectorat

POLINIZA DOS Trobada d'Art Urbà

NOVEMBRE: Festival de Jazz

Aules de Cultura UPV

PAC

CINEMA: Dijous de pel·lícula

En Acció

Hall Solidari

Música UPV

Prime the Animation!

ÀGORA SOUND

FICAECultura Campus d'Alcoi

Cultura Campus de Gandia

Agenda UPV

Descomptes culturals

 
Exposicions 2018-2019

ART AL QUADRAT

Inauguración: dijous 16 de maig a les 13.00 h

Quan tirem la vista enrere, des de l’obra Retrat de família (2008), fins al nostre darrer projecte Jo sóc (2018), amb la recuperació de la memòria de les dones rapades durant el franquisme, veiem que l’apropament al tema de la memòria sempre ha sigut una constant que ha tingut la seua presència necessària, tant a la nostra obra com a la nostra vida. Més enllà d’una mera tornada al passat, la lectura es fa des del present, des d’un present que es veu afectat per un passat traumàtic, no només a les persones directes implicades, sinó també a les generacions posteriors. Sota la nostra la nostra mirada, tenim el poder de transformar la memòria per sanar-la. És per això que les obres mostrades a aquesta exposició són actes simbòlics que modifiquen el relat passat per un de nou que traspassa generacions, creant un discurs present amb un llenguatge present que trasllada les vivències i coneixements a les noves generacions

Més informació:https://www.artalquadrat.net/

Veure vídeo - Veure Notícia - Galeria d'imatges - Veure díptic

 

 

"Obrint porte. Falles innovadores a la ciutat de València"

Inauguració: dijous 7 de març a les 19.00 h (Sala Rectorat) i 20.00 h (Sala Josep Renau)

La UPV inaugura dues exposicions en les quals es revisa la renovació constructiva i estètica dels monuments fallers de les darreres dècades a través de més d’un centenar de peces –entre maquetes, dibuixos, ninots, fotografies i documents– que permeten establir un recorregut per la història recent de les falles innovadores a la ciutat de València. A més, a manera de cas d’estudi, es repassen les recerques artístiques i estructurals per a la creació de la Falla Politècnic.

La primera de les exposicions, “Obrint portes. Falles innovadores a la ciutat de València”, té lloc a la sala d’exposicions del Rectorat de la UPV i mostra un recorregut per la història de les falles innovadores dividit en quatre àmbits: primerament, la relació entre artistes fallers i artistes visuals en les falles dissenyades per Dalí, Sento Llobell, Ortifus, Sigfrido Martín Begué, Óscar Mora, Okuda o Pichiavo, i també els antecedents de la ruptura a través de les propostes de Ricardo Rubert, Vicente Luna, Manolo García o Alfredo Ruiz; en segon lloc, els canvis formals i les aportacions més innovadores que han fet les Falles I+E (innovació i experimentalitat), amb la incorporació de noves tecnologies com ara el videomapatge i els elements sonors; en tercer lloc, les falles participatives i l’apropiació crítica de l’espai públic, a través de les quals es recupera l’esperit de l’estoreta velleta; i un quart àmbit documental que serveix de nexe entre els altres tres i que reuneix revistes, llibrets, treballs acadèmics i entrevistes als protagonistes.

La segona de les mostres, “Obrint Portes. Investigació a la Falla Politècnic” es desenvolupa a la Sala Josep Renau de la Facultat de Belles Arts de la UPV, i recorre la col·laboració discontínua dels professors d’aquesta Facultat amb la comissió de la Falla Politècnic (Av. dels Tarongers - Universitat Politècnica - Camí de Vera). Aquesta mostra pretén posar en valor el resultat de la col·laboració que s’hi desenvolupa des de l’any 2013 i que ha donat com a resultat la plantà d’11 falles coordinades per l’equip format per Jaume Chornet Roig i Leonardo Gómez Haro, professors del Departament d’Escultura, membres del grup d’investigació Laboratori de Creacions Intermèdies i professors del Títol Propi d’Expert Universitari en Monuments Efímers i Tematitzacions, impartit per la UPV.

Si voleu més informació:
Pepe Romero, jorogo@esc.upv.es
Jaume Chornet, jaichoro@esc.upv.es
Leonardo Gómez Haro, leogoha@esc.upv.es
Área de Actividades Culturales, VACE, UPV cultura@upv.es
Vicedecanato de Cultura, Facultat de BBAA, UPV vcbbaa@upv.es

Més informació:
Nota de Prensa

Veure vídeo - Veure vídeo UPV TV - Veure Notícia

 

Fotografia Científica. Luis Monje

INAUGURACIÓ: 24 de gener del 2019 a les 13.00 h
del 24 de gener a l'1 de març del 2019

La fotografia científica és una eina fonamental per a l’avanç de la ciència, la indústria i l’educació.

La ciència, en quasi totes les seues branques, avança fent observacions visuals. La fotografia científica té una funció doble: d’una banda, il·lustrar i fixar aquestes observacions, i de l’altra, registrar nombrosos fenòmens que resulten invisibles a la nostra vista, siga perquè tenen dimensions reduïdes (microscòpia) o una llum feble (astrofotografia de cel profund) o una rapidesa o lentitud extremes (fotografia d’alta velocitat i filmació a intervals o time lapse) o pel fet que la nostra vista és cega a un tipus de radiació determinat (Rx, UV, IR, termografia...).

La fotografia científica no és una especialitat, sinó un conjunt de tècniques fotogràfiques complexes que comprenen més de 30 branques, 20 de les quals les presentem ací de la mà de Luis Monje, un dels pocs fotògrafs científics del món que han dedicat la major part de la seua vida a estudiar-les, practicar-les i difondre-les.

Veure vídeo - Veure vídeo UPV TV - Veure Notícia - Veure díptic

 

PHOENIX >> VALENCIA. Breaking the Wall

INAUGURACIÓ: 20 setembre del 2018 a les 20.00 h
del 20 de setembre al 31 d'octubre del 2018

PHOENIX VALÈNCIA. Breaking the Wall és un projecte artístic d'intercanvi cultural que a través de l’obra gràfica dirigeix la mirada cap a un món sense fronteres i convida a la reflexió sobre les relacions interculturals.

La hibridació i el mestissatge presents en les pràctiques artístiques contemporànies són un reflex dels fluxos migratoris que, al llarg de la història i en el nostre món globalitzat, s'enfronten a la reglamentació dels països i generen una reflexió constant sobre la condició de les fronteres. De la mateixa manera i seguint una tradició que es remunta diversos segles, l'intercanvi de gravats permet traslladar idees i transcendir territoris per a mostrar-nos l’altre, conèixer-lo i aprendre d’ell. En aquest cas, escurçant la distància entre el desert nord-americà i la costa mediterrània.

L'exposició suposa el resultat d'aquesta col·laboració a través de la carpeta d'obra gràfica que, amb el mateix títol, reuneix treballs de 12 artistes de l'Herbeger Institute for Design and the Arts de l'Arizona State University (Phoenix, EUA) i d'altres realitzats per artistes vinculats a la Facultat de Belles Arts de la UPV. I es completa amb la invitació cursada als artistes de Phoenix per a exposar altres obres originals (fotografia, vídeo, escultura, instal·lació).

Veure vídeo - Veure vídeo UPV TV - Veure Notícia - Veure díptic

 


EMAS upv