- -
UPV
 

Serveis que prestem

Compromisos que assumim

Atenció a l'usuari

Normativa



Cultura Campus d'Alcoi

Cultura Campus de Gandia



Formación

Aules de Cultura UPV

Espacio N-1

PC_ACTS

Prime the Animation!

Novembre Festival de Jazz

Música UPV

Cine Dijous de pel·lícula

POLINIZA DOS Trobada d'Art Urbà

Residencia artística

Mundos por venir

Red Espacios Expositivos UPV

Agenda UPV



Sala d'exposicions del Rectorat

PAC

Hall Solidari

En Acció

ÀGORA SOUND

 
Exposiciones 2019

A.N.C.A. Una experiència de creació col·lectiva 1989-1994

Inauguració: dimecres 16 d'octubre a les 18.30 h, a la sala d'exposicions del Rectorat de la UPV i en col·laboraió amb la Fundación Cañada Blanch.

A propòsit de l'exposició col·lectiva els artistes diuen: "Ací estem de nou, disposats a concloure el nostre trànsit de cinc anys, al soterrament d'una mort anunciada que el temps, sempre insubornable, s'ha ocupat d'ajornar in saecula saeculorum quasi durant vint-i-cinc anys. No hi ha mort digna sense un funeral d'altura —com va escriure el poeta—, i aquesta és la raó per la qual volem compartir-ho amb tu, convidar-te a celebrar la nostra assumpció al paradís de la pau eterna, la llar on resten varades les naus dels que en vida es varen creure artistes".

Descans en pau, en peu, en piu, en pou i en puu.

Durant la inauguració el dimecres 16 a les 18.30 h, hi haurà diverses accions:

  • Acció 1: Visita al Museu. Autor: Manel Costa. Duració 10’
  • Acció 2: Pro-apuesta musical. Autor: Andrés Llopis. Duració 3’
  • Acció 3: Pan y periódico. Autor: Rafael Santibáñez. Duració 7’
  • Acció 4: Identitat. Autores: Lucía Peiró e Inma Gregori. Duració 8’
  • Acció 5: Pensa-ment. Autor: Jose Tarragó. Duració 10’
  • Acció 6: Inventario y Acert-hijo. Autor: Andrés Llopis. Duració 7’
  • Acció 7: Días Felices. Autor: María Ordóñez. Duració 15’
  • Acció 8: Acoso. Autores: Nuria Lloret (guió); Jorge Sastre (música); Stefano Scarani (audiovisual). Duració 7’
  • Acció 9: Escultura sonora. Autor: Rafael Santibáñez. Duració 7’
  • Acció 10: 10 segundos de concierto. Autor: Bartolomé Ferrando. Duració 4’

De forma paral·lela a l'exposició hi haurà una taula redona i 2 accions el dilluns 21 d'octubre, 19:00h, a l'Aditori Alfons Roig de la Facultat de Belles Art: "La creació col·lectiva", on intervenen:

  • Roman de la Calle, catedràtic d’Estètica de la Universitat de València.
  • Gema Hoyas, professora titular del Departament d’Escultura de la UPV.
  • Martina Botella,professora del Departament d’Escultura de la UPV.
  • Bertomeu Ferrando,professor titular del Departament d’Escultura de la UPV i membre d’ANCA.

I modera: Lucía Peiró, artista, llicenciada en Belles Arts i membre d´ANCA.

En les dues accions col·lectives, intervenen els estudiants de l’assignatura de perfomance del curs 2019/2020: Xiz Franco, Elena Orellana, Alba García, Magdalena Lorca, Marina Incertis, Blanca Matías, Rosa Marín, Mar Lucía Mata, Claudia Dyboski, Jon Carrilero, Silvana Giraldo, Isabel Zuriaga, Joar Remolar, Inés Díaz, Claudia García, María Alcázar, Josefa Moreno, Marina Abreu, Irene Hernández, Dámaris Sempere, Ramona Valero, Rosa Marín, Jesús Domínguez, Silvia Medina, Ana De Toro, Beatriz Pérez, Carmen Arilla.

Veure vídeo UPV TV - Veure Notícia - Galeria d'imatges - Veure díptic

 

ART AL QUADRAT

Inauguración: dijous 16 de maig a les 13.00 h

Quan tirem la vista enrere, des de l’obra Retrat de família (2008), fins al nostre darrer projecte Jo sóc (2018), amb la recuperació de la memòria de les dones rapades durant el franquisme, veiem que l’apropament al tema de la memòria sempre ha sigut una constant que ha tingut la seua presència necessària, tant a la nostra obra com a la nostra vida. Més enllà d’una mera tornada al passat, la lectura es fa des del present, des d’un present que es veu afectat per un passat traumàtic, no només a les persones directes implicades, sinó també a les generacions posteriors. Sota la nostra la nostra mirada, tenim el poder de transformar la memòria per sanar-la. És per això que les obres mostrades a aquesta exposició són actes simbòlics que modifiquen el relat passat per un de nou que traspassa generacions, creant un discurs present amb un llenguatge present que trasllada les vivències i coneixements a les noves generacions

Més informació:https://www.artalquadrat.net/

Veure vídeo - Veure Notícia - Galeria d'imatges - Veure díptic

 

 

"Obrint porte. Falles innovadores a la ciutat de València"

Inauguració: dijous 7 de març a les 19.00 h (Sala Rectorat) i 20.00 h (Sala Josep Renau)

La UPV inaugura dues exposicions en les quals es revisa la renovació constructiva i estètica dels monuments fallers de les darreres dècades a través de més d’un centenar de peces –entre maquetes, dibuixos, ninots, fotografies i documents– que permeten establir un recorregut per la història recent de les falles innovadores a la ciutat de València. A més, a manera de cas d’estudi, es repassen les recerques artístiques i estructurals per a la creació de la Falla Politècnic.

La primera de les exposicions, “Obrint portes. Falles innovadores a la ciutat de València”, té lloc a la sala d’exposicions del Rectorat de la UPV i mostra un recorregut per la història de les falles innovadores dividit en quatre àmbits: primerament, la relació entre artistes fallers i artistes visuals en les falles dissenyades per Dalí, Sento Llobell, Ortifus, Sigfrido Martín Begué, Óscar Mora, Okuda o Pichiavo, i també els antecedents de la ruptura a través de les propostes de Ricardo Rubert, Vicente Luna, Manolo García o Alfredo Ruiz; en segon lloc, els canvis formals i les aportacions més innovadores que han fet les Falles I+E (innovació i experimentalitat), amb la incorporació de noves tecnologies com ara el videomapatge i els elements sonors; en tercer lloc, les falles participatives i l’apropiació crítica de l’espai públic, a través de les quals es recupera l’esperit de l’estoreta velleta; i un quart àmbit documental que serveix de nexe entre els altres tres i que reuneix revistes, llibrets, treballs acadèmics i entrevistes als protagonistes.

La segona de les mostres, “Obrint Portes. Investigació a la Falla Politècnic” es desenvolupa a la Sala Josep Renau de la Facultat de Belles Arts de la UPV, i recorre la col·laboració discontínua dels professors d’aquesta Facultat amb la comissió de la Falla Politècnic (Av. dels Tarongers - Universitat Politècnica - Camí de Vera). Aquesta mostra pretén posar en valor el resultat de la col·laboració que s’hi desenvolupa des de l’any 2013 i que ha donat com a resultat la plantà d’11 falles coordinades per l’equip format per Jaume Chornet Roig i Leonardo Gómez Haro, professors del Departament d’Escultura, membres del grup d’investigació Laboratori de Creacions Intermèdies i professors del Títol Propi d’Expert Universitari en Monuments Efímers i Tematitzacions, impartit per la UPV.

Si voleu més informació:
Pepe Romero, jorogo@esc.upv.es
Jaume Chornet, jaichoro@esc.upv.es
Leonardo Gómez Haro, leogoha@esc.upv.es
Área de Actividades Culturales, VACE, UPV cultura@upv.es
Vicedecanato de Cultura, Facultat de BBAA, UPV vcbbaa@upv.es

Més informació:
Nota de Prensa

Veure vídeo - Veure vídeo UPV TV - Veure Notícia

 

Fotografia Científica. Luis Monje

INAUGURACIÓ: 24 de gener del 2019 a les 13.00 h
del 24 de gener a l'1 de març del 2019

La fotografia científica és una eina fonamental per a l’avanç de la ciència, la indústria i l’educació.

La ciència, en quasi totes les seues branques, avança fent observacions visuals. La fotografia científica té una funció doble: d’una banda, il·lustrar i fixar aquestes observacions, i de l’altra, registrar nombrosos fenòmens que resulten invisibles a la nostra vista, siga perquè tenen dimensions reduïdes (microscòpia) o una llum feble (astrofotografia de cel profund) o una rapidesa o lentitud extremes (fotografia d’alta velocitat i filmació a intervals o time lapse) o pel fet que la nostra vista és cega a un tipus de radiació determinat (Rx, UV, IR, termografia...).

La fotografia científica no és una especialitat, sinó un conjunt de tècniques fotogràfiques complexes que comprenen més de 30 branques, 20 de les quals les presentem ací de la mà de Luis Monje, un dels pocs fotògrafs científics del món que han dedicat la major part de la seua vida a estudiar-les, practicar-les i difondre-les.

Veure vídeo - Veure vídeo UPV TV - Veure Notícia - Veure díptic

 

 


EMAS upv