- -
UPV
 

Guerra Civil i postguerra

La UPV inaugura l’exposició d’Art al Quadrat "Relats des de la memòria transgeneracional", d’accés lliure al Rectorat fins al 28 de juliol

[ 16/05/2019 ]

"És una mostra que intenta abordar com ens afecten les vivències passades a les generacions presents, i com des del present podem modificar la memòria del passat".


Així explica Mónica del Rey Jordá, comissària al costat de la seua germana bessona Gemma, l'exposició "Relats des de la memòria transgeneracional", inaugurada avui a la Sala d'Exposicions UPV situada a l'edifici de Rectorat (campus de Vera, València), on romandrà oberta al públic fins al pròxim 28 de juliol.


Instal·lacions, audiovisuals, fotografies i objectes


La mostra, realitzada sota el segell d'Art al Quadrat -col·lectiu conformat en 2002 per les bessones nascudes a Sagunt el 2 d'agost de 1982, graduades en Belles Arts i Màster en Producció Artística per la UPV-, inclou instal·lacions, audiovisuals, fotografies i objectes.


A través de tot això, l'espectadora o espectador fa un recorregut que comença amb Retrat de família (2008) i finalitza amb el seu últim projecte, Jo sóc (2018). Durant el trajecte, s'analitza la situació de la dona durant la Guerra Civil i la postguerra, "recuperant la memòria de les dones rapades per a escarn públic".


"Partint de les vivències de la nostra família, hem arribat fins a les de les altres. Treballem amb persones directament afectades o descendents d'aquestes. Com van viure aquella època els nostres avis?, com ho van transmetre als nostres pares?, i com ells a nosaltres?, són elements que hem tingut en compte a l'hora de treballar", afig Mónica del Rey.


Horari d'obertura


La mostra, organitzada per l'Àrea d'Activitats Culturals de la UPV, és d'accés lliure per a qualsevol persona interessada, i es pot visitar de dilluns a divendres laborables, tant de matí (de 10 h a 14 h) com de vesprada (de 17 h a 20 h).


Notícies destacades


Nuevo protocolo de criopreservación Nuevo protocolo de criopreservación
Investigadores de la Politècnica de València trabajan para la conservación de tiburones en peligro de extinción
Puzzle Pieces Puzzle Pieces
L'app desenvolupada per un equip de l'ETSET-UPV facilita l'aprenentatge d'alumnat amb Trastorn d'Espectre Autista
Biosensor per a detecció del SARS-CoV-2 en l'aire Biosensor per a detecció del SARS-CoV-2 en l'aire
Investigadors de l'IDM-UPV desenvolupen un sistema que permetria quantificar la càrrega viral en espais interiors
Beca de Hispasat Beca de Hispasat
Una estudiant de la Universitat Politècnica de València guanya la Beca "Enginyera Dona" que atorga Hispasat
La AECID selecciona y financiará dos proyectos UPV en América Latina La AECID selecciona y financiará dos proyectos UPV en América Latina
El abastecimiento de energía de una comunidad hondureña y la mejora de cultivos de arroz con drones y satélites en Perú
Por delante de Oxford, Yale o Caltech Por delante de Oxford, Yale o Caltech
La UPV alcanza en YouTube 250.000 suscriptores y 70 millones de visionados

EMAS upv