- -
UPV
 

Guerra Civil i postguerra

La UPV inaugura l’exposició d’Art al Quadrat "Relats des de la memòria transgeneracional", d’accés lliure al Rectorat fins al 28 de juliol

[ 16/05/2019 ]

"És una mostra que intenta abordar com ens afecten les vivències passades a les generacions presents, i com des del present podem modificar la memòria del passat".


Així explica Mónica del Rey Jordá, comissària al costat de la seua germana bessona Gemma, l'exposició "Relats des de la memòria transgeneracional", inaugurada avui a la Sala d'Exposicions UPV situada a l'edifici de Rectorat (campus de Vera, València), on romandrà oberta al públic fins al pròxim 28 de juliol.


Instal·lacions, audiovisuals, fotografies i objectes


La mostra, realitzada sota el segell d'Art al Quadrat -col·lectiu conformat en 2002 per les bessones nascudes a Sagunt el 2 d'agost de 1982, graduades en Belles Arts i Màster en Producció Artística per la UPV-, inclou instal·lacions, audiovisuals, fotografies i objectes.


A través de tot això, l'espectadora o espectador fa un recorregut que comença amb Retrat de família (2008) i finalitza amb el seu últim projecte, Jo sóc (2018). Durant el trajecte, s'analitza la situació de la dona durant la Guerra Civil i la postguerra, "recuperant la memòria de les dones rapades per a escarn públic".


"Partint de les vivències de la nostra família, hem arribat fins a les de les altres. Treballem amb persones directament afectades o descendents d'aquestes. Com van viure aquella època els nostres avis?, com ho van transmetre als nostres pares?, i com ells a nosaltres?, són elements que hem tingut en compte a l'hora de treballar", afig Mónica del Rey.


Horari d'obertura


La mostra, organitzada per l'Àrea d'Activitats Culturals de la UPV, és d'accés lliure per a qualsevol persona interessada, i es pot visitar de dilluns a divendres laborables, tant de matí (de 10 h a 14 h) com de vesprada (de 17 h a 20 h).


Notícies destacades


Més títols en l'oferta UPV Més títols en l'oferta UPV
La UPV llança tres nous màsters en l'àmbit de la sostenibilitat, les aeronaus no tripulades, i la matemàtica industrial. A més, recupera els estudis d'Enginyeria Tèxtil
Beques Santander Erasmus Beques Santander Erasmus
Pots optar a una de les 1.875 beques que s'ofereixen. El termini de sol·licitud acaba el 14 de març del 2023
EUCAIM EUCAIM
La UPV lidera la construcció del node central de la infraestructura d'imatges mèdiques de càncer més important d'Europa
Medalla Margarita Salas Medalla Margarita Salas
Alejandra Boni, investigadora d'INGENIO (UPV-CSIC), ha sigut guardonada amb aquest premi
 'El teu grau UPV en TikTok' 'El teu grau UPV en TikTok'
Guanya entrades per als millors festivals musicals publicant un video sobre un grau UPV en TikTok
Ellas hablan de ciencia Ellas hablan de ciencia
En el marc del 11F, l'Àrea de Comunicació de la UPV estrena este espai amb 11 investigadores de la UPV

EMAS upv