- -
UPV
 

Serveis que prestem

Compromisos que assumim

Atenció a l'usuari

NormativaCultura Campus d'Alcoi

Cultura Campus de GandiaFormación

Aules de Cultura UPV

Espacio N-1

PC_ACTS

Prime the Animation!

Novembre Festival de Jazz

Música UPV

Cine Dijous de pel·lícula

POLINIZA DOS Trobada d'Art Urbà

Residencia artística

Mundos por venir

Red Espacios Expositivos UPV

Agenda UPVSala d'exposicions del Rectorat

PAC

Hall Solidari

En Acció

ÀGORA SOUND

 
NOVEMBRE: Festival de Jazz 2016


El festival d'enguany és una mostra monogràfica sobre el jazz fet per dones a Espanya, cada vegada més puixant. Els espectadors assistiran a una panoràmica d'estils diversos, amb presència de jazz actual, avantguarda i elements de les músiques tradicionals; també d'instruments, des de la percussió fins al piano o la veu. La col·laboració entre artistes de diferents països és ja una constant en la nostra escena jazzística, plenament cosmopolita, i aquest festival serà una nova ocasió per a comprovar-ho.

El dia 29 la cantant Celia Mur presenta per primera vegada en públic el seu últim projecte (i pròxim disc), un homenatge al guitarrista i compositor brasiler Roberto Menescal, impulsor de l’anomenada bossa nova. Per a aquest projecte, Mur, una de les cantants de jazz més destacades de la nostra escena, compta amb la col·laboració del vibrafonista Arturo Serra, al capdavant d'un quartet instrumental. Kontxi Lorente és una excel·lent pianista navarresa, imprescindible en l'escena valenciana des de fa uns quants anys, hereva del corrent principal del piano contemporani posterior a Bill Evans. En aquest concert l’acompanyen Ales Cesarini i Borja Barrueta, amb qui va gravar el seu últim disc, About me, una col·lecció de temes originals on crida l'atenció la seua força i el seu sentit melòdic. Irene Aranda, també pianista, es va formar en el món de la improvisació lliure i ha anat endinsant-se en un pianisme cada vegada més arriscat i radical. El seu nou trio, amb Johannes Nästesjö al contrabaix i Núria Andorrà a la percussió, presenta un projecte titulat Inner core que fa referència al nucli de la terra, una esfera sòlida composta per ferro, níquel i altres minerals pesants a altíssimes temperatures.

El festival, el tanca Lucía Martínez, percussionista resident a Berlín que combina la música d'improvisació amb la creació de bandes sonores cinematogràfiques. A Novembre ve amb el seu quartet, junt amb tres joves músics de Porto, una proposta on el jazz se suma a la tradició musical galaicoportuguesa. Aquest és el contingut del seu disc De viento y sal , magníficament acollit per la crítica.
+Info: novembrejazz.webs.upv.es


EMAS upv