- -
UPV
 

Serveis que prestem

Compromisos que assumim

Atenció a l'usuari

Normativa



Cultura Campus d'Alcoi

Cultura Campus de Gandia



Formación

Aules de Cultura UPV

Espacio N-1

PC_ACTS

Prime the Animation!

Novembre Festival de Jazz

Música UPV

Cine Dijous de pel·lícula

POLINIZA DOS Trobada d'Art Urbà

Residencia artística

Mundos por venir

Red Espacios Expositivos UPV

Agenda UPV



Sala d'exposicions del Rectorat

PAC

Hall Solidari

En Acció

ÀGORA SOUND

 
Taller de música electrónica
Área de Actividades Culturales Menu Formación Taller de música electrónica  ...


Taller 1: Teoria del Bedroom Producer

Del 30 de setembre al 16 de desembre de 2022

HORES: 30 hores     FORMAT: Presencial 3h/dia, els divendres de vesprada     IDIOMA: Castellà

HORARI: Vesprades de 17 - 20h o 17h – 20.30h depenent del dia (consultar l'info del cfp)

Començarem per crear una base teòrica que ajudi a entendre el camp de la música electrònica contemporània i demostrar la contínua relació entre les formes d'expressió musicals i els contextos socioculturals en els quals s'originen. Analitzant els elements propis i característics de diferents escenes musicals.

PROGRAMA

  • 1. INTRODUCCIÓ A l'ELECTRÒNICA CONTEMPORÀNIA: Recorregut per les arrels històriques de conceptes essencials de l'electrònica contemporània.
  • 2. EFECTE 2000: Estudi a vista d'ocell dels canvis essencials en el salt de segle.
  • 3. TRÀNGOL: EL PARADÍS PERDUT: Cas d'estudi del tràngol com a gènere transitori entre l'underground i el mainstream.
  • 4. BALLANT AMB FÚRIA: L'HORITZÓ BPM: Cas d'estudi de les diferents formes d'expressió de la música de ball dura.
  • 5. ÈTER: EL RECORREGUT DE L'AMBIENT: Cas d'estudi de les diferents formes que ha pres aquella música amb un focus atmosfèric.
  • 6. AFTER: EL BALL MENTAL: Cas d'estudi del IDM com a germen del bedroom producer i la multiplicitat de gèneres contemporanis
  • 7. SAVE ROOMS: FEEDBACK SENSORIAL EN VIDEOJOCS: Anàlisi de les diferents aplicacions de disseny de so complex i de sistemes musicals per a enriquir l'experiència emocional del videojoc.
  • 8. LA ZONA: RHYTHM GAMES: Anàlisi de la multiplicitat de jocs basats en l'aplicació de conceptes musicals propis de l'electrònica.
  • 9. LA VIDA COLOR XICLET: EL HYPERPOP: Cas d'estudi del hyperpop de PC Music i derivats com a exemple essencial de les noves formes d'expressió de l'electrònica.
  • 10.ESSENCIALS Y2K: Recorregut final per perfils d'artistes essencials per a definir la música electrònica contemporània vinculada al concepte del bedroom producer.

INSCRIPCIÓ: https://www.cfp.upv.es/formacion-permanente/curso/taller-musica-electronica-1-teoria-bedroom-producer_85090.html

 

Taller 2: Pràctica del Bedroom Producer

Del 13 de gener al 10 de març de 2023

HORES: 30 hores     FORMAT: Presencial 3h/dia, els divendres per la vesprada     IDIOMA: Castellà

HORARI: Vesprades de 17 - 20h o 17h – 20.30h depenent del dia (consultar l'info del cfp)

10 classes organitzades entorn de conceptes bàsics de la produccón de so i música electrònica contemporània

PROGRAMA

  • - Introducció a la teoria musical simplificada amb focus pràctic
  • - Utilització de samples
  • - Síntesi
  • - Sound Design per a mitjans audiovisuals
  • - Processos d'automatització
  • - L'ús creatiu de Arpeggios
  • - La construcció lliure o sobre grid

METODOLOGIA

Aplicació d'elements extrets a partir de l'escolta activa cap a la pràctica musical. Desenvolupament d'un set d'habilitats suficient per a manejar-se en programari de producció musical contemporani. Desenvolupament d'un llenguatge musical propi però conscient de les seves arrels.

INSCRIPCIÓ: https://www.cfp.upv.es/formacion-permanente/curso/taller-musica-electronica-2-practica-bedroom-producer_85232.html

PROFESSOR: Diego Vicente Navarro Catalán

Diego Navarro és un artista multidisciplinari nascut i resident a València la producció del qual es divideix principalment en el camp sonor, a través de la producció musical i el disseny de so per a mitjans contemporanis, i visual, mitjançant producció de CGI influenciada principalment per les estètiques del videojoc i la fantasia. En el passat ha col·laborat amb creadors com Darío Alva, Sevi Iko Domochevsky, Theo Trian i Miguel Ballarín, tant per a mitjans digitals com per a producció escènica i televisiva, amb treballs comissionats per clients com Adult Swim i MTV. La seua producció sonora ha sigut present a nivell nacional en festivals com el Mira i el Sónar, a nivell local amb intervencions en Bombes Gens, A10 i el festival Volumens i a nivell internacional mitjançant col·laboracions amb col·lectius sonors com Genome 6.66Mbp, ParkingStone, High Heal i O FLUXO. Actualment divideix el seu temps entre investigació artística personal i treball comercial en el terreny del videoclip i el disseny de so amb l'estudi sonor Grotto, al costat d'Aaron Morris i Marco Henri.


EMAS upv