- -
UPV
 

Serveis que prestem

Compromisos que assumim

Atenció a l'usuari

NormativaSala d'exposicions UPV

POLINIZA DOS Trobada d'Art Urbà

NOVEMBRE: Festival de Jazz

Prime the Animation!

PAC

ÀGORA SOUND

CINEMA: Dijous de pel·lícula

En Acció

FICAE

Aules de Cultura UPV

Hall Solidari

Música UPVCultura Campus d'Alcoi

Cultura Campus de Gandia

Agenda UPV

Descomptes culturals

 
Hall Solidari

Llenguatge no sexista, l'utilitzes?

Artistes contra la violència masclista per un llenguatge inclusiu.

Aquesta exposició i intervenció artística al campus de la UPV planteja la lluita contra la violència de gènere invisible, a través del llenguatge no sexista. S'inclouen treballs en diferents idiomes que qüestionen el valencià, el castellà, l'anglès i el francès en els usos col·loquials i cultes, així com la utilització d'estereotips.

El feminicidi, l'agressió física i l'abús sexual són formes explícites de violència de gènere, mentre que hi ha formes invisibles i més subtils de violència no explícita, entre les quals es troba la invisibilització, l'humor sexista, els micromasclismes, la publicitat sexista i el mateix llenguatge quotidià sexista.

Del 10 al 21 de maig del 2019


Veure notícia completa

La gran evasió:
La lluita contra els paradisos fiscals

La gran evasió: la lluita contra els paradisos fiscals” és una exposició comissariada per Mau Monleón en la qual participen un total de 24 artistes, que han treballat sota la temàtica dels paradisos fiscals i les devastadores conseqüències d’aquests al món sencer i especialment a Espanya.

Per culpa d'aquestes pèrdues immenses de diners, els impostos són cada vegada més alts. La quantitat de fraus a través de paradisos fiscals és clau del mal estat del país. A més, només un 20% del personal treballador de l'Agència Tributària es dedica aquests fraus gegantescs. La resta, un 80%, es dirigeixen als petits fraus.

L'exposició planteja –a través de diferents llenguatges, com la pintura o el cartell publicitari– una crítica feroç a aquests paradisos fiscals, així com als grans defraudadors, desvelant la trama oculta que s'amaga i plantejant la visibilització d'un problema que ens afecta a tots i a totes.

Del 30 de maig al 14 de juny del 2018


Veure notícia completa

Deesses Mare
Treballs de ceràmica de la Universitat Sénior

Al llarg de la història la majoria de cultures des de les neolítiques fins a l’actualitat han reproduït de diverses maneres el cos humà, en aquest cas ens centrem en les quals prenen forma de cos de dona i s’han utilitzat com a amulets de protecció, figures de culte o representacions de la fertilitat humana. A partir d’aquesta temàtica els alumnes de la Universitat Sènior han creat la varietat de peces que podem trobar en aquesta exposició.

Organitzada per el Vicerectorat de Responsabilitat Social i Cooperació

Del 7 al 12 de març del 2018

Inauguració:
dimecres, 7 de març del 2018 a les 17.00 h.
al Hall Solidari (edifici del Rectorat)


Veure notícia completa

Galeria d'imatges

Barris Comuns:
El Cabanyal i La Boca
Cultura - Patrimoni - Arquitectura - Urbanisme - Història

La ciutat és el millor invent humà. Dins de la seua matriu, la ciutadania ha modelat els seus espais, segons la satisfacció de les seues necessitats, i hi ha plasmat la seua identitat, que es reflecteix en edificacions, espais públics, gastronomia i costums. El patrimoni tangible i intangible dels barris és la conseqüència d'aquells processos històrics que els van originar. Per aquest motiu, és possible pensar que dos barris situats en diferents continents, com ara el Cabanyal i La Boca, pogueren tenir trets comuns, com un testimoni dels processos d'immigració que van nodrir la cultura popular. Per tant, en ambdós casos, s'han produït processos de construcció d'identitats i d’intercanvi cultural.

Organitzada amb l'auspici del programa d'accions culturals 2017 de la UPV

Del 15 de novembre al 4 de desembre del 2017


Veure notícia completa

Galeria d'imatges

Dones de Burkina Faso
Formació i emprenedoria

L'Associació per a la Promoció Femenina de Gaoua (APFG) impulsa múltiples activitats en pro de la millora de les condicions de vida de la població de la regió de Poni, sud-oest de Burkina Faso, i en particular de les dones. Treballen en un context de pobresa, amb un elevat índex d'analfabetisme, i tracten de contrarestar les traves que aparten les joves de les escoles i la majoria de les dones dels espais de decisió, relegant-les als treballs més durs. Amb aquesta finalitat, l'APFG desenvolupa, des de fa més de 20 anys, múltiples activitats per a millorar les seues capacitats i contribuir a l'apoderament de la dona en aquest entorn rural.

Des de la UPV s'ha treballat en diversos projectes amb l'APFG. En aquesta exposició presentem els resultats del projecte ADSIDEO Bon Aliment, orientat a la seguretat alimentària i la millora nutricional; com també del projecte desenvolupat amb La Caixa, en el qual 100 dones joves i líders dels seus poblets s'han format en eines per a la millora de l'organització i el desenvolupament d'activitats productives.

Ens mostren un camí basat en la tenacitat, l'impuls de les seues pròpies iniciatives i formes de treball, i la confiança per a avançar.

Organitzada per: La Association pour la Promotion Féminine de Gaoua (APFG)
+ info: http://www.asso-apfg.org/

Del 10 al 31 d'octubre del 2017


Veure notícia completa

Galeria d'imatges
Presentació d'El Salto.
El primer gran mitjà finançat per la gent
Dins del marc del Dia Mundial de la Llibertat de Premsa - UNESCO (3 maig)

Dins del marc del Dia Mundial de la Llibertat de Premsa – UNESCO (3 maig 2017)

Aquesta data brinda l'oportunitat d'avaluar la llibertat de premsa i de defensar els mitjans de comunicació dels atacs sobre la seua independència.
Amb motiu d'aquest dia, hem organitzat una taula redona per a presentar El Salto, proposta llançada pel periòdic Diagonal i més de 20 mitjans més per a construir un nou gran mitjà de comunicació basat en la cooperació i integració entre projectes afins amb l'objectiu de tenir-hi més abast.

En aquesta taula comptarem amb la presència d'Álvaro Minguito, fotògraf professional i membre d’El Salto, Edgar Bellver de El Salto-València, Álex Gaita, del periòdic La Marea, i Paula Duran, de La Directa, dos exemples de periodisme independent al nostre país que no formen part d’El Salto, però que col·laboren estretament amb el projecte. I també tindrem l'oportunitat d'escoltar José Manuel Martín, professor d'Ètica del Periodisme de la Universitat Jaume I de Castelló.

Paral·lelament a aquesta presentació, s'inaugurarà el 3 de maig, al Hall Solidari, una exposició de fotoperiodisme: “De Diagonal a El Salto, 11 anys en imatges”, amb fotografies de Juan Carlos Rojas, Bárbara Boyero, Ramón Fornell, David Fernández, Álvaro Minguito, José Alfonso, Judith Prat, Edu León i Olmo Calvo. Aquesta exposició podrà visitar-se fins al 16 de juny.

+ info: https://saltamos.net

+ Exposició "De Diagonal a El Salto, 11 anys en imatges"
Del 3 maig al 16 juny del 2017
Al Hall Solidari

Veure notícia completa

Video: https://youtu.be/uCmB9yr31rk

Refugi il·lustrat.
Entre el taüt i la maleta
150 il·lustracions en suport a les persones refugiades

“Una persona refugiada no ho és per decisió pròpia. En la majoria dels casos són persones com tu i com jo, però que han hagut de triar entre un taüt i una maleta, que s'han vist obligades a fugir del seu país per patir persecució per motius de raça, religió, nacionalitat, opinions polítiques, gènere o orientació sexual. Moltes són víctimes de tracta o de conflictes armats. Han perdut tot excepte la dignitat” (Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat - CEAR).

#refugioilustrado

Aquesta exposició està vinculada al projecte Educació per a la Ciutadania Glob-UPV - ctalent.blogs.upv.es
Amb el propòsit de conèixer la seua sensibilitat amb la crisi dels refugiats, li agraïm que ens responga a les següents qüestions: Cuestionario (en castellano)

Organitza: Centre de Cooperació al Desenvolupament, Àrea d'Activitats Culturals, Associació Professional d'ilustradors de València i CTalent.

Més info: apiv@apiv.com
http://refugioilustrado.tumblr.com/
www.facebook.com/refugioilustrado

Del 10 - 31 de març del 2017
lloc: Sala Ximo Mora. Casa de l'Alumne

Del 3 - 12 de abril del 2017
lloc: Hall Solidari, Edifici del Rectorat (3A)

Veure notícia completa

Informatiu UPV

Galeria d'imatges

Labios como espadas. Fobias contra el colevtivo LGTB+
3 FICAE 2017 - ESPACIOS DE REFLEXIÓN

Actividad que forma parte de “Miradas a tres: homofobia”, realizada conjuntamente con MICE (Mostra Internacional de Cinema Educatiu) y Mostra La Ploma (Festival de cine y cultura LGTBI)
Didier Eribon (2001) señala: “La injuria no es solamente una palabra que describe (…) El que lanza el ultraje me hace saber que tiene poder sobre, que estoy a su merced. (…) La injuria es un acto de lenguaje –o una serie repetida de actos– por el cual se asigna a su destinatario un lugar determinado en el mundo. Esta asignación determina un punto de vista sobre el mundo, una percepción particular. La injuria es un enunciado performativo: su función es producir efectos y, en especial, instituir o perpetuar la separación entre los ‘normales’ y aquellos a los que Goffman llama los ‘estigmatizados’, e inculcar esta grieta en la cabeza de los individuos. La injuria me dice lo que soy en la misma medida en que me hace ser lo que soy”. Por su parte, Bourdieu, en La dominación masculina señala: “Los dominados aplican a las relaciones unas categorías construidas desde el punto de vista de los dominadores, haciéndolas aparecer de ese modo como naturales” (2001). Porque la injuria —dice Eribon— “es un acto del lenguaje —o una serie repetida de actos— por el cual se asigna a su destinatario un lugar determinado en el mundo”. La injuria y el insulto son enunciados preformativos, que en el momento de ser pronunciados separan a los “normales” de los “estigmatizados” y sentencian a estos a vivir en los márgenes señalados para ellos por la ideología dominante.

Eribon, Didier, Reflexiones sobre la cuestion gay, Barcelona, Anagrama, 2001

Investigación realizada por Carmelo Gabaldón y Juan Carreras

27 de febrero al 24 de marzo 2017


Veure notícia completa

Galeria d'imatges
EncuadrArte

El Col·legi Torrepinos, centre fundat a Torrent el 1973, atén alumnat, entre els 3 i els 21 anys, que necessita una educació especial i especialitzada.
La present exposició cerca reproduir, a través de la fotografia, alguns dels retrats més famosos de la història, utilitzant amb aquest fi l'alumnat del centre. La iniciativa desitja afavorir l'autonomia i autoestima del col·lectiu, mitjançant l'activitat corporal com a manera de vivenciar experiències i interioritzar l'art.
El projecte, realitzat durant els cursos 2015-2016 i 2016-2017, presenta dues fases en l’execució. En la primera, s'efectuen les 12 primeres fotografies amb l'alumnat del CEE Torrepinos. En la segona, es col·labora amb un centre ordinari d'educació (el Col·legi Monte Sión de Torrent) per a realitzar 6 noves fotografies i cercar un treball conjunt, interactiu i inclusiu entre tot l'alumnat participant (maquillatge, vestuari, attrezzo, caracterització…).
L'exposició, composta per 18 fotografies, és el resultat d'aquest treball de cooperació i intercanvi que té com a punt d'unió l'art i la inclusió.

Fotògraf: Juan Miguel Esteve
6 al 15 de febrer.


Veure notícia completa

Galeria d'imatges
Síria en l’objectiu

L'exposició fotogràfica Síria en l'objectiu dins del programa Síria viu; una mirada a la vida en el conflicte sirià a través de l'art de la Fundació Pulso de Vida, reuneix el treball fotogràfic de tres artistes sirians que són reflex de l'expressió artística d'una societat i una cultura que sobreviu enmig de quasi 6 anys de guerra. Aquesta mostra pretén ser una defensa de la vida i la llibertat a través d'unes instantànies que, en moltes ocasions, són testimoniatge personal de moments diaris del drama de la guerra i de la catàstrofe humanitària dels refugiats.
Pulso de Vida és una ONG sense ànim de lucre de cooperació al desenvolupament, l’objectiu de la qual se centra en el desenvolupament integral i l'assistència social a totes les persones afectades per situacions de conflicte o catàstrofe.


16 de gener al 3 de febrer.


Veure notícia completa

Galeria d'imatges
UPV Diversa. Exposició del Certamen de Fotografia mòbil per a la visualització LGTBI

Promovent el coneixement i reconeixement d'aquests col·lectius, la qual cosa contribueix decisivament a través de l'art al seu apoderament per a la transformació que nostra societat necessita per a eliminar la pressió social i política que actua sobre totes les persones limitant la seua diversitat afectiu-sexual de cara a la igualtat real.

Comisariat: Begoña Fuentes Giner
22 de juny al 7 de juliol.

Atenea València. Associació de Dones Transsexuals, Transgènere, Intersexuals, Bisexuals i Lesbianes
Facebook Atenea Certamen fotogràfic UPV Diversa i Visible

Video de la exposición: https://www.facebook.com/1607555612857932/videos/1741071579506334/

Veure notícia completa

El Marroc a través dels ulls dels seus infants

MAAK és una associació sense ànim de lucre que, des del 2007, lluita per la promoció i la defensa dels drets de la infància.

Amb motiu de la celebració, el 30 de gener, del Dia Escolar de la No-Violència i la Pau (és el dia de la mort de Gandhi), l'Àrea d'Activitats Culturals de la UPV duu a terme aquesta exposició.

Entre l'11 i el 22 d'agost del 2015 un grup de voluntaris i voluntàries de MAAK es va desplaçar a Tetuan per posar en marxa un taller destinat a xiquets i xiquetes marroquins. En el transcurs d'aquests dies es van realitzar les fotografies que es troben recollides ací.

Comissariat: associació MAAK
del 25 de enero a 12 de febrero


Veure notícia completa

Informatiu UPV

Galeria d'imatges

Yo como TÚ
El nostre univers canvia quan aprenem a mirar des d'una altra perspectiva

Sabem que no n'hi ha prou amb l'eliminació de barreres arquitectòniques, amb els canvis legislatius o amb les modificacions en el llenguatge per a aconseguir la inclusió plena de les persones amb discapacitat intel·lectual en la nostra societat.

Perquè estar no implica participar. Per a aconseguir la plena participació és fonamental provocar un canvi en les actituds de les persones que formem part del seu entorn.

Comissariat: FEAPS
del 2 al 9 de diciembre.

Mans a l'obra

Des de l'any 1994, l'Ajuntament de Meliana desenvolupa un programa d'accions formatives i d'atenció a adults dirigit a persones que presenten discapacitats en els nivells intel·lectuals i en la salut mental, així com dificultats objectives d'inserció sociolaboral o alt risc d'exclusió social.

Mitjançant tallers de lectura, escriptura, manteniment cognitiu, jardineria, pintura o ceràmica, s'intenta potenciar la millora d'habilitats i capacitats de caràcter físic, mental i social. La present exposició recull una petita mostra del treball desenvolupat en el taller d'activitats plàstiques.

Comissariat: CCOO
del 17 al 30 de noviembre.


Veure notícia completa

Informatiu UPV

Galeria d'imatges
RetrospectiVIH: Exposició Retrospectiva de Cartells del Dia Mundial en resposta de la SIDA

Des de l’any 2001 i de forma ininterrompuda, la Universitat Politècnica de València, a través de la Facultat de Belles Arts, col·labora amb CALCSICOVA en la celebració de l’1 de Desembre, Dia Mundial de Resposta a la Sida. Aquesta col·laboració s’ha concretat en la realització de tallers, conferències, xarrades informatives, performances… La present exposició és una petita mostra dels cartells que durant tots aquests anys han realitzat els i les estudiants de Belles Arts per commemorar aquesta data.

CALCSICOVA és una plataforma constituïda l’any 1997 que engloba 10 entitats de tota la Comunitat Valenciana. Treballa per donar resposta al VIH i la sida al territori autonòmic valencià i per prevenir-ne de forma adeqüada la transmissió a la societat. Entre els objectius primordials d’aquesta agrupació destaca l’interès per eradicar l’estigma i la discriminació dels qui viuen amb VIH i sida, així com la voluntat d’incidir en les polítiques autonòmiques i estatals per promoure canvis socials, legals i administratius que contribuïsquen a millorar les condicions de vida de les persones afectades.

Comissariat: CALCSICOVA
24 novembre - 5 desembre 2014


Veure notícia completa

Informatiu UPV
ShalomArt.Aula de pintura per a persones amb malaltia mental crònica

En aquesta mostra es podia veure una selecció dels treballs realitzats al llarg d'enguany. Són nombroses obres en les quals els alumnes, guiats pel professorat, expressen la seua creativitat lliurement. Al llarg de quasi 20 anys, han participat prop de 130 malalts i malaltes. Creiem que ha tingut una incidència molt positiva en les seues vides.

Comissariat: Asociació ShalomArt
13 - 20 juny 2014


Web de la asociació

Informatiu UPV

EMAS upv