- -
UPV
 

Serveis que prestem

Compromisos que assumim

Atenció a l'usuari

NormativaSala d'exposicions UPV

POLINIZA DOS Trobada d'Art Urbà

NOVEMBRE: Festival de Jazz

Prime the Animation!

PAC

ÀGORA SOUND

CINEMA: Dijous de pel·lícula

En Acció

FICAE

Aules de Cultura UPV

Hall Solidari

Música UPVCultura Campus d'Alcoi

Cultura Campus de Gandia

Agenda UPV

Descomptes culturals

 
Exposición actual

FOTOGRAFÍA CIENTÍFICA
Luis Monje

 


Del 24 de gener a l'1 de març del 2019

INAUGURACIÓ: 24 gener de 2019 a les 13 h

La sala d'exposicions del Rectorat estrena nova entrada, més visible al Campus, amb esta exposició que recull l'obra del prestigiós biòleg i artista, considerat el principal referent hispà de l'àmbit.

La fotografia científica és segons Monje "una eina fonamental per a l'avanç de la ciència, la indústria i l'educació, un conjunt de complexes tècniques fotogràfiques que abasten més de 30 branques", 20 de les quals presenta la mostra que romandrà oberta fins a l'1 de març.

Per a Luis Monje, la fotografia científica compleix una doble funció: "D'una banda, il·lustrar i fixar les observacions visuals que fan avançar quasi totes les branques de la ciència, i d'una altra, ser capaç de registrar nombrosos fenòmens que resulten invisibles a la nostra vista, bé per la petita grandària (microscòpia), per la feble llum que tenen (astrofotografia de l'espai profund), per la rapidesa o lentitud extrema (filmació a intervals) o per ser la nostra vista cega a un tipus de radiació (raigs x, UV, IR, termografia...)".

Autor o coautor de 17 llibres, Luis Monje ha vist reconeguda la seua trajectòria professional tant a nivell nacional (Premi d'Investigació Castella-la Manxa 1987, Medalla de Plata de la Universitat d'Alcalá 2014) com més enllà de les nostres fronteres (Philips Quality Award 1985).

Professional versàtil (ha treballat també com a periodista i perit d'imatge forense), Monje posseeix un impressionant arxiu amb més de 320.000 imatges sobre ciència, naturalesa i viatges per un total de 58 països dels cinc continents.

Díptic de l'exposició (PDF 2,9 MB)

http://www.luismonje.com/

 

Datos de contacto:
Área de Actividades Culturales /cultura@upv.es / 96.387.70.95

EMAS upv