- -
UPV
 

Serveis que prestem

Compromisos que assumim

Atenció a l'usuari

NormativaSala d'exposicions del Rectorat

POLINIZA DOS Trobada d'Art Urbà

Novembre Festival de Jazz - UPV

Aules de Cultura UPV

PAC

CINEMA: Dijous de pel·lícula

En Acció

Hall Solidari

Música UPV

Prime the Animation!

ÀGORA SOUND

FICAECultura Campus d'Alcoi

Cultura Campus de Gandia

Agenda UPV

Descomptes culturals

 
03/05/19
Notícia
Exposició "Llenguatge no sexista, l'utilitzes?"

Data: del 10 al 21 de maig del 2019
Inauguració: 10 de maig a les 10.30 h
Lloc: Hall Solidari. Edifici del Rectorat (3A)
Horari: de 9.00 a 20.00 h

Artistes contra la violència masclista per un llenguatge inclusiu

Aquesta exposició i intervenció artística al campus de la UPV planteja la lluita contra la violència de gènere invisible, a través del llenguatge no sexista. S'inclouen treballs en diferents idiomes que qüestionen el valencià, el castellà, l'anglès i el francès en els usos col·loquials i cultes, així com la utilització d'estereotips.

El feminicidi, l'agressió física i l'abús sexual són formes explícites de violència de gènere, mentre que hi ha formes invisibles i més subtils de violència no explícita, entre les quals es troba la invisibilització, l'humor sexista, els micromasclismes, la publicitat sexista i el mateix llenguatge quotidià sexista.

El projecte s'inicia amb una exposició col·lectiva de cartells a manera de campanya publicitària, que es podrà veure al Vestíbul Solidari de la UPV, i que es podrà trobar també en les diferents escoles i centres d'investigació, així com en les xarxes socials a través d'Instagram: @tacticaspublicas. S'han utilitzat les etiquetes:

#Révisetonlangage
#Chafaelmachismo
#Noallenguajesexista
#Noendulceselsexismo
#Visibilizandodesigualdades

per a donar una major visibilitat al projecte, que traspassa els límits de la Universitat i es projecta en l'esfera pública.

La imatge és un factor fonamental per a qüestionar el nostre llenguatge simbòlic, per això la intervenció pública indueix a la crítica dels estereotips i llicències lingüístiques masclistes que s'assumeixen i s'invisibilitzen al si de les famílies, les religions, l'educació, la cultura oral i la mateixa publicitat, que s'ha convertit en la forma més dràstica d'educar en desigualtats.

Per això, l'exposició reflexiona sobre la nostra manera d'utilitzar el llenguatge i s'acosta a l'objectiu del desenvolupament sostenible (ODS) número 5, aconseguir la IGUALTAT DE GÈNERE per a posar fi a totes les formes de discriminació contra les dones i xiquetes, com un dret humà bàsic que ajuda a promoure el creixement econòmic i el desenvolupament a nivell mundial.

Aquesta intervenció artística al campus de la UPV, patrocinada pel Vicerectorat d'Alumnat, Cultura i Esport dins de les ajudes PAC, no solament critica els rols de gènere, donant visibilitat i ironitzant sobre les desigualtats que genera l'ús normalitzat del llenguatge sexista, sinó que prioritza i proposa la utilització del llenguatge inclusiu, posant en dubte la mateixa RAE.

 

Més informació:
Instagram: @tacticaspublicas
Facebook: Tácticas Públicas
www.tacticaspublicas.wordpress.com

Més informació:
ARTISTES

EMAS upv