- -
UPV
 

Del 16 d'octubre al 21 de novembre

La UPV recopila un històric recorregut artístic amb "ANCA. Una experiència de creació col·lectiva 1989-1994"

[ 15/10/2019 ]

La sala d'exposicions de l'edifici del Rectorat de la Universitat Politècnica de València (UPV) acull la mostra "ANCA. Una experiència de creació col·lectiva 1989-1994", recopilació de l'històric recorregut artístic del grup multidisciplinari que, durant aquest lustre, va realitzar nombroses activitats sota el nom d'Associació de Nous Comportaments Artístics (ANCA).

La mostra, la inauguració de la qual tindrà lloc el dimecres 16 d'octubre a partir de les 18.30 hores, serà d'accés lliure per a tots els públics i romandrà oberta fins al pròxim 21 de novembre.

L'acte d'obertura comptarà amb la presència de José Luis Cueto, vicerector d'Alumnat, Cultura i Esport de la UPV; Juan Viña, president de la Fundació Canyada Blanch, i Bertomeu Ferrando, cofundador de l'ANCA. Una vegada finalitzat, es duran a terme una sèrie de 10 accions.

Complementant l'exposició, el dilluns 21 d'octubre tindrà lloc una taula redona a l'Auditori Alfons Roig de la Facultat de Belles Arts de la UPV (19 h, entrada lliure), titulada "La creativitat col·lectiva", i en la qual intervindran Roman de la Calle, catedràtic d'Estètica de la Universitat de València; Gema Hoyas i Martina Botella, professores del Departament d'Escultura de la UPV, i el mateix Bertomeu Ferrando, moderats per Lucía Peiró, artista, llicenciada en Belles Arts i membre de l'ANCA.

Tusílago y un Poco de Blanco, l'origen

El 1989, el conegut artista multidisciplinari Bertomeu Ferrando va començar a fer classes d'art a la Facultat de Belles Arts de la UPV, i durant el curs 1989-1990, organitza el primer grup de performance i poesia en acció, anomenat Tusílago y un Poco de Blanco.

Una vegada desaparegut aquest, alguns dels seus components, amb altres de nous, integren Comedor de Ideas, un grup inicialment reduït però que prompte aniria engrandint-se fins a conformar-se com l'ANCA, que obriria un local alternatiu d'exposicions, al febrer del 1990, a Torrefiel.

Al llarg de cinc anys d'activitat ininterrompuda, l'ANCA va dur a terme performances, instal·lacions, música aleatòria, exposicions objectuals, art natura, poesia fonètica, publicacions de poesia visual, edició de vídeos, tallers, conferències i nombroses col·laboracions amb esdeveniments diversos.

El 1994, l'associació es dissol, si bé la majoria dels participants segueixen en contacte mentre desenvolupen la seua activitat artística, unes vegades de forma individual i d'altres, de manera col·lectiva. El 2017, arran d'una reflexió entorn dels moviments artístics sorgits a València durant aquella fructífera etapa, naix la idea de dur a terme l'exposició que, durant les pròximes setmanes, acollirà la UPV.


Més informació

Notícies destacades


U-Ranking 2020 U-Ranking 2020
La UPV repeteix com a número 1 d'Espanya en docència i és la millor universitat de la Comunitat, a més, tant en investigació com en la classificació general
Allotjament d'estudiants Allotjament d'estudiants
La UPV facilita informació sobre més de 200 ofertes de lloguer de pisos i 25 residències i col·legis majors en les rodalies dels seus tres campus
Programes acadèmics Programes acadèmics
La UPV ofereix l'opció de garantir l'accés al màster consecutiu en la preinscripció de grau
Demostren per què l'alcohol continua danyant el cervell després de deixar de beure Demostren per què l'alcohol continua danyant el cervell després de deixar de beure
Una investigació europea amb participació de la UPV explica com el sistema immune participa en les alteracions cerebrals que provoquen l'addicció
Notes de tall Notes de tall
Coneix les del curs passat i orienta't sobre els títols amb més demanda. Què fer si la teua nota és inferior a la del grau que vols estudiar?
Simulador de notas Simulador de notas
Selecciona el grau que desitges estudiar i calcula la teua nota d'admissió a partir dels teus resultats en batxillerat i les PAU

EMAS upv