- -
UPV
 

Serveis que prestem

Compromisos que assumim

Atenció a l'usuari

Normativa



Cultura Campus d'Alcoi

Cultura Campus de Gandia



Formación

Aules de Cultura UPV

Espacio N-1

PC_ACTS

Prime the Animation!

Novembre Festival de Jazz

Música UPV

Cine Dijous de pel·lícula

POLINIZA DOS Trobada d'Art Urbà

Residencia artística

Mundos por venir

Red Espacios Expositivos UPV

Agenda UPV



Sala d'exposicions del Rectorat

PAC

Hall Solidari

En Acció

ÀGORA SOUND

 
27/01/20
Notícia
Exposició "Pintes o dibuixes? Un passeig per l'art per mitjà del còmic"

Data: del 31 de gener al 15 de març del 2020
Lloc: Facultat de Belles Arts de la UPV
Taula redona: dijous 27 de febrer a les 18 h a la sala d'actes de l'ETSEAMN)

#ArteYcómic | Aquesta exposició portàtil fa una aproximació a l'art de la historieta o del còmic, com es preferisca, sota el guiatge de diversos autors i autores espanyols (Ana Galvañ, Antonio Altarriba, Keko, Fermín Solís, Laura Pérez Vernetti, María Hesse, Mauro Entrialgo, Max, Pablo Auladell, Santiago García i Javier Olivares) que, amb un llenguatge personal i divers, aborden en els seus treballs l'art clàssic i contemporani a través d'artistes com El Bosco, Velázquez, Buñuel, Frida Kahlo, Duchamp o Picasso, entre altres. També es plasma en aquest recorregut la mirada dels autors participants sobre diversos àmbits del camp artístic: exposicions, museus, fires, biennals, artistes, comissaris, crítics, institucions, públic…

Una exposició col·lectiva integrada per vinyetes, historietes i fragments d'àlbums de diversos autors i autores espanyols més rellevants que, des de diferents focus geogràfics d'origen o de treball (Múrcia, Extremadura, Madrid, Catalunya, Andalusia, País Basc, Balears i València), dibuixen amb traç propi i divers el panorama actual del còmic i la il·lustració dins de l'escena nacional i internacional. Al llarg de l'exposició, s'entrellacen i dispersen diversos fils temàtics que conviden a qui s'hi introdueix a construir el seu propi recorregut segons la seua personal manera de comprendre les diverses propostes que ací conflueixen i gaudir-ne.

El còmic va nàixer com un mitjà de masses vinculat a la premsa diària a la fi del segle XIX i ha patit una profunda transformació. Durant molt de temps, un sector plenament integrat en les indústries de la cultura dirigides al públic infantil i juvenil, i amb una certa quota del mercat editorial per a adults en el camp humorístic o satíric. Després de les propostes del còmic underground nord-americà i la vitalitat d'alguns autors i editorials europeus en els anys seixanta del segle passat, una generació d'autores i autors del còmic anomenat independent, alternatiu o d'avantguarda va sorgir amb puixança en els anys vuitanta al nostre país, tractant d'obrir-se camí a través de fanzins, autoedicions i petites editorials independents. Amb el nou segle va arribar la novel·la gràfica i també una nova generació d'autors, entre els quals destaca per fi la presència creixent de dones i iniciatives com l'arribada del còmic als grans museus d'art.

Com a activitat paral·lela a l'exposició, dijous que ve, 27 de febrer, tindrà lloc una taula redona amb la participació de Jorge Díez, comissari; Álvaro Pons, especialista en la matèria, i algunes de les persones participants en la mostra.

La xarrada, oberta al públic, començarà a les 18 h a la sala d'actes de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural (ETSEAMN), edifici 3P del campus de Vera de la UPV.

Catàleg de l'exposició
ISBN: 978-84-17265-2
Idioma: Castellano


EMAS upv