El repte de la descarbonització

L’Ajuntament i la UPV s’uneixen per a convertir València en ciutat climàticament neutra en 2030.

Joan Ribó, alcalde de València, i José E. Capilla, rector de la Universitat Politècnica de València (UPV), han signat al Saló de la Xemeneia de l’Ajuntament de la capital valenciana el protocol València, ciutat climàticament neutra el 2030, acord que implica l’aliança entre l’Ajuntament i la UPV per a convertir València en una de les 100 ciutats europees seleccionades per la Comissió Europea al mes de març vinent amb l’objectiu de convertir-se en climàticament neutres abans del 2030.

Amb aquesta meta, a partir d’aquest moment, el campus de Vera es convertirà en laboratori i banc de proves per a generar coneixement sobre la descarbonització i poder aplicar-ho als barris; oferirà assessorament científic, i impulsarà projectes docents i d’investigació.

La descarbonització, objectiu clau per a la sostenibilitat global, consisteix en l’eliminació del carboni de la producció elèctrica, i procedir a basar aquesta en energies alternatives i netes, de manera que es produïsca una reducció dràstica de les emissions fins a aconseguir que s’emeta únicament la quantitat que el planeta és capaç d’absorbir.

Noticia UPV