- -
UPV
 

Serveis que prestem

Compromisos que assumim

Atenció a l'usuari

NormativaSala d'exposicions del Rectorat

POLINIZA DOS Trobada d'Art Urbà

Novembre Festival de Jazz - UPV

Aules de Cultura UPV

PAC

CINEMA: Dijous de pel·lícula

En Acció

Hall Solidari

Música UPV

Prime the Animation!

ÀGORA SOUND

FICAECultura Campus d'Alcoi

Cultura Campus de Gandia

Agenda UPV

Descomptes culturals

 
27/01/20
Notícia
Exposició "Pintes o dibuixes? Un passeig per l'art per mitjà del còmic"

Data: del 31 de gener al 15 de març del 2020
Lloc: Facultat de Belles Arts de la UPV
Taula redona: dijous 27 de febrer a les 18 h a la sala d'actes de l'ETSEAMN)

#ArteYcómic | Aquesta exposició portàtil fa una aproximació a l'art de la historieta o del còmic, com es preferisca, sota el guiatge de diversos autors i autores espanyols (Ana Galvañ, Antonio Altarriba, Keko, Fermín Solís, Laura Pérez Vernetti, María Hesse, Mauro Entrialgo, Max, Pablo Auladell, Santiago García i Javier Olivares) que, amb un llenguatge personal i divers, aborden en els seus treballs l'art clàssic i contemporani a través d'artistes com El Bosco, Velázquez, Buñuel, Frida Kahlo, Duchamp o Picasso, entre altres. També es plasma en aquest recorregut la mirada dels autors participants sobre diversos àmbits del camp artístic: exposicions, museus, fires, biennals, artistes, comissaris, crítics, institucions, públic…

Una exposició col·lectiva integrada per vinyetes, historietes i fragments d'àlbums de diversos autors i autores espanyols més rellevants que, des de diferents focus geogràfics d'origen o de treball (Múrcia, Extremadura, Madrid, Catalunya, Andalusia, País Basc, Balears i València), dibuixen amb traç propi i divers el panorama actual del còmic i la il·lustració dins de l'escena nacional i internacional. Al llarg de l'exposició, s'entrellacen i dispersen diversos fils temàtics que conviden a qui s'hi introdueix a construir el seu propi recorregut segons la seua personal manera de comprendre les diverses propostes que ací conflueixen i gaudir-ne.

El còmic va nàixer com un mitjà de masses vinculat a la premsa diària a la fi del segle XIX i ha patit una profunda transformació. Durant molt de temps, un sector plenament integrat en les indústries de la cultura dirigides al públic infantil i juvenil, i amb una certa quota del mercat editorial per a adults en el camp humorístic o satíric. Després de les propostes del còmic underground nord-americà i la vitalitat d'alguns autors i editorials europeus en els anys seixanta del segle passat, una generació d'autores i autors del còmic anomenat independent, alternatiu o d'avantguarda va sorgir amb puixança en els anys vuitanta al nostre país, tractant d'obrir-se camí a través de fanzins, autoedicions i petites editorials independents. Amb el nou segle va arribar la novel·la gràfica i també una nova generació d'autors, entre els quals destaca per fi la presència creixent de dones i iniciatives com l'arribada del còmic als grans museus d'art.

Com a activitat paral·lela a l'exposició, dijous que ve, 27 de febrer, tindrà lloc una taula redona amb la participació de Jorge Díez, comissari; Álvaro Pons, especialista en la matèria, i algunes de les persones participants en la mostra.

La xarrada, oberta al públic, començarà a les 18 h a la sala d'actes de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural (ETSEAMN), edifici 3P del campus de Vera de la UPV.

Catàleg de l'exposició
ISBN: 978-84-17265-2
Idioma: Castellano


EMAS upv