Retirada de vehicles abandonats

El passat 2 de juny de 2022 el Consell de Govern de la UPV va aprovar una modificació del ‘Reglament de circulació i estacionament‘ que regula la retirada de vehicles de motor i vehicles de mobilitat personal dels aparcaments dels campus de la universitat.

Atenent a l’especificat en els articles 8 i 9 a baix reproduïts, s’han començat a etiquetar i inventariar els vehicles amb signes d’abandó.

Article 8. Retirada de bicicletes i vehicles de mobilitat personal.
1. La Universitat, podrà procedir a la retirada d’una bicicleta en les seues instal·lacions quan, estant aquesta aparcada fora dels espais específicament condicionats per a tal fi, hagen transcorregut més de 72 hores. En el cas d’estar aparcada en els espais específicament condicionats per a tal fi, podrà retirar-se quan la bicicleta o vehicle de mobilitat personal es considere abandonat.
2. Tindran la consideració de bicicletes o vehicles de mobilitat personal abandonats, a l’efecte de la seua retirada per la Universitat, aquells presents als campus mancats d’una o totes dues rodes, amb el mecanisme de tracció inutilitzat, o l’estat de la qual demostre de manera evident el seu abandó.
3. El personal de seguretat de la Universitat col·locarà en la bicicleta o vehicle de mobilitat personal abandonat el preceptiu avís per a informar la persona propietària de la mateixa que en el termini de temps de dos mesos des de la col·locació de l’avís, es procedirà a retirar la bicicleta. El personal de seguretat prendrà una fotografia de la bicicleta afectada, que podrà ser sol·licitada per qui la reclame
4. La Universitat establirà un depòsit de bicicletes i vehicles de mobilitat personal per a afavorir la seua recuperació per part de la persona propietària o el seu lliurament a alguna organització sense ànim de lucre, transcorreguts dos anys des de la seua retirada.

Article 9. Retirada de vehicles de motor, inclosos ciclomotors i motocicletes.
1. La Universitat Politècnica de València podrà ordenar la retirada de vehicles de motor, inclosos els ciclomotors i motocicletes, quan estant estacionats puga presumir-se, fundada i racionalment, el seu abandó.
2. El personal de seguretat de la Universitat serà l’encarregat d’identificar el vehicle abandonat fonamentant aquesta consideració i recopilant les evidències necessàries.
3. La Universitat, procedirà a identificar al propietari d’aquest vehicle. Per a això podrà utilitzar els procediments establits per la Direcció General de Trànsit per a aquest fi. Posteriorment, la Universitat, instarà el propietari identificat, mitjançant notificació certificada, a retirar el vehicle en el termini d’un mes De no retirar-se en aquest termini, es procedirà a la seua retirada per part de la Universitat mitjançant avís a grua i depòsit en desballestament.
4. Si transcorregut un mes, el propietari identificat no ha retirat el vehicle, la Universitat sol·licitarà a la Direcció General de Trànsit, el document que permeta traslladar el vehicle a desballestament.
5. Les despeses associades a la retirada i correcta gestió del vehicle abandonat, seran assumits inicialment per la Universitat Politècnica de València que, al seu torn, podrà donar lloc a l’obertura d’un expedient per a la reclamació dels mateixos al propietari del vehicle.