Edgar Lorenzo, diplomat de l’ETSEAMN, premi de la “Càtedra de Canvi Climàtic de la UPV”

Edgar Lorenzo Sáez, egressat del Grau en Enginyeria Forestal i Màster en Enginyeria forestal, ha obtingut el “Premi a millor Tesi Doctoral en l’arc mediterrani espanyol” atorgat per la Càtedra de Canvi Climàtic de la UPV.

El seu treball, co-dirigit José Vicente Oliver Villanueva (professor de l’ETSEAMN), Lenin Lemus i Victoria Lerma Arce, desenvolupa una eina integral de gestió de GEI (gasos d’efecte d’hivernacle) per a millorar la presa de decisions contra el canvi climàtic a nivell regional i local en la Comunitat Valenciana.

De fet, entre els resultats més destacables es troba la aplicació de les diferents metodologies desenvolupades als més de 160 indicadors d’emissions GEI definits en el Panell Intergovernamental contra el Canvi Climàtic (IPCC) en els 542 municipis de la Comunitat Valenciana. A més, també es va implementar en el lander alemany de Saxony-Anhalt per al càlcul sectorial i territorial de les emissions GEI i simular un escenari 2030.

Constança Rubio al costat d’Edgar Lorenzo en la cerimònia de lliurament del premi

Per això, la directora de l’ETSEAMN, Constança Rubio, va voler acompanyar al guardonat divendres passat 16 de febrer durant la cerimònia de lliurament del premi que reconeix l’excel·lència del treball realitzat.