Un cafè amb… Puri García Segòvia

  • Bon dia, abans de tot ens agradaria conèixer-te millor pel que et demanem que et presentes als teus companys, qui és Puri García Segòvia?

Perquè com sempre use el mateix acudit quan em presenten, sí soc Purificació García però l’altra. Ja m’agradaria haver sigut dissenyadora de moda, encara que la meua mare era modista, però els meus dissenys han anat pel tema alimentari. Això sí puc preparar un menú equilibrat, perquè els vestits de PG et queden com un guant, JJJJJ.

Puri García Segòvia no és ni més ni menys que la filla d’un policia nacional i una modista, que de xicoteta li encantaven les ciències naturals, però volia ser escriptora, que en el batxillerat volia ser química, però en COU va acabar decidint-se per la biologia. Pot ser que fora indecisa?, ara no sabria dir-te, JJJJ.

Vaig començar la meua carrera professional en el control de qualitat en una indústria alimentària, vaig ser professora en cicles formatius de nutrició i dietètica humana, i en 1999 vaig arribar a la UPV al departament de Tecnologia d’Aliments on vaig fer la meua tesi doctoral

Vaig acabar la llicenciatura en l’especialitat de Bioquímica i estic orgullosa que molts de les meues companyes i companys d’aquella promoció avui formem part de l’ETSEAMN. Vaig començar la meua carrera professional en el control de qualitat en una indústria alimentària, vaig ser professora en cicles formatius de nutrició i dietètica humana, i en 1999 vaig arribar a la UPV al departament de Tecnologia d’Aliments on vaig fer la meua tesi doctoral i on he aconseguit superar els reptes que a vegades m’he proposat i altres vegades m’han arribat.

Tinc tants defectes que no puc enumerar-los perquè segurament em quedaria curta, i moltes persones que lligen això pensaren en molts altres que jo ni tan sols imagine que tinc, però tinc les meues virtuts. Pose molta il·lusió en el meu treball, no poca passió, esforç, ganes, ímpetu, soc lluitadora (o cabezota això no sé si virtut o defecte jjj), crec que soc bona comunicadora, no tinc por de parlar en públic, m’agrada mantenir contacte amb exalumnes/us, m’agrada aportar en els equips en els quals estic, però no em costa retirar-me quan soc prescindible. M’agrada fer coses, crec que soc creativa. M’agrada cuinar, encara que ara només em dedique més a consciència en ocasions especials. I tinc mico de piscina, des que està tancada espere amb ànsia que l’òbriguen.

L’emprenedoria no és només muntar empreses d’èxit, també és una actitud que genera canvis i és el que volem reforçar en aquesta etapa

  • Quines tasques desenvoluparàs en la nova direcció de l’ETSIAMN?

Seré els pròxims 4 anys, la subdirectora de Emprenedoria i Generació Espontània. Constança ha volgut, en aquesta legislatura que comencem, unir aquests dos programes de la UPV per a vincular a l’estudiantat i al professorat en activitats que marquen el desenvolupament de les competències professionals que ens demanda ja, la societat actual. Hem de trencar amb la idea que l’emprenedoria es tracta només de muntar empreses d’èxit, l’emprenedoria és una actitud que genera canvis i això és el que volem reforçar en aquesta nova etapa.

  • Quin és l’impacte de l’ETSIAMN en la societat valenciana?

Tenim, des del meu punt de vista, potser no gaire objectiu, però ningú em demana que ho siga quan parle de les bondats de la meua casa, un gran poder d’impacte o influència en la societat valenciana, i això ens fa tenir una gran responsabilitat.

En aquests moments, el meu major repte a nivell professional és aconseguir que la subdirecció d’emprenedoria i generació espontània de l’ETSEAMN aconseguisca desenvolupar amb èxit els projectes que ens plantegem com a equip

  • Actualment, quin és el teu major repte a nivell professional?

Ara mateix, el meu major repte a nivell professional és aconseguir, en els pròxims quatre anys, que en la subdirecció d’emprenedoria i generació espontània de l’ETSEAMN aconseguisca desenvolupar amb èxit els projectes que ens plantegem com a equip.  No són pocs, i requeriran de molta faena, implicació i esforç, uns costaran més i altres menys, però donaré el millor de mi mateixa per a aconseguir-ho.

  • Endinsant-nos en un vessant més personal i distesa, quin lema o frase et serveix d’inspiració?

Perquè és un dels meus pitjors defectes, no soc gens mitòmana, crec que no tinc un referent que m’inspire. No m’agradaria ser com ningú perquè perdria la meua identitat. Per descomptat que hi ha persones que m’han influït o en les quals m’he sentit reflectida alguna vegada, això és inevitable, però no seguisc una “línia editorial” per dir-ho així.

  • Acabarà Elon Musk amb Twitter o succeirà el contrari?

Twitter ja li ha donat molts disgustos al Sr.Musk, però supose que té resistència Jajajaja. La veritat és que tinc Twitter i he sigut en èpoques molt activa, però en l’actualitat ho tinc en diguem standby, mig boicot a l’egocentrisme de Sr. Musk, mig uf! que pesat tot. Però sobretot perquè arriba un moment que com en tots els mitjans, et canses de tant d’aldarull, massa fils dels quals tirar, massa sang, massa gent opinadora.

  • Si desapareix Twitter, et passaràs a Mastodon?

Doncs supose que sí, per xafardejar, però ara així de sobte, em dona peresa.

Entre la pizza amb o sense pinya, em quede amb els cocs valencianes, més equilibrades, sostenibles i de la terreta

  • La pizza, amb o sense pinya?

Cocs valencianes, més equilibrades, sostenibles i de la terreta, llàstima que no hàgem, encara, sabut explotar el seu potencial.

  • A l’hivern, calcetins per a dormir? 

Doncs quan era més jove la meua àvia ens feia peucos per a dormir, ara rarament ús, això sí “calcetins per a dormir”, no els que he portat tot el dia, JJJJJ.

  • Les vacances, mar o muntanya?

Maaaaaaar, sol, platja, fins i tot arena. Soc d’estiu, m’encanta tombar-me al sol, amb protector això sí, i un llibre i tirar hores. La mar em dona pau, serenitat, això sí m’inspira, veus! Els dos anys de pandèmia, no hem pogut eixir de vacances i aquest estiu triem Sardenya per a passar una setmana de cala en cala, banyant-nos en les cristal·lines aigües de la Costa Esmeralda, això sí una aigua a 26 °C  és el que té el canvi climàtic.

  • Finalment, el cafè sol o amb llet? 

Només i sense sucre. Per a desdejunar americà llarg i expresse la resta del dia.