Els XVI Premis Nacionals d’Envàs, organitzats per el Clúster d’Innovació en Envàs i Embalatge, han premiat al talent jove, apostant per la sostenibilitat i posant la innovació al servei de les persones.
S’han inscrit més de 300 treballs procedents de 22 centres, universitats i escoles de disseny. Les universitats que s’han alçat amb el primer premi en aquesta edició són l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València, la Universitat Europea de València, la Universitat Politècnica de València (UPV),la Universitat Ramón Llull – Escuela Superior de Disseny (ESDI) i la Universitat de Saragossa
Iogurts que segueixen el ritme
En el sector de l’alimentació, Pasqual ha llançat un desafiament per a dissenyar nous envasos sostenibles destinats a lactis bebibles o per a consumir amb cullera, pensats especialment per a xiquets i adolescents, tenint en compte que siga atractiu, funcional i eficient en l’àmbit de la logística.
Les guanyadores han sigut Clara Isabel Vercher (ETSIADI), Nerea Tarín (EPSA) y Alejandra Campos (ETSIADI) de la Universitat Politècnica de València (UPV), amb “yogGO, el yogurt que segueix el ritme”, una proposta que combina practicitat i diversió. És un envàs versàtil i divertit, amb tapes de colors segons el sabor i un disseny il·lustrat en el qual cada fruita apareix pujada a una cullera de iogurt. Pot prendre’s amb cullera, a xarrups o fins i tot congelat com un pol, adaptant-se a l’estil de vida actiu i canviant de xiquets i adolescents.
Premie Pla Pedrera Clúster
També s’ha atorgat el Premi Pla Pedrera Clúster pel qual un dels alumnes participants ha sigut becat pel Clúster d’Envàs i Embalatge per a la realització del Màster en Màrqueting Digital impartit per ESIC Business & Màrqueting School. Una beca valorada en 19.600 € la guanyadora del qual ha sigut Adriana Torija Palacios, alumna de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Aeroespacial i Disseny Industrial de la Universitat Politècnica de València.
Font: https://www.newspackaging.es/xvi-premios-nacionales-de-envase/