- -
UPV
 

Serveis que prestem

Compromisos que assumim

Atenció a l'usuari

NormativaCursos i més formació

Proves d'acreditació

Autoaprenentatge

Activitats de promoció

Suport al PDI

Ajudes

Assessorament i traduccions

Recursos en línia

Dades sociolingüístiques

Commemoració Estatut d’Autonomia

 
17/07/20
Notícia
Aprèn valencià des de casa: vídeos d’història de la llengua en “Aprèn valencià amb Polimèdia”

Aprèn valencià des de casa: vídeos d’història de la llengua en “Aprèn valencià amb Polimèdia”

La UPV, per mitjà del Servei de Promoció i Normalització Lingüística, ofereix vídeos d’història de la llengua en l’apartat “Aprèn valencià amb Polimèdia”, un dels recursos d’Aprèn valencià des de casa.

Els vídeos d’història de la llengua expliquen primerament l’origen del català/valencià i el lloc que ocupa entre les llengües derivades del llatí. A continuació s’hi veu com un idioma sorgit entre el racó nord-oriental de la Península Ibèrica i un trosset adjacent del continent europeu es va expandir territorialment i va assolir notorietat com a llengua d’Estat i de cultura en la tardor medieval, per entrar després en una etapa de desprestigi i retrocés davant la creixent hegemonia peninsular del castellà. Finalment s’analitza la complexitat dels dos darrers segles, marcats pels intents de renaixença i per les fortes resistències a què han hagut d’enfrontar-se els qui els promovien fins al present.

Continguts dels vídeos:

Docents dels vídeos: professorat de formació i assessorament lingüístics del Servei de Promoció i Normalització Lingüística.

Destinataris: totes aquelles persones que hi estiguen interessades.

Més informació: Aprèn valencià amb Polimèdia

 


EMAS upv