Aprovat el “Pla de promoció de l’ús del valencià als serveis de la UPV”

L’objectiu del Pla és incrementar l’ús del valencià als serveis de la UPV durant el període 2022-2025. El present Pla pretén ser un instrument d’impuls de l’ús del valencià en accions relacionades amb les activitats de cada servei.

Els objectius d’increment de l’ús del valencià es poden proposar en tres àmbits: els serveis prestats, qualsevol de les activitats realitzades per les unitats i la comunicació amb els usuaris.

Cada servei participant establirà un pla específic d’increment de l’ús del valencià, que contindrà una descripció del punt de partida, dels objectius, de les accions, dels indicadors i de les fases d’aplicació. En tot moment, els serveis rebran l’assessorament i el suport del Servei de Promoció i Normalització Lingüística.

El pla és una proposta de planificació que ha de servir per a augmentar les oportunitats d’ús del valencià d’aquells usuaris que opten per aquesta llengua en les seues relacions amb els serveis de la UPV. És una proposta que pretén ser coherent i eficient, i per això indica la necessitat d’establir indicadors i de fer un seguiment. Fonamentalment, és una proposta oberta que no fixa plans específics i que invita a la participació, ja que no és obligatori participar-hi.