- -
UPV
 

Societat Espanyola d'Excel·lència Acadèmica

La UPV és la 3a universitat d'Espanya amb més persones graduades dins de les 5 primeres posicions: 54 currículums "d'infart i una formació exquisida, fruit de la preparació i l'esforç"

[ 16/06/2021 ]“Tenen currículums d'infart i una formació exquisida, fruit de la preparació i l'esforç”, així defineixen les persones responsables de la Societat Espanyola d'Excel·lència Acadèmica (SEDEA) els titulats i titulades que figuren en el Rànquing Nacional elaborat pel seu equip. Un total de 54 de les persones elegides han estudiat a la Universitat Politècnica de València, la qual cosa converteix la UPV en la tercera institució d'Espanya amb més presència en aquest rànquing.

Segons explica la SEDEA, el nombre de candidates i candidats seleccionats en el Rànquing Nacional de cada titulació correspon aproximadament al 1-2% de persones titulades anualment en cadascuna d'aquestes. La UPV compta amb representants en pràcticament totes les disciplines que imparteix: de Belles Arts a Enginyeria Química, Ciències Ambientals, Mecànica o ADE.

Per al rector Capilla, “són el reflex de l'esforç”

Referent a això, el rector José E. Capilla ha declarat que “per a tota la Universitat Politècnica de València, és motiu d'enorme satisfacció veure els nostres titulats i titulades aconseguir aquest reconeixement tan important”. El rector, a més de felicitar els candidats i candidates seleccionats, també ha destacat que “comptar amb 54 dels millors graduats d'Espanya, sent la tercera millor institució espanyola, no és sinó el reflex de l'esforç i la tenacitat de tots, tant estudiants com professorat, per aconseguir les més altes cotes d'aprenentatge i preparar els millors professionals que la nostra societat requereix”.

Una metodologia molt completa

A l'hora de triar els i les millors, el jurat ha valorat el currículum de cada candidata o candidat, incloent-hi la nota mitjana final dels estudis, les beques, els cursos, els premis, els congressos i els idiomes, d'acord amb una valoració separada per àrees d'estudi. També ha tingut en compte altres aspectes com ara: publicacions científiques, patents, creació d'empreses, generació de canals de divulgació, voluntariat i acció social, representació estudiantil…

La SEDEA és una entitat d'àmbit nacional, creada el 2019, que té per objectiu identificar i acreditar els millors graduats i graduades del país, posar en valor el seu talent i contribuir des de múltiples enfocaments al seu èxit laboral.

“Donar visibilitat als estudiants més excel·lents del país evitarà situacions de desemparament, desocupació o sobrequalificació que comporten el desaprofitament de les seues capacitats excel·lents. Molts troben vertaderes dificultats per a aconseguir una ocupació digna o concorde amb la formació i els mèrits atresorats”, insisteixen des de l'entitat.

Llistat de titulats i tilutades UPV dins dels 5 primers llocs nacionals

Per a ajudar a aquesta visibilització, la UPV publicarà des del dijous 17 una notícia diària que donarà a conèixer cadascuna de les 15 persones titulades incloses dins dels 5 primers llocs nacionals de la seua titulació.


Posició Titulació Nom
Grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica Julio Moisés López Sánchez
Grau en Biotecnologia Carla Espinós Estévez
Grau en Enginyeria Informàtica Rafael Vicente Sánchez Romero
Grau en Belles Arts Pilar Matias Gallego
Grau en Enginyeria Aeroespacial Ignacio Sevilla Sánchez
Grau en Ciències Ambientals Andrea Oliver Marín
Grau en Enginyeria de Sistemes de Telecomunicació, So i Imatge David Soler Balado
Grau en Enginyeria de l'Energia Irene Noguera Alonso
Grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica Mª Nuria Conejero Rodríguez
Grau en Fundaments de la Arquitectura  Silvia Domene Camarasa
Grau en Fundaments de la Arquitectura  Iván Alarcón Ruiz
Màster Universitari en Enginyeria del Disseny Laura Junco Cañedo
Grau en Enginyeria Aeroespacial Laura García Insa
Grau en Enginyeria Civil Josep Màxim Lliso Navarro
Grau en Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes María Mellado Pinto

I ací figura el document complet amb els 54 graduats i graduades top de la UPV
EMAS upv