Admissió a grau

El teu futur està més prop del que creus

Descobreix el procés que et permet accedir a la millor universitat tecnològica d'Espanya. Tria la via d'accés corresponent al teu perfil i comença el teu camí per a convertir-te en l'amo del teu futur.

Procés d'admissió a grau pas a pas: batxillerat

Estàs a les portes d'accedir a la universitat. Per això, volem posar-te les coses fàcils i que sàpies en tot moment què has de fer per a endinsar-te en un dels moments més emocionants de la teua vida. El teu viatge comença ara!

01.

Coneix la UPV

Anar a la secció

02.

Tria estudis

Anar a la secció

03.

Examina't de les PAU

Anar a la secció

04.

Fes la teua preinscripció

Anar a la secció

05.

Realitza la matrícula

Anar a la secció

06.

Comença la teua aventura

Anar a la secció

01.

Coneix la UPV

Volem conèixer-te! Cada any la UPV organitza diferents activitats perquè estudiants de batxillerat, cicles formatius i famílies coneguen de primera mà quins estudis ofereix la universitat, així com els serveis, recursos i instal·lacions dels seus tres campus.

02.

Tria estudis

Què vols estudiar? La UPV t'ofereix desenes d'opcions entre graus, dobles graus i PARS perquè et formes en el que més t'agrada. Tenim el que cerques, segur!

03.

Examina't de les PAU

Va arribar l'hora de la veritat, de posar en valor tot l'esforç emprat durant els últims anys. Ací pots trobar tota la informació clau necessària perquè tu només et preocupes de fer bé una cosa: brodar la teua prova.

Dates i horaris

Fase obligatòria

4, 5 i 6 de juny de 2024

2, 3 i 4 de juliol de 2024

El tribunal et lliurarà el teu horari personalitzat

Comprova que no hi haja errors!

Si n'hi haguera, comunica-ho al més prompte possible i sempre durant el matí del primer dia de les proves, tant al representant del teu centre com al tribunal.

Fase voluntària

Per a examinar-te a la Comunitat Valenciana només de la fase voluntària, has d'estar empadronat en aquesta comunitat abans de l'1 de gener de l'any en què es realitzen les proves o justificar que treballes en aquesta comunitat. Si és el teu cas, acudeix al centre d'educació secundària on s'imparteix batxiller més pròxim al teu domicili.

Convocatòria ordinària: 4 de juny de 2024 a les 12:00h

Convocatòria extraordinària: 2 de juliol de 2024 a les 12:00h

Instruccions PAU

Com ja hem indicat en l'apartat ‘Dates i horaris’, el tribunal et lliurarà el teu horari personalitzat per a realitzar les proves, així com unes etiquetes identificatives que hauràs d'utilitzar en tots els exercicis.

Aquestes etiquetes contenen dades que identifiquen a cada estudiant: DNI, nom i cognoms i matèries matriculades. En cas que detectes algun error, has d'avisar immediatament al vigilant de l'aula perquè faça les comprovacions oportunes.

A més d'aquestes dades, en les targetes també figuren l'usuari i la clau perquè accedisques al portal on consultar les notes, així com realitzar totes les gestions relatives a les PAU.

Si has cursado bachiller en la Comunidad Valenciana, debes matricularte de las PAU en el centro donde has cursado Bachiller.

Si has cursat batxiller a la Comunitat Valenciana, has de matricular-te de les PAU en el centre on has cursat Batxiller.

Si has estudiat Batxillerat en una altra Comunitat Autònoma, has d'examinar-te de les PAU (fases obligatòria i voluntària) en aqueixa comunitat, en la universitat a la qual estiga adscrit el teu centre.

Resultats

Els resultats dels exàmens de les PAU es publicaran en el portal de l'alumne PAU en les següents dates:

 • Convocatòria de juny: 14 de juny, a partir de les 13.00 h
 • Convocatòria de juliol: 9 de juliol, a partir de les 17.00 h

L'estudiant podrà imprimir la targeta amb els seus resultats en les següents dates:

 • 19 juny a les 14.00 hores si no ha demanat revisió i 21 juny a les 17.00 el que sí ha demanat revisió en convocatòria ordinària
 • 12 juliol a les 14.00 hores si no ha demanat revisió i 16 juliol a les 17.00 el que sí ha demanat revisió

Revisió

Vols sol·licitar la revisió d'alguna prova? Pots iniciar les gestions pertinents des del portal de l'alumne PAU en aquestes dates:

 • Convocatòria ordinària: des de les 8.00 h del dilluns 17 de juny fins a les 14.00 h del dimecres 19 de juny.
 • Resultats revisions convocatòria de juny: a partir de les 17.00 h del 21 de juny.
 • Convocatòria extraordinària: 10, 11 i 12 de juliol
 • Resultats revisions convocatòria de juliol: a partir de les 17.00 h del dimarts 16 de juliol

04.

Fes la teua preinscripció

Has aconseguit el més difícil. Enhorabona! Si ja has triat els estudis en els quals t'agradaria formar-te, arriba el moment de realitzar la preinscripció. Pren nota de totes les dades i... A per això!

O, en altres paraules, com se sol·licita plaça

La preinscripció per a accedir als estudis de la UPV es realitza a través d'una aplicacióque habilita la Generalitat Valenciana.

És recomanable que, abans d'accedir al procés, lliges atentament les intruccions per a realitzar el procediment, així com la guia per a saber com indentificar-te.

A més, des de la UPV organitzem un tutorial d'ajuda on t'expliquem de manera senzilla quins passos que has de seguir per a preinscriure't correctament en els estudis que desitges. Pots accedir al recurs des de la secció ‘Tutorial d'ajuda’.

Tutorial d'ajuda

Tens dubtes sobre com fer la preinscripció a un grau? No saps com ordenar les titulacions en les quals vols aconseguir plaça? Què és millor: col·locar primer les carreres en les quals tens més possibilitats d'accedir o les que més t'agraden? I si vols anul·lar una preinscripció i començar de nou? Quantes preinscripcions pot fer cada estudiant?

Resol tots aquests dubtes amb el tutorial ‘SOS Preinscripció’ i descobreix quins passos has de seguir per a fer la teua sol·licitud correctament.

Resultats

Consulta els resultats de la teua preinscripció als estudis de graus, dobles graus i PARS de la UPV en aquestes dates:

 • Divendres 12 de juliol, a partir de les 14:00 hores

Reclamació dels resultats de preinscripció

 • Dates: del 15 de juliol al 17 de juliol a les 14.00 hores.
 • Com fer la reclamació?: A través d'aquest enllaç.
 • Resolució de reclamacions: divendres 19 de juliol.

Preinscripció admesa

Has sigut admès en la preinscripció? En aquesta pàgina de l'automatrícula , trobaràs la data i hora a la qual has de matricular-te. Recorda que la matrícula es realitza a través d'internet i que és molt important dur-la a terme en l'horari assignat, ja que, en cas contrari, s'entén que renúncies a la teua plaça i aquesta vacant s'assignarà a un altre estudiant a través de les llistes d'espera.

Et proporcionem més informació sobre el procés i dates de matriculació en la secció 5 ‘Realitza la matrícula’.

Llistes d'espera

Les llistes d'espera permeten als candidats que no van ser admesos inicialment en un programa específic (grau, doble grau, o Programes Acadèmics de Recorregut Successiu - PARS) tenir una oportunitat d'ocupar places que s'alliberen posteriorment. Això pot ocórrer si els candidats admesos inicialment decideixen no matricular-se o cancel·len la seua matrícula.

¿Què fer si estàs en llista d'espera?

Si no has sigut admès en la titulació desitjada, figuraràs per defecte en llista d'espera d'aqueix grau, doble grau o PARS. Si segueixes interessat, és imprescindible que t'actives en aqueixa llista entre el 14 i el 17 de juliol (fins a les 23.59 hores)

És important remarcar que aquesta acció has de fer-la tu mateix o mateixa i que tens la possibilitat de donar-te d'alta en tantes llistes com desitges. Si no t'actives en la llista d'espera d'un grau en aqueix termini, no participaràs en l'adjudicació de les possibles vacants en les següents fases.

Com activar-se en una llista d'espera?

Pots activar el teu lloc en la llista d'espera directament en la pàgina on consultes els resultats de preinscripció.

Una vegada coneguts els resultats, si no has sigut admès/a en la primera opció de titulació que vas sol·licitar, se t'adjudica un número d'ordre en la llista d'espera.

Però perquè pugues ser anomenat d'una llista d'espera si es produeixen vacants, ÉS IMPRESCINDIBLE que t'actives en aquesta llista (una per cada grau).

D'aquesta manera, la universitat solament cridarà als candidats que hagen indicat el seu interès de cursar aqueix grau concret. Si no t'actives, perds la teua opció de ser admès en aqueix grau. Les crides de les llistes d'espera els gestiona cada universitat.

Pots activar el teu lloc en la llista d'espera entrant en la pàgina web de la universitat a la qual pertany el grau que vols cursar i en el qual estàs en llista d'espera. Si has sol·licitat graus de diferents universitats, has de seguir les instruccions i terminis de cada universitat per a activar-te.

Per a activar-te en les llistes d'espera de graus de la UPV, només necessites accedir amb el teu número de DNI (sense incloure la lletra) i dirigir-te a l'apartat titulat ‘Informació llestes d'espera’. Allí, en fer clic en el botó ‘Gestionar llista d'espera’, veuràs els graus i dobles graus per als quals inicialment no has sigut admès i que estan pendents.

Si decideixes que vols optar per algun,o per tots simplement prem el botó ‘+’ al costat de cada estudi. Si desitges donar-te de baixa d'alguna llista, prem el botó ‘-’.

Si t'interessa apuntar-te en una llista d'espera d'un altre grau d'una universitat diferent, has de consultar els terminis i procediments en la pàgina web d'aqueixa universitat.

Terminis per a activar-se

El termini per a activar-se en les llistes d'espera de la UPV és des del mateix moment en què es publiquen els resultats de l'admissió fins a el 17 de juliol de 2024 a les 23.59 hores. En fases posteriors, encara que no necessites reactivar-te en la UPV, pots renunciar a una llista d'espera si ja no estàs interessat en aqueix grau.

Si t'interessa apuntar-te en una llista d'espera d'un altre grau d'una universitat diferent, has de consultar els terminis i procediments en la pàgina web d'aqueixa universitat.

05.

Realitza la matrícula

Estàs molt prop de formar part de la comunitat UPV. Si has arribat a aquest pas és perquè la teua preinscripció ha sigut aprovada i ara toca formalitzar la matrícula. Estem desitjosos de conèixer-te!

Rebràs una cita

El sistema per a realitzar la matrícula tant per a grau, doble grau i PARS de nou ingrés, és el mateix. Els estudiants admesos rebreu una cita per a l'automatriculació en el grau, doble grau o PARS on hàgeu sigut admesos.

Dates: 16 i 17 de juliol de 2024.

Completa el procés de matrícula de manera senzilla a través de la plataforma d'automatrícula.

I si continue en llista d'espera?

Com t'hem explicat en la secció 4 ‘Fes la teua preinscripció’, les llistes d'espera són una opció per a les persones que no van aconseguir entrar en un primer moment en un programa d'estudis. Si algú que va ser acceptat inicialment decideix no inscriure's o cancel·la la seua inscripció, les places que deixen lliures poden ser ocupades pels qui estiguen en aquestes llistes d'espera.

A més, les places de la UPV que s'hagen quedat vacants s'oferiran a les persones que estiguen en les llistes d'espera i que s'hagen activat

D'altra banda, si et matricules en una titulació i, posteriorment, t'admeten en un altre grau que siga de major interès per a tu, pots matricular-te en aquest últim i anul·lar la matrícula anterior. Aquest procediment és automàtic si els dos graus són de la UPV (la mateixa aplicació d'automatrícula, quan et matricules del segon grau, et pregunta si vols anul·lar la matrícula del primer). Però si els estudis són de diferents universitats, has de preguntar en el centre on t'hages matriculat primer com has de sol·licitar la baixa.

Què fer si estàs en llista d'espera?

Si no has sigut admès en la titulació desitjada, figuraràs per defecte en llista d'espera d'aqueix grau, doble grau o PARS. Si estàs interessat, és imprescindible que t'actives en aquesta llista, però, sobretot recorde sempre haver-te matriculat en algun grau.

És important remarcar que aquesta acció has de fer-la tu mateix o mateixa i que tens la possibilitat de donar-te d'alta en tantes llistes com desitges. Si no t'actives en la llista d'espera d'un grau en aqueix termini, no participaràs en l'adjudicació de les possibles vacants en les següents fases.

Com activar-se en una llista d'espera?

Pots activar el teu lloc en la llista d'espera directament en la pàgina on consultes els resultats de preinscripció.

Només necessites accedir amb el teu número de DNI (sense incloure la lletra) i dirigir-te a l'apartat titulat ‘Informació llestes d'espera’. Allí, en fer clic en el botó ‘Gestionar llista d'espera’, veuràs els graus i dobles graus per als quals inicialment no has sigut admès i que estan pendents. Si decideixes que vols optar per algun, simplement prem el botó ‘+’ al costat de cada estudi. Si desitges donar-te de baixa d'alguna llista, prem el botó ‘-’.

Grados de otra universidad

Si t'interessa apuntar-te en una llista d'espera d'un altre grau d'una universitat diferent, has de consultar els terminis i procediments en la pàgina web d'aqueixa universitat.

Assignació de places vacants

Si t'has preinscrit d'un grau, doble grau o PARS a la Universitat Politècnica de València i t'has quedat en llista d'espera, encara tens opcions d'accedir.

Es realitzaran cinc crides per a assignar les places vacants. Recorda que, si t'admeten, has de realitzar la matricula en els dies que s'indiquen a continuació:

 • Adjudicació 19 de juliol: matrícula des de les 9.00 hores del dia 22 de juliol fins a les 14.00 del 23 de juliol.
 • Adjudicació 24 de juliol: matrícula des de les 9.00 hores del dia 25 de juliol fins a les 14.00 del 26 de juliol.
 • Adjudicació 29 de juliol: matrícula des de les 9.00 hores del dia 30 de juliol fins a les 14.00 del 31 de juliol.
 • Adjudicació 3 de setembre: matrícula des de les 9.00 hores del dia 4 de setembre fins a les 14.00 del 5 de setembre.
 • Adjudicació 6 de setembre: matrícula des de la 9.00 hores del dia 9 de setembre fins a les 14.00 del 10 de setembre.

Si t'has apuntat en alguna llista d'espera d'un grau, doble grau o PARS en la UPV, has de consultar el dia en què es realitza cada crida, a partir de les 17 hores, en el lloc web dels resultats de preinscripció. Allí podràs comprovar si hi ha hagut moviments en la llista d'espera del grau que t'interessa i si t'han assignat una plaça vacant. Si has sigut admès en algun d'aquestes crides, en aquesta pàgina de l'automatrícula,, trobaràs la data i hora a la qual has de matricular-te.

En tot cas, si t'admeten en qualsevol de les crides, t'arribarà un SMS al teu telèfon mòbil per a comunicar-te la data i hora en què has de realitzar la matrícula, així com el teu número PIN per a identificar-te.

I recorda: a partir d'aquestes dates, podrien produir-se més crides centralitzades (s'informaria puntualment en la web de la UPV) i, acabat aquest procés, les escoles i facultats podrien cobrir les últimes vacants acudint a les llistes d'espera dels seus títols de grau. I una vegada acabats les crides de llistes d'espera, s'informarà en la web de la UPV si ha quedat alguna titulació amb places vacants o sense cobrir.

06.

Comença la teua aventura

Enhorabona! Ja eres oficialment estudiant de la Universitat Politècnica de València. Fins que comencen les classes, què tal si comences per ací? No et perdes aquests continguts que poden ajudar-te a començar.

Jornades d'acolliment

La UPV et dona la benvinguda per al curs 2024 - 2025

Més informació

Calendari acadèmic 2024-2025

Consulta les dates clau d'aquest any lectiu.

Més informació

Carnet UPV

T'expliquem el procés d'acreditació de la comunitat universitària.

Més informació

Cursos MOOC d'anivellament

Què tal si fem un repàs als conceptes bàsics de les matèries principals? Tens fins a 17 formacions per a fer-ho.

Més informació

PoliFormaT

És la plataforma de la UPV on trobaràs tot el relacionat amb el teu estudis: assignatures, anotacions, tasques, qualificacions...Coneix més.

Més informació

Contacta amb nosaltres

Envia’ns un suggeriment, una queixa o una felicitació. Consulta’ns directament els teus dubtes. Evita desplaçaments i esperes