- -
UPV
 

Serveis que prestem

Compromisos que assumim

Atenció a l'usuari

NormativaCursos i més formació

Proves d'acreditació

Autoaprenentatge

Activitats de promoció

Suport al PDI

Ajudes

Assessorament i traduccions

Recursos en línia

Dades sociolingüístiques

Commemoració Estatut d’Autonomia

 
11/03/19
Notícia
Conèixer el territori i la llengua: excursió a la Serra de Mariola (Banyeres de Mariola, Agres, Bocairent, Alfafara, Muro, Cocentaina i Alcoi)

L’activitat tindrà lloc els dies 12, 13 i 14 d'abril i hi ha diferents opcions de participació.

El Servei de Promoció i Normalització Lingüística (SPNL) de la UPV organitza l’activitat “Conèixer el territori i la llengua: excursió a la Serra de Mariola” per a practicar la llengua mentre coneixem el territori, els dies 12, 13 i 14 d’abril, inclosa dins de les activitats d’El Vint-i-5, que es realitzen cada any al voltant de la data històrica del 25 d’Abril.

Serra de Mariola

La Serra de Mariola va ser declarada, en atenció als seus valors naturals, paisatgístics i culturals, parc natural el 2002, amb una extensió de 16.000 hectàrees, situades entre les comarques de la Vall d'Albaida, l'Alcoià i el Comtat. S'inclou dins els municipis d'Agres, Alcoi, Alfafara, Banyeres de Mariola, Bocairent, Cocentaina i Muro.

La Mariola és una de les més extenses del territori valencià i una de les més conegudes, tant popularment com en medis científics. La bellesa i agressivitat dels seus paisatges, les seues riqueses naturals i l'interès de les seues característiques biològiques i, sobretot, botàniques –com les herbes aromàtiques, utilitzades tradicionalment amb fins terapèutics i gastronòmics–, l'han dotada d'una merescuda fama més enllà de les nostres comarques i han fet d'ella un símbol d'identificació per als habitants dels seus pobles.

Un dels signes d'identitat més important del parc són les caves (pous de neu o neveres), en explotació entre els segles XVI-XX per a l'emmagatzematge de la neu, que s’usava per a usos terapèutics i alimentaris. Altres elements constructius destacats són els diversos masos, castells i ermites.

Cal destacar també la varietat i riquesa del seu poblament vegetal (més de 1.400 varietats), una rica fauna (on habita l'àguila reial, el falcó o la rabosa, entre molts altres exemplars), les nombroses fonts, l'alt del Montcabrer (1.390 m) o el naixement del riu Vinalopó.

Per a saber-ne més, podeu visitar el portal turístic https://serramariola.org i el vídeo #SerraMariola, viu-la amb els 7 sentits! (https://youtu.be/AbudqYJrMR4).

Destinataris: membres de la UPV, amb acompanyants (adults i xiquets)

Opcions (sempre que hi haja places suficients)

  • dv. 12, ds. 13 i dg. 14 d’abril (3 dies, 2 nits)
  • dv. 12 i ds. 13 d’abril (2 dies, 1 nit)
  • ds. 13 i dg. 14 d’abril (2 dies, 1 nit)
  • ds. 13 d’abril (1 dia)
  • dg. 14 d’abril (1 dia)

PROGRAMA

PREINSCRIPCIÓ I APORTACIÓ DELS PARTICIPANTS

DESPLAÇAMENT I ALLOTJAMENT

RUTES GUIADES I RECOMANACIONS


EMAS upv