Un cafè combinat amb… Carla Martí, Rayanne Nebbar, Miriam Millán, Elisa García i Maria Sant Joan

Conversem amb Carla Martí, Rayanne Nebbar, Miriam Millán, Elisa García i Maria Sant Joan, estudiants de l’ETSEAMN i membres de l’equip de la UPV Spread Sensations S.L. que el mes de setembre passat van obtenir el segon premi en la catorzena edició del concurs de creació de productes alimentaris innovadors «Ecotrophelia España 2023». El seu treball va ser tutoritzat per la professora i subdirectora de l’ETSEAMN, Purificació García Segòvia.

  • Bon dia, abans de tot ens agradaria conèixer-vos millor pel que demanem que us presenteu breument als vostres companys, qui conformeu l’equip Spread Sensations?

L’equip Spread Sensations ho conformem Carla Martí Pérez, Elisa García Alberruche, María Sant Joan Pascual, Miriam Millán Castillo i Rayanne Nebbar Sekkoub. Som un equip interdisciplinari i estudiem diferents carreres impartides en l’ETSEAMN com Biotecnologia, Ciència i Tecnologia dels Aliments i Enginyeria Agroalimentària i del Medi rural. 

  • Recentment heu obtingut el segon premi en la final d’Ecotrophelia España 2023, què suposa per a vosaltres aquest reconeixement? 

Obtenir el segon premi en la final d’Ecotrophelia España 2023 ha sigut un assoliment realment emocionant per al nostre equip. Aquest reconeixement significa molt per a nosaltres per diverses raons.

En primer lloc, ha sigut un tribut al treball i la dedicació que hem invertit en el desenvolupament del nostre producte (que no ha sigut poc). Des de la concepció de la idea fins a la presentació final, hem treballat incansablement per a crear una proposta innovadora i sostenible.

En segon lloc, aquest premi valguda la importància d’abordar els desafiaments actuals de sostenibilitat en la indústria alimentària. Concretament, el nostre projecte es va centrar en la creació d’un producte que fora respectuós amb el medi ambient.

Estem encantades de tenir l’oportunitat de donar visibilitat al nostre producte, ja que sempre hem tingut un fort compromís amb la idea d’ampliar les opcions per a persones amb necessitats dietètiques específiques, com a celíacs, intolerants a la lactosa, vegans o aquells que segueixen una alimentació halal. La nostra missió és oferir una major varietat en la dieta diària d’aquestes persones i contribuir positivament a la seua experiència alimentària.

«Rebre el segon premi ens brinda la visibilitat necessària per a poder trobar potencials socis i inversors que estiguen interessats a portar el nostre producte al mercat»

A més, rebre el segon premi ens brinda la visibilitat necessària per a presentar la nostra idea a un públic més ampli. Això és essencial per a trobar potencials socis i inversors que estiguen interessats a portar el nostre producte al mercat, la qual cosa representa una emocionant oportunitat de creixement i desenvolupament per al nostre equip.

D’esquerra a dreta: Elisa García, Miriam Millán, Carla Martí, María Sant Joan i Rayanne Nebbar Sekkoub

Finalment, però no per això menys important, aquest reconeixement ens ompli d’orgull i gratitud cap al nostre equip i especialment cap a la nostra tutora Purificació García al costat de Xavi Martínez que ens han recolzat en tot moment. També volem agrair a la Fundació Alicia per brindar-nos aquesta plataforma per a mostrar el nostre treball i compartir la nostra passió per la innovació alimentària sostenible.

«LUNAT no és únicament salut, sinó que representa una fusió de cultures i disciplines que es veuen reflectides en el nostre propi equip»

  • Com descriuries LUNAT davant un públic no especialitzat?, quin és el seu principal valor afegit?

LUNAT no és únicament salut, sinó que representa una fusió de cultures i disciplines que es veuen reflectides en el nostre propi equip. Cerquem revaloritzar els nostres productes de km0 i sostenibles, però també afavorir l’agricultura tradicional que promou una agricultura regenerativa.

Els untables són una part integral de la cuina àrab i mediterrània, que, consumits des de fa segles, formen part de la identitat culinària de la Dieta Mediterrània. La seua elaboració, a vegades, a base de llegums fa que siguen una excel·lent font de fibra, proteïnes vegetals, vitamines i minerals, destacant a més per la seua gran versatilitat, podent-ho gaudir de diverses formes.   

«LUNAT és un untable de cacau saludable, ric en fibra i nutritiva, elaborada amb base garrofón»

LUNAT és un untable de cacau saludable, ric en fibra i nutritiva, elaborada amb base garrofón, un dels aliments més emblemàtics de la paella valenciana. La combinació de cacau, xufa i garrofón proporciona un sabor i textura excepcionals, demostrant que saborós i saludable poden anar de la mà.

El més destacat de LUNAT és el seu efecte prebiòtic. L’alta quantitat de fibra del garrofón, juntament amb la inulina, promou una digestió saludable, regula els nivells de sucre en sang i brinda una sensació de sacietat prolongada. A més, cuidar de la microbiota és essencial per a la salut a llarg termini. El cacau, per part seua, és una font natural d’antioxidants i compostos bioactivos que beneficien el benestar mental i l’estat d’ànim.

El millor de tot és que LUNAT és versàtil i llest per a consumir. Pot untar-se en pa o galetes, afegir-se a iogurts, fruites, receptes i fins i tot utilitzar-se en postres i batuts. Aquesta versatilitat s’adapta a diferents preferències i necessitats, convertint-ho en una elecció ideal per a qualsevol moment del dia. LUNAT és la combinació perfecta de sabor, salut i comoditat.

  • Què us va animar a participar en el grup Fornejant Ciència de «Generació Espontània»?

Decidim unir-nos al grup Fornejant Ciència de «Generació Espontània» principalment per a participar en el major concurs d’innovació alimentària Ecotrophelia i poder desenvolupar el nostre propi producte.

Participar en Fornejant Ciència de «Generació Espontània» ens va permetre accedir a recursos valuosos i rebre un suport fonamental

Al llarg d’aquesta experiència, vam tenir l’oportunitat de col·laborar estretament amb estudiants i mentors que compartien els nostres interessos, la qual cosa va enriquir la nostra perspectiva. A més, accedimos a recursos valuosos i rebem un suport fonamental que ens va permetre portar la nostra idea fins a la fase final i competir en Ecotrophelia España, on vam poder aprendre d’experts destacats el sector.  

Va ser una experiència que va enfortir la nostra dedicació a crear un impacte positiu en la indústria alimentària.

  • Quins consells donaries als estudiants que participaran en el programa?

Per als estudiants que participaran en programes com Fornejant Ciència o competències similars d’innovació alimentària, els deixem uns consells a continuación:

  • Planifica i gestiona el temps eficientment.
  • Mantingues una actitud positiva i persevera en els teus objectius.
  • Investiga exhaustivament el problema i la indústria.
  • Utilitza els recursos i suport disponibles.
  • Aprèn dels errors i cerca la millora contínua.
  • Practica les habilitats de presentació.
  • Dona’t suport en el teu equip; es necessita molta connexió i compromís.
  • Finalment i molt important, aposta pel teu producte. Si no creus que el teu producte és el guanyador, no podràs convèncer als altres.
  • Cap a on voleu dirigir la vostra carrera professional?

Cadascuna de nosaltres té un camí únic i emocionant per davant:

  • Carla aspira a dissenyar i innovar productes en la indústria alimentaria, la qual cosa contribuirà a la creació d’aliments més saludables i sostenibles.
  • Elisa té un enfocament en la investigació en biomedicina o farmacologia, i el seu interès en la I+D en la indústria farmacèutica podria portar a avanços importants en l’atenció mèdica i els medicaments.
  • María s’inclina cap a la investigació, desenvolupament i control de medicaments, el que exercirà un paper crucial a garantir la seguretat i eficàcia dels tractaments mèdics.
  • Miriam se centra en la nutrigenómica, una disciplina que pot proporcionar informació valuosa sobre com la genètica i la nutrició s’interrelacionen, la qual cosa podria tenir un impacte positiu en la salut de les persones.
  • Rayanne persegueix convertir-se en enginyera agrònoma per a podria contribuir al desenvolupament de pràctiques agrícoles més eficients i sostenibles per a alimentar a la població mundial.
  • Finalment, el cafè sol o amb llet? 

Tot l’equip està d’acord: amb llet sempre!