Un cafè amb… Daniel Gil

Conversem amb Daniel Gil-Pérez Torres, estudiant del doble grau de Ciència i Tecnologia Animal (CTA) i ADE, i coordinador de «Fornejant Ciència», un equip de Generació Espontània que treballa de forma més pràctica la innovació alimentària.

  • Bon dia, abans de tot ens agradaria conèixer-te millor pel que et demanem que et presentes als teus companys, qui és Daniel Gil?

Bon dia, moltes gràcies per donar-me l’oportunitat de presentar-me. Soc Daniel Gil, un estudiant en l’ETSEAMN que durant tot el temps que porte en la universitat he tingut la sort d’involucrar-me en diversos projectes emocionants que enriqueixen la meua experiència acadèmica.

Un projecte destacat en el qual participe és Fornejant Ciència, un equip de Generació Espontània, on treballem de forma més pràctica la innovació alimentària. Aquest projecte m’ha permès i continua permetent-me aplicar coneixements teòrics adquirits en tots els cursos i col·laborar estretament amb un equip talentós d’estudiants i professors.

A més, em considere una persona honesta i perseverant que crec que són valors fonamentals en totes les interaccions i ajuden a fomentar la confiança i la col·laboració. A més, t’impulsen a superar obstacles i a cercar constantment oportunitats de creixement i millora.

La meua passió per l’aprenentatge és el que realment m’impulsa a continuar cercant noves oportunitats per a adquirir coneixements i desenvolupar-me tant, personal com professionalment

La meua passió per l’aprenentatge és el que realment m’impulsa a continuar cercant noves oportunitats per a adquirir coneixements i desenvolupar-me tant, personal com professionalment. Sempre estic a la recerca de desafiaments que em permeten ampliar els meus horitzons i continuar aprenent en el meu camp d’estudi.

  • Personalment, per què decideixes estudiar el doble grau d’ADE i CTA?

En el meu cas, l’elecció d’estudiar el doble grau d’ADE i CTA es basa en una combinació d’interessos personals i consideracions professionals. Sempre m’ha fascinat el camp de la medicina, però a causa de la meua puntuació a les PAU, no vaig poder ingressar a la carrera de la Medicina com inicialment m’haguera agradat.

Durant el meu procés de selecció de graus, vaig tenir en compte diversos factors, inclosa la meua preferència per estudiar en la UPV, una universitat altament reconeguda. A més, sempre he sentit curiositat i atracció per l’àmbit de l’alimentació i la seua importància en la nostra societat.

L’oportunitat de estudiar Ciència i Tecnologia dels Aliments em va semblar una excel·lent manera de combinar el meu interès pel sector alimentari amb el meu desig d’obtenir una educació de qualitat.

Vaig considerar complementar aquesta formació amb ADE atès que oferia una combinació única de disciplines que em proporcionaria una sòlida base en àrees com a comptabilitat, finances, màrqueting, gestió i emprenedoria, combinades amb un profund coneixement en ciència dels aliments. Soc consciente que aquesta combinació multidisciplinària em permetrà comprendre de manera integral el món empresarial, especialment en el sector alimentari, que exerceix un paper crucial a Espanya i a tot el món.

Avui dia, si em donaren l’oportunitat de canviar a qualsevol carrera, continuaria triant el doble grau d’ADE i CTE.

  • Eres coordinador del grup de generació espontània “Fornejant Ciència”, quina activitat desenvolupeu?

La nostra activitat principal se centra en brindar als estudiants universitaris interessats en el sector de l’alimentació l’oportunitat d’aprendre i completar la seua formació teòrica.

La nostra activitat principal és preparar als estudiants per a competir en Ecotrophelia, la competició més important d’innovació alimentària a Espanya i Europa. Participar en Ecotrophelia brinda la experiència enriquidora on poden adquirir una àmplia gamma d’habilitats i coneixements relacionats amb la innovació alimentària i el seu procés.

Fornejant Ciència es converteix en un espai d’aprenentatge i col·laboració on explotar idees innovadores en el camp de l’alimentació i desenvolupar solucions creatives.

Dins del grup, els estudiants tenen l’oportunitat de desenvolupar habilitats en àrees com el desenvolupament de productes, la sostenibilitat i l’ecoinnovació, el treball en equip, la investigació i el desenvolupament de mercat, així com la presentació i comunicació efectiva. A través de la competició, s’enfronten a desafiaments reals i estimulants que els permeten posar en pràctica els seus coneixements i habilitats.

Fornejant Ciència es converteix en un espai d’aprenentatge i col·laboració on explotar idees innovadores en el camp de l’alimentació i desenvolupar solucions creatives. A més de la competició, también organitzem xarrades, tallers i activitats relacionades amb l’alimentació, com la nostra participació en la Fira dels Invents, per a enriquir encara més la formació i l’intercanvi de coneixements entre els membres del grup.

  • Quins són els vostres objectius i metes a aconseguir?

Fornejant Ciència té una àmplia gamma d’objectius i metes que ens impulsen. A més de preparar als estudiants per a competir en Ecotrophelia, també ens enfoquem a promoure el sector alimentari entre la comunitat universitària i arribar a un públic divers d’estudiants amb diferents àrees de coneixement.

Creiem en la importància de la multidisciplinarietat i la col·laboració entre diferents disciplines per a abordar els desafiaments complexos del sector alimentari.

Cerquem generar consciència sobre la importància del sector alimentari i el seu impacte en la societat. A més, ens esforcem per arribar a més estudiants i brindar-los l’oportunitat de participar en totes les xarrades, conferències i activitats que desenvolupem. Creiem en la importància de la multidisciplinarietat i la col·laboració entre diferents disciplines per a abordar els desafiaments complexos del sector alimentari.

Daniel Gil al costat dels integrants de l’equip «Fornejant Ciència» en la passada Fira dels Invents UPV.

La sostenibilitat també és un objectiu fonamental per a nosotros. Reconeixem la importància de promoure pràctiques sostenibles en la indústria alimentària i en les nostres pròpies activitats. Buscamos fomentar la consciència sobre la sostenibilitat i explorar solucions innovadores, que tinguen un impacte positiu en el medi ambient i en la societat en general.

  • Per què t’impliques en aquesta iniciativa?

Personalment, m’implique en aquesta iniciativa per diverses raons. En primer lloc, tinc un gran interès en el sector alimentari i a promoure la innovació en aquest camp. Crec que l’alimentació és un aspecte fonamental en les nostres vides i té un impacte directe en la nostra salut i benestar. Per tant, participar en Fornejant Ciència, com a estudiant i ara com a coordinador, em brinda l’oportunitat d’explorar noves idees i solucions en l’àmbit de l’alimentació, i contribuir de manera significativa a aquesta àrea.

Fornejant Ciència m’ofereix un entorn de col·laboració i aprenentatge on interactuar amb altres estudiants motivats i professionals del sector alimentari.

A més, m’apassiona l’aprenentatge i adquisició de noves habilitats. Fornejant Ciència m’ofereix un entorn de col·laboració i aprenentatge on interactuar amb altres estudiants motivats i professionals del sector alimentari.

També m’implique en aquesta iniciativa perquè crec en la importància de fomentar l’esperit emprenedor i el treball en equip. Aquesta experiència no sols ens ajuda a créixer professionalment, sinó que també enforteix les nostres habilitats de col·laboració, comunicació i lideratge.

Finalment, em motiva la idea de contribuir al creixement i desenvolupament de la comunitat universitària. Em permet compartir els meus coneixements i experiències amb altres estudiants, i motivar-los a explorar el camp de l’alimentació i la innovació. Vull inspirar a uns altres a involucrar-se en iniciatives similars i a contribuir a l’avanç del sector alimentari des de diferents perspectives i disciplines.

  • Actualment, quin és el teu major repte a nivell personal?

El meu major repte a nivell personal, actualment, és trobar un equilibrio entre els meus estudis de doble grau i les múltiples iniciatives en les quals estic involucrat. Estic cursant un programa acadèmic exigent i al mateix temps participe activament com a coordinador en Fornejant Ciència, secretari en la Delegació d’Alumnes de la Facultat d’ADE, formació de diverses Startup, treball i experiències de voluntariat.

Aquesta situació implica un nivell d’estrès diari bastant alt, ja que he de gestionar el meu temps de manera eficient i mantenir-me enfocat en les meues responsabilitats acadèmiques i extracurriculars. El major desafiament és mantenir-me organitzat, establir prioritats clares i aprofitar al màxim cada moment.

“Hi ha tres coses que no tornen arrere, una bala disparada, una paraula aquesta i una oportunitat perduda”

No obstant això, considere que aquest repte personal és una oportunitat per a desenvolupar habilitats de gestió del temps, treball sota pressió i capacitat d’adaptació. Encara que és exigent, estic compromès i motivat per a superar aquest desafiament i aconseguir un equilibri satisfactori entre les meues activitats acadèmiques i extracurriculars.

  • Endinsant-nos en un vessant més personal i distesa, tens algun lema o frase que servisca d’inspiració?

Una frase que em serveix d’inspiració és: “Hi ha tres coses que no tornen arrere, una bala disparada, una paraula aquesta i una oportunitat perduda”. Em motiva a valorar i aprofitar al màxim les oportunitats que es presenten en la vida.

  • Acabarà Elon Musk amb Twitter o succeirà el contrari?

Sense ser un expert en aqueix àmbit, diria que el futur de Twitter no depèn únicament d’Elon Musk, hi ha molts factors i usuaris lleials que contribueixen al seu èxit i continuïtat.

És difícil predir amb certesa com es desenvoluparà la plataforma en el futur. Serà interessant observar com es combinen les idees i la visió de Musk amb l’estructura existent de Twitter i com això afectarà els usuaris i al futur de la plataforma.

La pizza sempre sense pinya: no li pega molt una cosa tan dolça»

  • Si desapareix Twitter, et passaràs a Mastodon?

Si Twitter arribara a desaparèixer en el futur, consideraria explorar altres opcions de xarxes socials, com Mastodon. Estaria obert a explorar diferents alternatives i avaluaria les opcions disponibles.

  • La pizza, amb o sense pinya?

Personalment, la pizza sempre sense pinya. Al meu gust, no li pega molt una cosa tan dolça com la pinya amb els altres ingredients tradicionals salats de la pizza.

  • A l’hivern, calcetins per a dormir? 

A l’hivern sempre porte calcetins per a dormir, m’agrada la sensació de tenir els peus coberts i la calor que manté als meus peus durant la nit. Me ajuda a relaxar-me i a agafar el son més fàcilment.

  • Les vacances, mar o muntanya?

No tinc preferència clara entre triar la platja o la muntanya. M’agrada la tranquil·litat i serenitat que ofereix la platja, mentre que alhora gaudisc de l’aventura i bellesa natural de les muntanyes. No obstant això, el que em fa seleccionar una destinació o un altre en les meues vacances són els esports de risc que m’ofereixen una sensació emocionant i estimulant unit a l’oportunitat d’escapar de la rutina diària i experimentar una cosa nova.

  • Finalment, el cafè sol o amb llet? 

Perquè, sincerament, no prenc cafè. Soy de les poques persones a les quals pel sabor del cafè no m’agrada prendre’l.