- -
UPV
 
Proyectos
Praktikum UPV Proyectos  ...

PROJECTES PRAKTIKUM UPV 2018

Llista de Projectes Campus PRAKTIKUM UPV 2018 (Campus de Gandia):

Escola Politècnica Superior de Gandia

1. NOUS REPTES DEL TURISME (CAMPUS GANDIA)

Resum: CAMPUS GANDIA: El sector del turisme és un dels pilars fonamentals de la nostra economia. Any rere any, batem rècords de turistes estrangers, cada vegada més exigents, que demanen nous serveis turístics. Tot plegat, juntament amb el desenvolupament de les tecnologies de la informació, obri tot un món de possibilitats per a oferir nous serveis i paquets turístics que complementen l'oferta. Aquest Praktikum s'emmarca en el Grau en Turisme de la Universitat Politècnica de València, que s'imparteix al campus de Gandia. Cada jornada serà dirigida per un dels nostres professors, i s'abordaran diversos aspectes clau de la situació actual del sector turístic.

Titulació a la qual s'adscriu millor el projecte: Grau en Turisme. Doble Grau en Turisme + ADE

2. SOSTENIBILITAT I MEDI AMBIENT (CAMPUS DE GANDIA)

Resum: CAMPUS GANDIA. Al llarg del Praktikum es desenvoluparan activitats relacionades amb diversos aspectes d'aquesta titulació. Cada jornada serà dirigida per un professor de el grau, i constarà d'una part d'explicacions i una altra de demostracions i proves en laboratori. Com a exemple de temes a abordar, poden ser anàlisi de mostres, contaminació i depuració d'aigües o taller de química, entre d’altres.

Titulació a la qual s'adscriu millor el projecte: Grau en Ciències Ambientals.

3. EL MÓN AUDIOVISUAL: TECNOLOGIA I COMUNICACIÓ (CAMPUS GANDIA)

Resum: CAMPUS GANDIA Cada jornada serà dirigida per professors de les dites titulacions en què s’abordaran distints aspectes clau en el sector audiovisual, tant des del punt de vista tecnològic (equipament, tècniques de transmissió de la informació audiovisual i instal·lacions audiovisuals) com la comunicació audiovisual (producció i realització de productes audiovisuals) emprant l’equipament i instal.lacions audiovisuals disponibles en el campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València.

Titulacions a les quals s'adscriu millor el projecte: Grau en Comunicació Audiovisual / Doble Grau en Teleco + Comunicació Audiovisual

4. INTERACTIVIDAD I TELECOMUNICACIÓ (CAMPUS GANDIA)

Resumen: CAMPUS GANDIA En aquest praktikum es tractaran distints aspectes clau en el sector de les tecnologies de la información, com són els sistemes de transmissió de dades, processat de senyals o dispositius interactius entre altres

Titulacions a les quals s'adscriu millor el projecte: Grau en Enginyeria de sistemes de Telecomunicació So i Imatge/ Grau en Tecnologies Interactives


Llista de Projectes Campus PRAKTIKUM UPV 2018 (Campus Vera, Valencia) per Escoles:

Escola Tècnica Superior d’Arquitectura

5. ARQUI+TU. Arquitectura per a tu

Resum: Es tracta d'unes jornades de caràcter pràctic, en les que es planteja que els participants a través de distintes activitats "se convertisquen en arquitect\@s". Per a això s'estimularà la mirada a l'arquitectura i l'espai públic a través de visites guiades. D'altra banda, es fomentarà la reflexió i el pensament, a través de la fotografia i el collage i a més es practicarà amb el dibuix i amb la construcció de maquetes. Finalment es realitzarà una reflexió sobre la professió de l'arquitect\@.

Titulació a la qual s'adscriu millor el projecte: Grau en Fonaments d'Arquitectura.

Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural

6. BIOTECNOLOGIA: ABORDANT GRANS NECESSITATS AMB EINES XICOTETES

Resum: Les eines de la biotecnologia permeten resoldre necessitats no cobertes de la societat. Així, veurem com es poden cultivar cèl·lules tant vegetals com animals in vitro i estudiar-ne la biologia cel·lular. També descobrirem com detectar virus i bacteris mitjançant biologia molecular, com desenvolupar fàrmacs intel·ligents que actuen exclusivament en l'òrgan malalt usant la nanotecnologia, i també com millorar la qualitat dels aliments mitjançant tècniques bioquímiques i genètiques.

Titulació a la qual s'adscriu millor el projecte: Grau en Biotecnologia

7. CIÈNCIA I TECNOLOGIES PER A MENJAR MILLOR I SENSE RISCOS

Resum: El programa té un caràcter eminentment pràctic. Les activitats que s’hi duran a terme permetran conèixer com un processament adequat de les matèries primeres contribueix a l'obtenció d'aliments nutritius i segurs. Es plantejarà l'elaboració de conserves vegetals i productes càrnics i el disseny de tractaments tèrmics. A més, es determinaran les propietats texturals, aplicació de noves tecnologies en tractaments tèrmics, anàlisi sensorial, sistemes de tancament d'envasos i disseny de dietes amb alt valor nutricional.

Titulació a la qual s'adscriu millor el projecte: Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments

8. ENGINYERIA AGROALIMENTÀRIA: DEL CAMP A LA TAULA

Resum: Coneixem realment l'elaboració dels aliments que arriben a casa? En aquest projecte veurem quines tecnologies apliquem en ramaderia per a aconseguir aliments de qualitat, o com controlem i seleccionem les característiques de fruites i hortalisses. Finalment, abordarem el processament de matèries primeres o com de calòrica és una dieta.

Titulació a la qual s'adscriu millor el projecte: Grau en Enginyeria Agroalimentària i del Medi Rural

9. LES TECNOLOGIES TRANSFORMADORES DEL MEDI NATURAL

Resum: L'ésser humà adapta els cicles naturals per al desenvolupament sostenible de la societat; les activitats a desenvolupar us permetran aprendre a calcular quanta aigua necessita un cultiu. A més, coneixereu com és possible conrear peixos. També aprendreu quin és el valor d'una planta o com la biodiversitat és clau en la millora de la nostra alimentació.

Titulació a la qual s'adscriu millor el projecte: Grau en Enginyeria Forestal i del Medi Natural

Escola Tècnica Superior d'Enginyeria del Disseny

10. APRENENT A VOLAR

Resum: En aquest projecte volem mostrar part de l'essència de l'Enginyeria Aeronàutica. Aquesta enginyeria és la reina de la mecànica de fluids, camp que inclou la turbulència i l'aerodinàmica. Altres possibles camps són els satèl·lits GPS, la navegació aèria o els simuladors aeris, és a dir, allò que ens permet volar.

Titulació a la qual s'adscriu millor el projecte: Grau en Enginyeria Aeroespacial

11. CAP A UN MÓN MECATRÒNIC

Resum: T'iniciaràs en el món de l'enginyeria mecànica mitjançant unes experiències bàsiques de vibracions i ones mecàniques. A continuació, desenvoluparàs sistemes mecatrònics més avançats, com són els PlotClocks (dispositius que imprimeixen el temps), impressores 3D (amb els mòduls complexos preassemblats) i altres equips electroneumàtics.

Titulacions a les quals s'adscriu millor el projecte: Grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica / Grau en Enginyeria Mecànica

12. LA MICROELECTRÒNICA AL TEU SERVEI

Resum: Mitjançant la programació de microcontroladors tipus Arduino podràs desenvolupar vehicles capaços de seguir una línia o sistemes de control automàtic de la temperatura d'un hivernacle. També t'iniciaràs en el món dels microprocessadors d'última generació capaços d'adquirir informació del seu entorn (sensors) i actuar en conseqüència (actuadors).

Titulació a la qual s'adscriu millor el projecte: Grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica

13. ELS OBJECTES: IDEAR, VISUALITZAR I FABRICAR

Resum: El projecte tracta el procés pel qual ideem i creem objectes. Des del moment en què imaginem una cosa fins que ho construïm i ho tenim a les mans. Veurem productes i les seues característiques, dissenyarem objectes propis i els fabricarem.

Titulació a la qual s'adscriu millor el projecte: Grau en Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes.

Escola Tècnica Superior d'Enginyeria d'Edificació

14. EL COS DE L'EDIFICI

Resum: El taller s'estructura entorn de les diferents fases de construcció dels edificis, els materials, les instal·lacions i la qualitat de l'execució dels mateixos. Així mateix s'analitza l'impacte mediambiental en funció dels materials utilitzats així com la seua eficiència energètica.

Titulació a la qual s'adscriu millor el projecte: Grau en Arquitectura Tècnica.

Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Geodèsica, Cartogràfica y Topogràfica

15. GEOPRAKTIKUM: TU MAPA DEL MUNDO

Resum: Hui en dia, la necessitat de conèixer la nostra posició i la dels objectes que ens rodegen està present en totes les activitats i ferramentes que utilitzem. Si busques en el teu mòbil com arribar a determinat lloc, estàs usant la Geomàtica, si planifiques una excursió amb Google Earth, estàs usant la Geomàtica, si dissenyes una ruta per a repartir mercaderies, si des d'imatges de satèl·lits o drones estudies els efectes d'un terratrèmol o del canvi climàtic, llavors uses la Geomàtica. Tots coneixem aplicacions com Google Earth, Google Maps, Street View, etc, desenrotllades des del món de la Geomàtica, que estan a disposició del qualsevol usuari de forma gratuïta i a l'abast de la mà. Este projecte pretén donar a conèixer la Geomàtica que, a més d'obtindre la posició i desenrotllar aplicacions, aconseguir coordenades, volar drones, i participar en MAPAtones humanitaris seran, entre altres, algunes activitats que estem segurs que vos encantaran.

Titulació a la qual s'adscriu millor el projecte: Grau en Enginyeria Geomàtica i Topografia

Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Informàtica

16. INFORMÀTICA I CODI: EL MÓN PROGRAMAT

Resum: La informàtica està tan present a les nostres vides que no en som conscients que existeix. El nostre dia a dia està plagat d'interaccions amb sistemes i programes informàtics: comunicar-se per Whatsapp i xarxes socials, consultar la predicció meteorològica o el correu electrònic, consultar la Wikipedia per a fer treballs... Però, quina destresa o capacitat intel·lectual és necessària per a crear aquests sistemes i programes? En aquest projecte t'ensenyarem com aplicar el pensament computacional i la programació en diversos entorns, des de l'àmbit estadístic fins al tractament d'imatges en medicina, passant pel maneig i la programació dels videojocs clàssics, la connexió de dispositius mòbils o com pots, amb un parell de clics de ratolí, ficar-te en un bon embolic informàtic sense saber-ho.

Titulació a la qual s'adscriu millor el projecte: Grau en Enginyeria Informàtica

17. INFORMÀTICA PER A LA SOCIETAT DEL FUTUR

Resum: La societat s'encamina inevitablement cap a un nou futur. Un horitzó digital en què la informàtica té que molt a dir i on nosaltres, com a ciutadans, hem de participar. En este projecte et vas a submergir de ple en qüestions que han de veure amb tu i amb la informàtica: des de reflexionar sobre problemes ètics i morals en els mons virtuals dels espies fins a connectar el teu smartphone a múltiples dispositius, passant per l'aplicació de la Internet de les Coses i els drones en les ciutats intel·ligents, la detecció d'identitats i opinions enganyoses en xarxes socials o la utilització pràctica de la teoria matemàtica de grafos per a resoldre problemes quotidians d'allò més divertits.

Titulació a la qual s'adscriu millor el projecte: Grau en Enginyeria Informàtica

18. JUGANT AMB DADES

Resum: L’anàlisi de dades de diversa índole s’ha convertit en un camp rellevant dins dels àmbits tecnològic i científic. Un professional que vullga treballar amb dades ha de saber extraure’ls, interpretar-los i comunicar la informació que ha recopilat d’ells. En este projecte jugarem amb dades per a veurede quina manera podem traure tota la informació possible.

Titulació a la qual s'adscriu millor el projecte: Grau en Ciència de Dades

Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de Camins, Canals i Ports

19. CIVIL_itza't

Resum: Descobriràs com l'enginyeria CIVIL ens ajuda a superar barreres. Aprendràs amb quines tecnologies podem aprofitar els recursos que la naturalesa ens regala, alhora que millorem la nostra relació amb el Medi Ambient. Et sorprendràs amb algunes construccions que pareixen desafiar a les lleis de la física. Participaràs amb nosaltres en la realització d'alguns experiments, t'ensenyarem projectes reals, i formaràs part de les solucions als grans desafiaments de la societat actual.

Titulació a la qual s'adscriu millor el projecte: Grau en Enginyeria Civil.

Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial

20.APLICACIÓ DE LES TECNOLOGIES INDUSTRIALS: ENGINYERIA DE L'AIGUA, MECÀNICA I DE SISTEMES AUTOMÀTICS

Resum: El projecte consistirà en el fet que els alumnes es familiaritzen amb tres importants àmbits d'aplicació de les tecnologies industrials: els fluids, la mecànica i l'automàtica.

Titulació a la qual s'adscriu millor el projecte: Grau en Enginyeria en Tecnologies Industrials

21. ENGINYERIA DE L'ENERGIA

Resumen: Durant una sèrie d'activitats pràctiques realitzades en els diversos laboratoris associats al Departament de Termodinàmica Aplicada, els alumnes aprendran les bases de la transmissió de calor i interactuaran amb diferents instal·lacions tèrmiques que tractaran d'abastar les aplicacions fonamentals de l'enginyeria tèrmica, passant per exemple pels col·lectors solars, les instal·lacions de fred, la refrigeració i la climatització.

Titulació a la qual s'adscriu millor el projecte: Grau en Enginyeria de l'Energia.

Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de Telecomunicació

22. CONNECTATS. COMUNICATS. ELS DESAFIAMENTS DE LA TELECOMUNICACIÓ

Resum: La professió d'enginyer en telecomunicació cobreix àrees tan dispars i apassionants com el processament d'imatge, la transmissió d'informació, la comunicació entre ordinadors o el disseny electrònic. En aquest taller descobrirem algunes d'aquestes àrees a través d'aplicacions pràctiques.

Titulació a la qual s'adscriu millor el projecte: Grau en Enginyeria de Tecnologies i Serveis de Telecomunicació

Facultat d'Administració i Direcció d'Empreses

23. APRÈN COM ÉS LA GESTIÓ EN LES ADMINISTRACIONS PÚBLIQUES

Resum: El projecte té per objectiu donar a conèixer als alumnes diverses perspectives per a la gestió i l’administració de les administracions públiques, tenint en compte el marc polític i potenciant distintes estratègies de l'organització d'empreses. Per a fer-ho, es duran a terme activitats pràctiques en què l'alumne coneixerà quins coneixements i habilitats són necessaris per a poder ocupar llocs de treball de gestió tècnica en l’administració pública, bé directament o bé indirectament, en empreses privades que treballen per a l'administració.

Titulació a la qual s'adscriu millor el projecte: Grau en Gestió i Administració Pública

24. CONOCE CÓMO LLEGAR AL ÉXITO EMPRESARIAL

Resum: El projecte té per objectiu donar a conèixer als alumnes diverses perspectives en la creació d'empreses, tenint en compte el marc polític i potenciant diferents estratègies d'innovació empresarial. Per a fer-ho, es duran a terme activitats pràctiques en les quals l'alumne, a través d'experiments reals relacionats amb el màrqueting, les inversions en borsa, estratègies d'emprenedoria i innovació empresarial i l'àmbit polític puguen potenciar el seu negoci ells mateixos.

Titulació a la qual s'adscriu millor el projecte: Grau en Administració i Direcció d'Empreses

Facultat de Belles Arts

25. EXPERIÈNCIA PRÀCTICA EN EINES I PROCEDIMENTS DE LA PRODUCCIÓ ARTÍSTICA I DISSENY

Resum: El projecte consta de vuit sessions pràctiques sobre el maneig de recursos i materials relacionats amb la producció artística, les seues disciplines i algunes de les seues àrees de coneixement: il·lustració i disseny avui, dibuix i obra gràfica, la màgia del dibuix animat, introducció al videoart, efectes visuals en vídeo digital, què és l'escultura contemporània?, processos en l'escultura contemporània i aplicació pràctica a l'oli del concepte gradients de profunditat.

Titulacions a les quals s'adscriu millor el projecte: Grau en Belles Arts / Grau en Disseny i Tecnologies Creatives

26. LA RESTAURACIÓ DE BÉNS CULTURALS: CIRURGIA DE L'ART

Resum: Els alumnes, a través d'aquest projecte coneixeran els diferents recursos i tractaments utilitzats en la conservació i la restauració d'obres d'art, i les principals tècniques d'anàlisis i diagnòstic de deterioracions i patologies que presenten els béns patrimonials, aplicats en les àrees de conservació i restauració de pintura (llenç, taula, pintura mural), conservació i restauració d'escultura i material arqueològic, conservació i restauració de document gràfic i paper, conservació i restauració de daurats i policromies, conservació i restauració tèxtils, conservació i restauració d'art no convencional.

Titulació a la qual s'adscriu millor el projecte: Grau en Conservació i Restauració de Béns Culturals.


EMAS upv