Informació d’accés al programa

Doctorat en Enginyeria i Producció Industrial

Requisits i criteris específics d’admissió al programa

En particular, els perfils més adequats corresponen, depenent de les línies d’investigació a les quals s’accedisca, a les titulacions d’enginyeria industrial, aeronàutica, química i de materials, i les titulacions corresponents als nous graus relacionades amb elles d’Enginyeria Mecànica, Elèctrica, Biomèdica, Energètica, etc., amb Màster en Enginyeria de fabricació, logística i cadena de subministrament, Enginyeria mecànica i materials, Seguretat Industrial i medi ambient, Construcció i instal·lacions industrials i Tecnologia energètica.

La Comissió Acadèmica del Doctorat d’Enginyeria i Producció Industrial, realitzarà l’admissió dels sol·licitants, als quals els serà sol·licitat, una vegada preinscrits en el programa, informació de la proposta de Tesi Doctoral en forma de document.

En tot cas, es tindran en compte els següents criteris d’admissió:

  • Per als sol·licitants procedents d’algun dels màsters anteriorment descrits de la Universitat Politècnica de València, s’analitzarà la proposta de Tesi Doctoral realitzada respecte a l’afinitat de la seua formació.
  • Per als sol·licitants procedents d’altres màsters de la Universitat Politècnica de València, altres universitats espanyoles i universitats europees de l’Espai Europeu d’Educació Superior, s’analitzarà:
    • L’adequació de la proposta de Tesi Doctoral sol·licitada a les línies d’investigació del Doctorat.
    • Afinitat del perfil de formació d’accés amb les esmentades línies d’investigació del Doctorat.
    • Expedient acadèmic de grau i màster.
    • Experiència professional relacionada.
    • Mèrits d’investigació en relació amb els objectius del Doctorat
  • Per als sol·licitants procedents d’altres universitats estrangeres, s’analitzarà:
    • L’adequació de la proposta de Tesi Doctoral sol·licitada a les línies d’investigació del Doctorat
    • Afinitat del perfil de formació d’accés amb les esmentades línies d’investigació del Doctorat, que demostre la capacitat del sol·licitant per a la realització de la tesi doctoral en la línia d’investigació proposada.
    • Expedient acadèmic de grau i màster.
    • Experiència professional relacionada.
    • Mèrits d’investigació, d’especial rellevància, en relació amb els objectius del Doctorat

En aquells casos en els quals la Comissió ho considere necessari i parisques avaluar adequadament el perfil del sol·licitant se citarà al mateix a una entrevista personal on es realitzarà la ponderació de l’adequació de la memòria presentada i l’afinitat del seu perfil de formació.

Aquesta entrevista personal prèvia serà necessària per al cas d’admissió i selecció d’estudiants amb necessitats educatives específiques derivades de discapacitat per a avaluar les possibilitats i capacitats reals per a abordar la línia d’investigació proposada o en tot cas analitzar les possibles variacions d’acord amb tutor que la Comissió designara en cada cas.

La ponderació de cadascun d’aquests apartats serà d’un 40% per a l’adequació de la memòria d’investigació sol·licitada a les línies d’investigació del Doctorat i d’un 60% per a l afinitat del perfil de formació d’accés amb les esmentades línies d’investigació del Doctorat, que al seu torn es ponderarà en un 30% l’expedient acadèmic degrade i màster, un 15% l’experiència professional relacionada i un 15% els mèrits d’investigació en relació amb els objectius del Doctorat. Per a la seua admissió, el sol·licitant ha d’aconseguir almenys una ponderació del 60%.

En els casos en què la Comissió Acadèmica del Doctorat ho estime convenient i necessari, i depenent dels perfils reingresse, principalment per a aquells sol·licitants d’altres postgraus, la Comissió d’Admissió podrà proposar al sol·licitant la realització de cursos de formació complementària, dins dels oferits en els màsters del Postgrau, de manera que els permeta completar en el seu cas les deficiències formatives detectades, i/o la realització d’un treball de recerca relacionat amb la línia d’investigació proposada per a d’aqueixa manera completar la seua formació prèvia al desenvolupament de la tesi doctoral, per a poder ser admès en cadascuna de les diferents línies d’investigació del Programa.

Una vegada admès al doctorat un sol·licitant, la Comissió Acadèmica del Doctorat d’Enginyeria i Producció Industrial li assignarà un tutor que vetlarà pel compliment del pla de formació proposat. Quan els sol·licitants siguen admesos directament al doctorat hauran de comptar amb un tutor i Director/és de Tesi.

Complements de formació

Els complements formatius s’indicaran, per la Comissió Acadèmica del Doctorat, per a cadascuna de les sol·licituds, d’entre els crèdits dels màsters que s’imparteixen en a l’Universitat Politècnica de València.

Igualment, i després de l’avaluació de la línia d’investigació proposada pel sol·licitant i la documentació aportada del treball de recerca que poguera haver realitzat en els seus estudis, establirà la necessitat de realització d’un treball de recerca, com a complement de formació, que li permeta la realització posterior de la tesi doctoral.

En termes generals, els alumnes de perfil industrial (Enginyer Industrial, Enginyer en organització industrial, Enginyer de Materials, Enginyer Químic, Enginyer de Mines, Enginyer Aeronàutic i Enginyer Naval) amb Màster en Enginyeria de fabricació, logística i cadena de subministrament, Enginyeria mecànica i materials, Seguretat Industrial i medi ambient, Construcció i instal·lacions industrials i Tecnologia energètica, tindran accés directe a la fase reinvestigació del doctorat.

D’igual manera, les noves titulacions de grau (Enginyer en tecnologies industrials, Enginyer mecànic, Químic, Elèctric, de Materials, Energètic, d’Organització Industrial, Biomèdic, etc,) dela branca industrial amb Màster en Enginyeria de fabricació, logística i cadena de subministrament, Enginyeria mecànica i materials, Seguretat Industrial i medi ambient, Construcció i instal·lacions industrials i Tecnologia energètica, tindran accés directe a la fase reinvestigació del doctorat.

Per a aquells alumnes d’aquestes titulacions anteriors amb Màster diferent als anteriorment enumerats, la Comissió avaluarà de manera personalitzada la seua formació i la memòria de línia reinvestigació proposada per a establir els possibles complements necessaris que en tot cas inclouran la realització d’un treball de recerca dirigit en la línia proposada de 12 crèdits de manera que el sol·licitant puga adquirir les capacitats i habilitats necessàries per al desenvolupament posterior de la tesi doctoral.

Per a altres titulacions afins com a Enginyer de Telecomunicacions, Enginyer Electrònic, Enginyer de Camins Canales i Ports, Enginyers d’Edificació, Arquitectes i llicenciats en Física i Química, amb màsters la Comissió avaluarà el perfil i idoneïtat dels estudis de grau i postgrau i indicarà de manera personal la necessitat de realització de cursos de formació entre les assignatures fonamentals dels màsters de la UPV més relacionats amb el doctorat entre els quals es troben el Màster en Enginyeria de fabricació, logística i cadena de subministrament, Enginyeria mecànica i materials, Seguretat Industrial i medi ambient, Construcció i instal·lacions industrials i Tecnologia energètica para-li desenvolupament sostenible. A més de la realització d’un treball de recerca dirigit en la línia proposada de 12 crèdits de manera que el sol·licitant puga adquirir les capacitats i habilitats necessàries per al desenvolupament posterior de la tesi doctoral.

Competències bàsiques i generals

Bàsiques

  • Comprensió sistemàtica d’un camp d’estudi i domini de les habilitats i mètodes d’investigació relacionats amb aquest camp.
  • Capacitat de concebre, dissenyar o crear, posar en pràctica i adoptar un procés substancial d’investigació o creació.
  • Capacitat per a contribuir a l’ampliació de les fronteres del coneixement a través d’una investigació original.
  • Capacitat de realitzar una anàlisi crítica i d’avaluació i síntesi d’idees noves i complexes.
  • Capacitat de comunicació amb la comunitat acadèmica i científica i amb la societat en general sobre els seus àmbits de coneixement en les maneres i idiomes d’ús habitual en la seua comunitat científica internacional.
  • Capacitat de fomentar, en contextos acadèmics i professionals, l’avanç científic, tecnològic, social, artístic o cultural dins d’una societat basada en el coneixement.

Capacitats i destreses personals

  • Desembolicar-se en contextos en els quals hi ha poca informació específica.
  • Trobar les preguntes claus que cal respondre per a resoldre un problema complex.
  • Dissenyar, crear, desenvolupar i emprendre projectes nous i innovadors en el seu àmbit de coneixement.
  • Treballar tant en equip com de manera autònoma en un context internacional o multidisciplinari.
  • Integrar coneixements, enfrontar-se a la complexitat i formular judicis amb informació limitada.
  • La crítica i defensa intel·lectual de solucions.

Altres competències

  • Capacitat de treballar amb tècniques avançades de modelatge i resolució en l’aplicació de la gestió de processos de negoci i els sistemes de mesurament del rendiment a Sistemes de Producció, Logística i Cadenes de Subministrament (SPLCS)
  • Capacitat de desembolicar-se en l’aplicació de mètodes quantitatius avançats i simulació a Sistemes de Producció, Logística i Cadenes de Subministrament (SPLCS).
  • Capacitat de desembolicar-se en tecnologies avançades de disseny mecànic amb la utilització de tècniques de computació, simulació de sistemes i comportament en servei.
  • Capacitat d’integrar coneixements per al desenvolupament, selecció i aplicació dels materials i la seua fabricació mitjançant processos i sistemes avançats.
  • Capacitat d’integrar coneixements per a l’anàlisi i caracterització dels diferents tipus de contaminació industrial.
  • Capacitat de treballar amb tècniques per a la prevenció i eliminació de la contaminació en la indústria. Anàlisi de senyals, modelització i simulació de processos.
  • Capacitat de treballar amb tècniques d’anàlisis deterministes i probabilistes per a avaluar la seguretat industrial en general i la seguretat nuclear particularment.
  • Capacitat de concebre i dissenyar construccions i instal·lacions industrials.
  • Capacitat de desembolicar-se en tecnologies energètiques per al desenvolupament sostenible.