Ciutat i arquitectura

Objectiu ODS 11. Ciutats i comunitats sostenibles: “Aconseguir que els ciutats i els assentaments humans segueixen inclusius, segurs, resilients i sostenibles”

“Un arquitecte és el constructor de somnis, l’alquimista del possible.” Santiago Calatrava

El dia 31 d’octubre se celebra el Dia Mundial dels Ciutats. Un bon moment per reflexionar sobre els espais que habitem i com és construeix la ciutat on volem viure.

Una ciutat per als persones que plantege espais en comú per a una nova manera de relacionar-es. Opcions com el coworking o el cohousing són nous models d‟espais que recullen els canvis de la societat i plantegen alternatives als noves necessitats.

Una ciutat sostenible que cerque la fusió de vivendes i de naturalesa per combatre el canvi climàtic. Que aposte per l’arquitectura ecològica, la mobilitat en transport col·lectiu i la ciutat per al vianant.

Si voleu aprofundir en aquesta mirada sobre la ciutat, a l’expositor temàtic de la 2a planta, hem preparat una selecció de material sobre ciutat i arquitectura ecològicaurbanisme sostenible i un nou plantejament de transport urbà.

I també una recopilació de novell·els i còmics amb els ciutats imaginades que han dibuixat escriptors com llaura García Márquez, Faulkner, Asimov o Lovecraft. Macondo, Yoknapatawpha, Trántor, la Ciutat sense nom o Gotham són només una mostra de totes els ciutats possibles, de totes els ciutats imaginades que construïm als nostres somnis.

I a més a més viatja per ciutats de cinema amb qualsevol dels pel·lícules de l’expositor que hem escollit per al teu.