Ciudad y arquitectura

Objectiu ODS 11. Ciutats i comunitats sostenibles: «Aconseguir que les ciutats i els assentaments humans siguen inclusius, segurs, resilients i sostenibles»

«Un arquitecte és el constructor de somnis, l’alquimista del possible.» Santiago Calatrava

El dia 31 d’octubre se celebra el Dia Mundial de les Ciutats. Un bon moment per reflexionar sobre els espais que habitem i com es construeix la ciutat on volem viure.

Una ciutat per a les persones que plantege espais en comú per a una nova manera de relacionar-se. Opcions com el coworking o el cohousing són nous models d‟espais que recullen els canvis de la societat i plantegen alternatives a les noves necessitats.

Una ciutat sostenible que busque la fusió de vivendes i de naturalesa per combatre el canvi climàtic. Que aposte per l’arquitectura ecològica, la mobilitat en transport col·lectiu i la ciutat per al vianant.

Si voleu aprofundir en aquesta mirada sobre la ciutat, a l’expositor temàtic de la 2a planta, hem preparat una selecció de material sobre ciutat i arquitectura ecològicaurbanisme sostenible i un nou plantejament de transport urbà.

I també una recopilació de novel·les i còmics amb les ciutats imaginades que han dibuixat escriptors com ara García Márquez, Faulkner, Asimov o Lovecraft. Macondo, Yoknapatawpha, Trántor, la Ciutat sense nom o Gotham són només una mostra de totes les ciutats possibles, de totes les ciutats imaginades que construïm als nostres somnis.

I a més a més viatja per ciutats de cinema amb qualsevol de les pel·lícules de l’expositor que hem escollit per a tu.