Polipapers

És una plataforma desenvolupada en OJS (Open Journal System), per a la gestió i edició en obert de les revistes electròniques publicades per la universitat.

Els editors de revistes científiques, que al seu torn siguen membres de la UPV, poden beneficiar-se dels avantatges d’editar la seua revista en PoliPapers. El procés comença sol·licitant a l’Editorial UPV l’allotjament de la revista en la plataforma. Si la revista compleix els requeriments, rep el vistiplau del comitè editorial i del Vicerectorat d’Investigació i comença la seua marxa en PoliPapers.

El paper de la Biblioteca se centra principalment en quatre àmbits d’actuació:

Assessorament personalitzat

Des de la biblioteca s’ofereix assessorament personalitzat a qualsevol usuari de la plataforma (editors, autors, revisors, etc.) en tot el procés d’edició dels articles, des de la fase d’enviament, passant per la de revisió i arribant finalment a la de publicació.

Suport i manteniment de la plataforma

La biblioteca dona suport i manteniment evolutiu a la plataforma Open Journal System (OJS) sota la marca PoliPapers. Duent a terme diferents accions: actualitzacions de programari, estudi i anàlisi de novetats, implementacions de noves funcionalitats a mesura que OJS va alliberant-les, creació de revistes, personalització en la configuració de cada revista.

Gestions diverses de les revistes

La Biblioteca realitza gestions de les revistes com ara l’obtenció del DOI per a cada article, la comprovació del grau d’originalitat dels articles amb l’eina d’antiplagi, o la localització d’articles citantes, tot això en la plataforma de CrossRef. I es duu a terme tasques de preservació a llarg termini.

Visibilitat i impacte

La Biblioteca realitza les gestions per a la inclusió de les revistes de PoliPapers tant en les principals bases de dades (Web of Science, Scopus, etc.) com en les bases de dades especialitzades (Avery, zbMath, EconLit, MathSciNet, MLA, FSTA, Veterinary Science Database, Business Source Elit, Business Source Premier, Academic Search Premier, Font Academica Plus, ICYT, ISOC, etc.) o recursos com ara Dialnet o REDIB.

Igualment es manté comunicació permanent amb portals de polítiques editorials com a Xerpa/Romeo o Dulcinea, informant-los regularment de les llicències d’ús de cada revista; amb directoris com Ulrich’s, DOAJ, ErihPlus o Latindex perquè arrepleguen les revistes de PoliPapers; amb portals d’avaluació com ara CIRC, MIAR o el Segell de Qualitat FECYT, sol·licitant en cada cas l’aval de qualitat.

A més, a cada revista se li crea i manté un perfil en Google Scholar i, gràcies als protocols de comunicació interoperables d’OJS, els articles publicats en les revistes de PoliPapers són recol·lectats regularment per Google Scholar, garantint així la seua visibilitat en l’àmbit científic mundial.

També el repositori institucional RiuNet i PoliBuscador recol·lecten els continguts de PoliPapers acostant així la producció a la comunitat universitària UPV.

Per a més informació, pot contactar amb la biblioteca a través de Poli[Consulta] i consultar la BiblioGuía.