Admissió a grau

El teu futur està més prop del que creus

Descobreix el procés que et permet accedir a la millor universitat tecnològica d'Espanya. Tria la via d'accés corresponent al teu perfil i comença el teu camí per a convertir-te en l'amo del teu futur.

Procés d'admissió a grau pas a pas: majors de 25/40/45 anys>

Estàs a les portes de convertir-te en universitari. Per això, volem posar-te les coses fàcils i que sàpies en tot moment què has de fer per a endinsar-te en un dels moments més emocionants de la teua vida. El teu viatge comença ara!

01.

Coneix la UPV

Anar a la secció

02.

Tria estudis

Anar a la secció

03.

Planifica la teua prova específica

Anar a la secció

04.

Sol·licita accés a la prova

Anar a la secció

05.

Realitza la matrícula

Anar a la secció

06.

Comença la teua aventura

Anar a la secció

01.

Coneix la UPV

Volem conèixer-te! Cada any la UPV organitza diferents jornades informatives perquè els futurs alumnes coneguen de primera mà quins estudis ofereix la universitat, així com els serveis, activitats i instal·lacions dels seus tres campus.

02.

Tria estudis

Què vols estudiar? La UPV t'ofereix desenes d'opcions entre graus, dobles graus i PARS perquè et formes en el que més t'agrada. Tenim el que cerques, segur!

03.

Planifica la teua prova específica

Si ja has triat els estudis en els quals t'agradaria formar-te, arriba el moment de realitzar la prova específica, que serà diferent depenent del teu perfil. Pren nota de totes les dades i... A per això!

Majors de 25 anys

Tipus de prova: examen

Núm. de places reservades: no inferior al 2%

Poden participar exclusivament en aquesta prova les persones que complisquen o hagen complit 25 anys l'any natural en el qual se celebre la prova i que no posseïsquen cap titulació acadèmica que done accés a la universitat per altres vies.

La prova d'accés per a majors de 25 anys es pot realitzar en qualsevol universitat pública, amb independència de la institució docent on després es curse la carrera.

Les notes obtingudes serveixen per a sol·licitar l'ingrés en qualsevol universitat i es corresponen preferentment, a l'efecte d'ingrés, amb els estudis vinculats a la branca o branques del coneixement de les quals t'examines. Això sí, els aspirants no poden examinar-se en el mateix any en més d'una universitat.

Per a sol·licitar plaça i matricular-se és imprescindible realitzar la preinscripcion.

En què consisteix la prova?

L'examen d'accés té dues fases: una general i una altra específica.

La fase general està composta per quatre exercicis:

 1. Comentari de text d'un tema d'actualitat
 2. Llengua castellana
 3. Llengua valenciana
 4. Llengua estrangera, a triar entre anglès, alemany, francès, italià i portuguès.

La fase específica s'estructura en cinc opcions vinculades a les cinc branques del coneixement i les combinacions entre elles:

 1. Arts i Humanitats
 2. Ciències
 3. Ciències de la Salut
 4. Ciències Socials i Jurídiques
 5. Enginyeria i Arquitectura

Combinacions de branques:

 • Branques A i D
 • Branques B i C
 • Branques B i E
 • Branques B, C i E

Quan es considera aprovat l'examen?

Hauràs superat la prova d'accés per a majors de 25 anys cuando obtingues un mínim de cinc punts en la qualificació definitiva . En cap cas es podrà fer una mitjana de quan s'obtinga una puntuació inferior a quatre punts tant en la fase general com en l'específica.

Majors de 40 anys

Tipus de prova: entrevista personal

Núm. de places reservades: el contingent de majors de 40 i 45 anys és de l'1% en cada cas, compensables l'un amb l'altre fins al màxim de 2%, en conjunt

Només poden accedir a la universitat per aquesta via els candidats amb experiència laboral i professional en relació amb un ensenyament, que no posseïsquen cap titulació acadèmica que els habilite per a accedir a la universitat per altres vies i que hagen complit els 40 anys abans de l'1 d'octubre de l'any de començament del curs acadèmic.

L'accés es realitza respecte a un ensenyament concret, oferida per la universitat, a l'efecte de la qual l'interessat ha de dirigir la corresponent sol·licitud al rector de la UPV.

Per a sol·licitar plaça i matricular-se és imprescindible realitzar la preinscripcion.

Majors de 45 anys

Tipus de prova: examen i entrevista personal

Núm. de places reservades: el contingent de majors de 40 i 45 anys és de l'1% en cada cas, compensables l'un amb l'altre fins al màxim de 2%, en conjunt

Només poden accedir a la universitat per aquesta via els candidats majors de 45 anys que no posseïsquen cap titulació acadèmica que els possibilite accedir a la universitat per altres vies i que tampoc puguen demostrar experiència laboral o professional.

La superació de la prova d'accés permetrà ser admès únicament en la Universitat en la qual s'haja realitzat la prova i per als estudis sol·licitats en la prova.

Per a sol·licitar plaça i matricular-se és imprescindible realitzar la preinscripcion.

En què consisteix la prova?

La prova d'accés per a majors de 45 anys comprèn tres exercicis:

 1. Comentari de text o desenvolupament d'un tema general d'actualitat
 2. Llengua castellana
 3. Llengua valenciana

Quan es considera aprovat l'examen?

El candidat haurà superat la prova d'accés quan obtinga un mínim de cinc punts en la qualificació definitiva. En cap cas es pot fer una mitjana de quan s'obtinga una puntuació inferior a quatre punts en algun dels exercicis.

A més, els candidats han de realitzar una entrevista personal. Del resultat de l'entrevista haurà d'elevar-se una resolució d'apte com a condició necessària per a la posterior resolució favorable d'admissió de l'interessat.

04.

Sol·licita accés a la prova

Ja saps en què consisteix la teua prova específica. Ara és el moment de realitzar la matrícula per a presentar-te a aquestes proves. Ànim!

Fer preinscripció majors de 25

Termini per a realitzar la matrícula d'accés a l'examen

De l'1 al 22 de febrer de 2024, tots dos inclusivament.

Consulta tota la informació detallades sobre les proves de acceso a la universitat per a majors de 25 anys en aquesta pàgina.

Fer preinscripció majors de 40

Termini per a presentar la sol·licitud d'Accés a Ensenyaments de Grau (majors de 40 anys)

De l'1 al 22 de febrer de 2024, tots dos inclusivament.

Consulta tota la informació detallades sobre les proves de aceso a la universitat per a majors de 40 anys en aquesta pàgina.

Fer preinscripció majors de 45

Termini per a realitzar la matrícula d'accés a l'examen

De l'1 al 22 de febrer de 2024, tots dos inclusivament.

Consulta tota la informació detallades sobre les proves de aceso a la universitat per a majors de 45 anys en aquesta pàgina.

05.

Realitza la matrícula

Estàs molt prop de formar part de la comunitat UPV. Si has arribat a aquest pas és perquè la teua preinscripció ha sigut aprovada i ara toca formalitzar la matrícula. Estem desitjosos de conèixer-te!

Fer la matrícula

El sistema per a realitzar la matrícula tant per a grau, doble grau i PARS de nou ingrés, és el mateix. Els estudiants admesos rebreu una cita per a l'automatriculació en el grau, doble grau o PARS on hàgeu sigut admesos.

Dates: 16 i 17 de juliol de 2024.

Completa el procés de matrícula de manera senzilla a través de la plataforma d'automatrícula.

I si continue en llista d'espera?

Com t'hem explicat en la secció 4 ‘Sol·licita accés a la prova’, les llistes d'espera són una opció per a les persones que no van aconseguir entrar en un primer moment en un programa d'estudis. Si algú que va ser acceptat inicialment decideix no inscriure's o cancel·la la seua inscripció, les places que deixen lliures poden ser ocupades pels qui estiguen en aquestes llistes d'espera.

A més, les places de la UPV que s'hagen quedat vacants s'oferiran a les persones que estiguen en les llistes d'espera i que s'hagen activat

D'altra banda, si et matricules en una titulació i, posteriorment, t'admeten en un altre grau que siga de major interès per a tu, pots matricular-te en aquest últim i anul·lar la matrícula anterior. Aquest procediment és automàtic si els dos graus són de la UPV (la mateixa aplicació d'automatrícula, quan et matricules del segon grau, et pregunta si vols anul·lar la matrícula del primer). Però si els estudis són de diferents universitats, has de preguntar en el centre on t'hages matriculat primer com has de sol·licitar la baixa.

Què fer si estàs en llista d'espera?

Si no has sigut admès en la titulació desitjada, figuraràs per defecte en llista d'espera d'aqueix grau, doble grau o PARS. Si estàs interessat, és imprescindible que t'actives en aquesta llista, però, sobretot recorde sempre haver-te matriculat en algun grau.

És important remarcar que aquesta acció has de fer-la tu mateix o mateixa i que tens la possibilitat de donar-te d'alta en tantes llistes com desitges. Si no t'actives en la llista d'espera d'un grau en aqueix termini, no participaràs en l'adjudicació de les possibles vacants en les següents fases.

Com activar-se en una llista d'espera?

Pots activar el teu lloc en la llista d'espera directament en la pàgina on consultes els resultats de preinscripció.

Només necessites accedir amb el teu número de DNI (sense incloure la lletra) i dirigir-te a l'apartat titulat ‘Informació llestes d'espera’. Allí, en fer clic en el botó ‘Gestionar llista d'espera’, veuràs els graus i dobles graus per als quals inicialment no has sigut admès i que estan pendents. Si decideixes que vols optar per algun, simplement prem el botó ‘+’ al costat de cada estudi. Si desitges donar-te de baixa d'alguna llista, prem el botó ‘-’.

Graus d'una altra universitat

Si t'interessa apuntar-te en una llista d'espera d'un altre grau d'una universitat diferent, has de consultar els terminis i procediments en la pàgina web d'aqueixa universitat.

06.

Comença la teua aventura

Enhorabona! Ja eres oficialment estudiant de la Universitat Politècnica de València. Fins que comencen les classes, què tal si comences per ací? No et perdes aquests continguts que poden ajudar-te a començar.

Jornades d'acolliment

La UPV et dona la benvinguda per al curs 2024 - 2025

Més informació

Calendari acadèmic 2024-2025

Consulta les dates clau d'aquest any lectiu.

Més informació

Carnet UPV

T'expliquem el procés d'acreditació de la comunitat universitària.

Més informació

Cursos MOOC d'anivellament

Què tal si fem un repàs als conceptes bàsics de les matèries principals? Tens fins a 17 formacions per a fer-ho.

Més informació

PoliFormaT

És la plataforma de la UPV on trobaràs tot el relacionat amb el teu estudis: assignatures, anotacions, tasques, qualificacions...Coneix més.

Més informació

Contacta amb nosaltres

Envia’ns un suggeriment, una queixa o una felicitació. Consulta’ns directament els teus dubtes. Evita desplaçaments i esperes