- -
UPV
 

Serveis que prestem

Compromisos que assumim

Atenció a l'usuari

Normativa



Cultura Campus d'Alcoi

Cultura Campus de Gandia



Formación

Aules de Cultura UPV

Espacio N-1

PC_ACTS

Prime the Animation!

Novembre Festival de Jazz

Música UPV

Cine Dijous de pel·lícula

POLINIZA DOS Trobada d'Art Urbà

Residencia artística

Mundos por venir

Red Espacios Expositivos UPV

Agenda UPV



Sala d'exposicions del Rectorat

PAC

Hall Solidari

En Acció

ÀGORA SOUND

 
LA UPV INAGURA EL PRÓXIMO JUEVES 2 DE DICIEMBRE LA EXPOSICIÓN 'LA UNAM HOY'
Área de Actividades Culturales Programas 2010 LA UPV INAGURA EL PRÓXIMO JUEVES 2 DE DICIEMBRE LA EXPOSICIÓN 'LA UNAM HOY'  ...

La Universitat Politècnica de València, a través del Vicerectorat de Cultura, Comunicació i Imatge Institucional, inaugura dijous que ve, 2 de desembre de 2010, a la sala d’exposicions UPV (edifici del Rectorat, planta baixa), a les 20.00 hores, la mostra “La UNAM hoy”, que exposa la realitat actual d’una de les institucions educatives de major tradició acadèmica i cultural del món, la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic (UNAM).

Amb més de 450 anys d’història, la UNAM va ser refundada oficialment com a Universitat Nacional en 1910 i se li va atorgar l’autonomia en 1929. Des de llavors, és capdavantera per a la societat mexicana en el cultiu i el desenvolupament de pràcticament totes les disciplines científiques, humanístiques i socials, i també en la creació artística i la difusió cultural. No debades, de les seues aules han eixit tres premis Nobel: Alfonso García Robles, Octavio Paz i Mario Molina.

D’una magnitud i significació enormes en l’àmbit cultural i educatiu dins i fora de Mèxic, la UNAM maneja xifres espectaculars. Té més de 300.000 alumnes, 88.000 estudiants becats, 40 programes de postgrau, 82 carreres, 6 campus i 17 escoles a la zona metropolitana de la Ciutat de Mèxic, 2.091 edificis, 18 museus, 4 reserves ecològiques i serveis nacionals, com ara l’Observatori Astronòmic, el Jardí Botànic, el Servei Sismològic, la Biblioteca i l’Hemeroteca nacionals i un llarg etcètera de dades que impressionen.

El seu campus central, declarat Patrimoni Cultural de la Humanitat per la UNESCO l’any 2007, conté edificis amb obra dels muralistes mexicans més importants: Diego Rivera, David Alfaro Siqueiros, Juan O’Gorman i Francisco Eppens, entre uns altres. A més, hi ha l’Estadi Olímpic Universitari, amb forma de cràter volcànic i capacitat per a 68.954 espectadors, que ha acollit esdeveniments de la magnitud dels Jocs Olímpics de 1968 o el Campionat Mundial de Futbol de 1986, entre molts altres.

KanBalam, la supercomputadora més poderosa de l’Amèrica Llatina (amb una capacitat de processament de més de 7.000 milions d’operacions aritmètiques per segon), o l’Observatori de Visualització Ixtli de desenvolupament i integració d’ambients virtuals i de visualització, formen part també d’una universitat pionera en camps com la neurobiologia, l’ecologia o la biotecnologia, i en la qual es du a terme més del 30% de la investigació de tot el país.

L’exposició, que s’inaugura dijous que ve, 2 de desembre, a les 20.00 hores, constitueix un recorregut pels principals elements que defineixen la UNAM com una institució pública, laica i diversa que, al llarg de la història, ha exercit un paper rellevant en la construcció del Mèxic modern a través de la docència, la investigació i la difusió cultural.

Amb múltiples objectius, entre els quals destaca donar a conèixer al públic espanyol la riquesa de la UNAM i l’impacte que té en la formació de marcs referencials en la societat mexicana, l’exposició recull múltiples recursos museogràfics, des de la fotografia fins als espais de reflexió, passant per la imatge en moviment, els recursos interactius i un ambient envolupant tant en el fet visual com en el sonor. La mostra es pot visitar lliurement fins al 25 de gener de 2011, a la sala d’exposicions UPV (edifici del Rectorat, planta baixa), de dilluns a divendres laborables, d’11.00 a 14.00 i entre les 17.00 i les 20.00 hores.


EMAS upv