Contingut de la pàgina
Requisits d’accés
D’acord amb la normativa d’accés als ensenyaments oficials de Màster reflectida en l’Article 16 del Reial decret 861/2010, de 2 de juliol, pel qual es modifica el Reial decret 1393/2007, de 29 d’octubre, pel qual s’estableix l’ordenació dels ensenyaments universitaris oficials, per a accedir als ensenyaments oficials de Màster serà necessari estar en possessió d’un títol universitari oficial espanyol o un altre expedit per una institució d’educació superior pertanyent a un altre Estat integrant de l’Espai Europeu d’Educació Superior que faculte en el mateix per a l’accés a ensenyaments de Màster.
Així mateix, podran accedir els titulats conforme a sistemes educatius aliens a l’Espai Europeu d’Educació Superior sense necessitat de l’homologació dels seus títols, prèvia comprovació per la Universitat que aquells acrediten un nivell de formació equivalent als corresponents títols universitaris oficials espanyols i que faculten al país expedidor del títol per a l’accés a ensenyaments de postgrau. L’accés per aquesta via no implicarà, en cap cas, l’homologació del títol previ que estiga en possessió l’interessat, ni el seu reconeixement a altres efectes que el de cursar els ensenyaments de Màster.
Admissió per al cas d’estudiants discapacitats
Per a l’estudiantat amb necessitats educatives específiques derivades d’una discapacitat, s’establiran serveis de suport i assessorament adequats per a avaluar les necessitats d’adaptacions curriculars, itineraris o estudis alternatius, a través del suport de la Fundació CEDAT de la UPV.
La Fundació CEDAT de la UPV ofereix informació i assessorament als membres de la comunitat universitària amb discapacitat, així com acompanyament i suport a l’aula. A més, proporciona ajudes tècniques per a l’estudi a aquells membres de l’estudiantat que, a causa de les seues necessitats educatives especials, el requerisquen. També promou i gestiona accions de formació i ocupació per a aquest col·lectiu, tant dins com fora dels campus de la UPV, i ofereix diferents serveis des del seu Centre Especial d’Ocupació.
Així mateix, la fundació duu a terme projectes per a l’eliminació de barreres arquitectòniques i urbanístiques, plans integrals d’accessibilitat, auditories en matèria d’accessibilitat, revisió de projectes, assessorament i disseny de models ideals d’accessibilitat.
Pots trobar informació general sobre l’accés en el Servei d’Alumnat – Accés
Criteris d’admissió
Els criteris d’admissió al Màster MUTSRC són els següents, en aquest ordre:
A
Titulació
En primer lloc s’admet als enginyers superiors de telecomunicació, a continuació als graduats en telecomunicació, després als llicenciats o enginyers superiors de titulacions afins (per aquest ordre: informàtica, electrònica, física, industrials) i finalment als graduats de titulacions afins.
B
Expedient acadèmic
En cas d’igualtat en la titulació, s’ordena per la nota mitjana de l’expedient acadèmic, tenint en compte tant les assignatures com el projecte fi de carrera.
C
Curriculum vitae
En cas d’igualtat o gran similitud en els dos criteris anteriors, s’ordenarà valorant els cursos rebuts, els mèrits d’investigació i l’experiència professional, relacionats amb els continguts del Màster.
Aquells alumnes que posseïsquen el títol de Màster Oficial en Tecnologies Sistemes i Xarxes de Comunicacions seran admesos directament al programa de doctorat en telecomunicació del Departament de Comunicacions.
Beques
Els ensenyaments conduents a l’obtenció d’un títol universitari oficial permeten l’accés a beques i ajudes. El Ministeri competent en matèria d’educació, la Generalitat Valenciana i la mateixa Universitat Politècnica de València convoquen diferents beques i ajudes.

Beques de caràcter general per a estudiants que cursen estudis postobligatoris amb validesa en tot el territori nacional. La beca consistirà en l’exempció del pagament de les taxes per la prestació de serveis acadèmics universitaris (despeses de matrícula), corresponents a assignatures matriculades per primera vegada. També podran obtenir altres quanties fixes i variables, si es compleix amb els requisits establits per a això.

Per a l’adjudicació de la beca és necessari acreditar residència administrativa en la Comunitat Valenciana i no superar els llindars de renda establits per la convocatòria, així com complir amb els requisits de caràcter general i acadèmics. La beca consisteix en l’exempció del pagament de les taxes per la prestació de serveis acadèmics universitaris (despeses de matrícula), d’assignatures matriculades en primera i segona matrícula.
Beques dirigides a estudiants i diplomats/as d’universitats estrangeres de l’àmbit iberoamericà, per a la realització de Màsters Universitaris en la UPV, amb l’objectiu d’afavorir l’atracció de talent i enfortir la col·laboració de la UPV amb institucions d’Educació Superior Iberoamericanes.
En aquest enllaç es reuneixen tot tipus de convocatòries per a estudiants de grau, màster i doctorat: ajudes d’acció social, de menjador, a la mobilitat, beques de col·laboració, d’investigació, de pràctiques, per a la realització de cursos, a esportistes …
El MUTSRC ofereix diverses opcions de beques i ajudes per als estudiants, dissenyades per a fer costat tant a estudiants nacionals com internacionals.
- Beques per a ciutadans espanyols: Oferides pel Ministeri d’Educació i Cultura d’Espanya i la Generalitat Valenciana.
- Beques per a estudiants estrangers: Inclouen beques de múltiples països, com les beques UPV-AUIP, Beques Santander Erasmus UPV, Beques Fundació Carolina, La Caixa, AUIP (Iberoamèrica), Colfuturo (Colòmbia), AECID, i MESCyT (República Dominicana).
- Beques i contractes en pràctiques en empreses a Espanya: Inclouen oportunitats amb empreses com a SEPI (Fundació Telefònica, Xarxa Elèctrica), Orange, i Vodafone.
Procés de preinscripció
La preinscripció és el procediment que serveix per a ordenar totes les sol·licituds que rep cada màster universitari, en funció dels requisits d’accés que s’han establit i de la baremació dels mèrits que presenta cada aspirant. És un tràmit que, a la Universitat Politècnica de València, es realitza a través d’una aplicació en línia i amb un termini diferent (més ampli) per a l’alumnat de fora de la Unió Europea. Les persones interessades a sol·licitar plaça en aquest màster universitari trobaran a continuació les instruccions, pas a pas, per a realitzar la preinscripció: terminis, taxes, documents, normativa…
