- -
UPV
 

Services Provided

Our Commitments

Customer service

RegulationsCourses and other Training

Exams for Accreditation

Self-Learning

Promotion Activities

Support to teaching and research staff

Financial Aid

Consultancy and Translations

Online Resources

Sociolinguistic Data

E.U. en CompetŔncia Professional per a l'Ensenyament

 
22/02/18
News
La UPV acull una de les fases locals de la Lliga de Debat de SecundÓria i Batxillerat de la Xarxa Vives d’Universitats

La competició tindrà lloc els dies 1, 2 i 3 de març de 2018 al Paranimf

Els propers dies 1, 2 i 3 de març, la UPV acollirà una de les fases locals de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat (LDSB) de la Xarxa Vives d’Universitats, de la qual eixirà l’equip que representarà la nostra universitat en la fase final de la LDSB, que tindrà lloc de l’11 al 13 d’abril de 2018, a la Universitat Miguel Hernández d’Elx.

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat és una competició en la qual diversos equips d’estudiants de 4t d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius (d’edats entre 15 i 18 anys) de diferents centres docents debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat, que en aquesta edició és “L’humor té límits?”.

L’objectiu de la Lliga és fomentar l’ús de la paraula entre els estudiants, sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en el qual s’ha de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat, utilitzant el valencià com a llengua vehicular, i on es valoren capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal.

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat naix a partir de l’experiència de la Lliga de Debat Universitària sota l’impuls de la Xarxa Vives d’Universitats i de la Federació Escola Valenciana.

En la fase local de la UPV participaran els centres següents: IES Font de Sant Lluís (València), IES Maria Carbonell i Sánchez (Benetússer), IES Pere Boïl  (Manises) –amb dos equips–, Centre Mare de Déu de l’Olivar (Alaquàs), Escola La Masia (Museros), IES Núm. 4, Tulell (Alzira) i IES Porçons (Aielo de Malferit)

Dates de la fase local de la UPV:

  • 1, 2 i 3 de març de 2018
  • de 9.30 a 14 h
  • Paranimf

Organitza: Servei de Promoció i Normalització Lingüística

Col·laboren: Xarxa Vives d’Universitats, Escola Valenciana i Acadèmia Valenciana de la Llengua


EMAS upv