- -
UPV
 

Serveis que prestem

Compromisos que assumim

Atenció a l'usuari

NormativaSala d'exposicions del Rectorat

POLINIZA DOS Trobada d'Art Urbà

Novembre Festival de Jazz - UPV

Aules de Cultura UPV

PAC

CINEMA: Dijous de pel·lícula

En Acció

Hall Solidari

Música UPV

Prime the Animation!

ÀGORA SOUND

FICAECultura Campus d'Alcoi

Cultura Campus de Gandia

Agenda UPV

Descomptes culturals

 
25/03/15
Notícia
10x10 POLINIZA

La UPV celebra els 10 anys d'història del seu prestigiós festival d'art urbà amg una gran exposició a la sala de Rectorat

Poliniza, el prestigiós festival d'art urbà de la Universitat Politècnica de València (UPV), celebrarà al pròxim mes de maig la desena edició, i per commemorar-ho la institució universitària, a través de l'Àrea d'Activitats Culturals, ha organitzat una gran exposició, "10x10 Poliniza", la inauguració del qual va tenir lloc el dijous 26 de març (20 h, sala d'exposicions del Rectorat, campus de Vera, entrada lliure).

La mostra, que podrà visitar-se fins al 9 de juny, inclou al voltant de 900 fotografies realitzades per Kike Sempere durant les nou edicions precedents del festival.

Comissariada per Juan Canales i Joan B. Peiró, l'exposició recorre audiovisualment la història de Poliniza i inclou, a més, una vintena d'obres pertanyents al Fons d'Art i Patrimoni de la UPV i realitzades per artistes que van participar en alguna de les edicions anteriors del festival, com ara Escif, Dinorah, La Robot de Madera, Charkipunk, Cere, Lolo, Dulk, Hyuro o Said Dokins.

Música i pintura en directe en la inauguració

La inauguració de 10x10 Poliniza inclourà nombrosos atractius afegits a la mostra. Així, durant aquesta, els visitants van gaudir de música i pintura en directe (de la mà de Kapi, un altre exparticipant en el festival).

Tres tallers gratuïts, entre els quals el de wild style

A més de l'exposició, la celebració de la desena edició del festival -que enguany tindrà lloc de l'11 al 15 de maig - inclou l'organització de tres tallers vinculats a l'art urbà, un dels quals de wild style. Tots seran d'inscripció gratuïta i tindran lloc els dijous 16 i 23 d'abril i 7 de maig.

Un festival en el qual ja han participat més de 350 artistes de 15 països diferents

Nascut a l'abril del 2006 amb la intenció de fer confluir simbiòticament dos mons inicialment allunyats com són el de la universitat i el de l'art urbà, Poliniza es va convertir prompte en un referent a causa de l'originalitat, el realisme (s'intervé directament, sense falsos murs que calga retirar una vegada acabat l'esdeveniment, per la qual cosa les obres romanen al lloc fins a la següent edició del festival, i així es respecta també el caràcter efímer de la pintura urbana), l'impacte mediàtic i la internacionalitat que el caracteritzen.

No debades, més de 350 artistes, 197 dels quals pictòrics, de 15 països diferents -Itàlia, Alemanya, Mèxic, els Països Baixos, França, Colòmbia, la Gran Bretanya, Cuba, Ucraïna, Polònia, Xile, Bèlgica, l'Argentina, Rússia i Espanya- han participat en el festival des del 2006.

Poliniza - web oficial del festival


Més informació:
Actividades Paralelas

EMAS upv