- -
UPV
 
Serveis

A causa de la situació provocada pel COVID-19 alguns serveis han modificat el seu funcionament. Informa't ací o en la biblioteca.

CONSULTA EN SALA

En la sala d'estudi es troben en accés lliure els llibres amb més ús i les revistes amb subscripció oberta, excepte aquells que per raons de protecció es troben al despatx de la biblioteca.

Tant els llibres com les revistes an accés lliure es presten.

Per a consultar els documents de la biblioteca no cal pertànyer a la comunitat universitària de la UPV.

També es poden consultar en la sala els llibres que es troben en la ubicació Dipòsit. Estos llibres no es troben a la sala perque ténen poc ús o característiques especials (fons antic, donacions, etc.). Per a consultar-los els has de sol·licitar en el mostrador de préstec o reservar-los en Polibuscador.

En la biblioteca tens varios ordinadors des dels quals pots accedir a Polibuscador.


PRÉSTEC

Per a poder accedir al servei de préstec és imprescindible pertànyer a la comunitat universitària i presentar el carnet de la UPV o el DNI.

Les condicions per al préstec són les següents:

Préstec normal

Préstec reduït (Pel·lícules i Revistes)

Portàtils

Reserves

Estudiants

15 dies

7 dies

7 dies

Reservable

PAS-PDI

15 dies

7 dies

No tenen préstec de portàtils

Màxim 25
reserves d'exemplars prestats o disponibles
.

Altres grups

15 dies

7 dies

No tenen préstec de portàtils

Màxim 25
reserves d'exemplars prestats

Renovacions

Màxim 4 mesos

Màxim 2 mesos

Màxim 1 mes

Termini per arreplegar les reserves: 2
dies

Sancions

1 dia x dia d'endarreriment

4 dies x 1 dia d'endarreriment

Els dies en els quals la biblioteca està tancada no comptabilitzen.

Límit de
préstec

30 documents en total (dels quals, només 1 portàtil i 1 cabina)

També es poden prestar les revistes de l'hemeroteca de l'ETSID. El préstec serà de set dies renovables un màxim de 2 mesos.


En períodes de vacances s'establiran préstecs especials, que es perllongaran durant tot el període no lectiu.

tornar a l'inici

Préstec de llarga durada (PDI)

El personal docent i investigador pot sol·licitar en préstec materials de les Biblioteques UPV durant un curs acadèmic (fins al 30 de juny). Per a això, cal presentar en la Biblioteca que continga els fons, aquest formulari de petició. L'autorització del préstec estarà subjecta a criteris com nombre d'exemplars, nombre d'usos, etc.

Aquest préstec també es pot autoritzar per al personal adscrit a altres entitats, com Serveis UPV.

Préstec d'ordindadors portàtils

A la biblioteca de l'ETSID oferim el servei de préstec d'ordinadors portàtils en exclusiva per als estudiants de l'ETSID. Disposem de 20 ordinadors amb un préstec de 7 dies, 5 d'aquests amb la llicència de la suite d'Adobe CC, i 5 ordinadors amb préstec d'un dia. Consulta el conjunt de programes instal·lats.

L'horari d'atenció per al préstec i devolució de portàtils és de 9:00h a 20:00h de dilluns a divendres.

Préstec d'altres dispositius

En el taulell d'informació podràs demanar en préstec auriculars, calculadores científiques, carregadors de mòbil i regletes.

A més disposem de 11 calculadores programables Texas Instruments TI-nspire CX CAS.

Per ajudar-te amb els teus treballs també tenim en préstec una pantonera i una guillotina de paper.

Tots aquests dispositius tenen un préstec d'1 dia.

tornar a l’inici

RENOVACIONS

Els exemplars en préstec es poden renovar fins a un període màxim de 4 mesos, sempre que no estiguen reservats per un altre usuari i que no es es tinguen llibres pendents de retornar.

Les renovacions es fan de manera automàtica 2 dies abans de la data de venciment, si el llibre compleix les condicions per a ser renovat. Si no pot ser renovat rebràs un correu d'avís de devolució.

També es poden fer renovacions des de:

 • L'apartat "La Meua biblioteca" que podem trobar tant en Polibuscador com en Poliformat o en la intranet.

 • Per telèfon (96 387 700 Extensió 78150 i 78829)

 • Acudint al taulell de préstec

 • Des de la màquina d'autopréstec

RESERVES

Pots reservar els documents que t'interessen. Accedeix a PoliBuscador i identificat. Una vegada localitzat l'exemplar desitjat, clica en "reservar" en l'apartat d'opcions de sol·licitud.

Quan el document estiga disponible per a arreplegar, rebràs un missatge d'avís per correu electrònic, i disponsaràs de dos dies hàbils per a arreplegar-lo al taulell de la biblioteca. Si quan reps l'avís ja no necessites el document, pots cancelar la reserva des de PoliBuscador. Una vegada identificat, a través de La Meua Biblioteca > Sol·licituds > Cancel·lar; o des de la Intranet de la Universitat, per mitjà de l'opció Serveis de Biblioteca > La Meua Biblioteca.

Pots tindre reservats fins 25 documents alhora.

tornar a l’inici


AUTOPRÉSTEC

La Biblioteca de Disseny compta amb el servei d'Autopréstec de llibres. Aquest es realitza a través d'una màquina, sense haver de passar pel taulell de la biblioteca. Es podran prestar, renovar i retornar llibres d'aquesta biblioteca. També ofereix l'accés al compte d'usuari.

La màquina d’Autopréstec està situada al costat del taulell de préstec de la biblioteca.

Per a què he de continuar usant el taulell?

Haurem de continuar usant el taulell de la biblioteca quan necessitem prestar o retornar els documents annexos que porta l'exemplar. Sempre que tingues dubtes sobre el funcionament d'aquest servei, pots posar-te en contacte amb nosaltres.

tornar a l’inici


INFORMACIÓ I FORMACIÓ

El personal de la biblioteca atendrà qualsevol dubte o sol·licitud d'informació formulada de manera presencial o telefònica i en línia (a través del correu electrònic, el xat o el Policonsulta de la biblioteca).

Així mateix, la biblioteca ofereix el servei de Cita prèvia, en què un bibliotecari ajudarà a resoldre necessitats d'informació més extenses o especialtizades.

La funció de la biblioteca respecte a la formació en competències informacionals (cerca, ús i gestió de la informació) es materialitza en la realització de diferents activitats:

 • Participació en les Jornades d'Acollida

 • Sessions de formació sobre serveis o recursos de la biblioteca

 • Oferta de cursos i tallers a través del CFP o del ICE

 • Sessions a la carta, prèvia sol·licitud dels professors

I en la creació de materials de recolzament per a l'autoaprenentatge:

 • Polimèdies de la biblioteca

 • Presentacions en slideshare

 • Col·lecció de materials docents de la Biblioteca en RiuNet

 • Biblioguies

 • Guies temàtiques específiques:

  tornar a l’inici

  ADQUISICIÓ DE DOCUMENTS

  El professorat, personal investigador, PAS i alumnat, poden sol·licitar la compra de qualsevol tipus de document per a qualsevol de les biblioteques UPV, l'adquisició definitiva del qual serà avaluada pel personal d'Adquisicions de la biblioteca.

  • Suggeriment de compra de més exemplars d'un documente existent en les coleccions UPV: una vegada trobat el document en Polibuscador, a la pantalla d'informació del registre, clica sobre "Suggeriment de compra".

  • Nova adquisició d'un document que no forma part de les nostres coleccions: en la pantalla inicial de Polibuscador clica sobre els tres punts als menús de la part superior i selecciona "Suggeriment de compra".

  ​No oblides indicar la biblioteca per a la qual vols adquirir el document.

  Quan un document no estiga disponible en les col·leccions de la UPV, també es podrà valorar l'accés a través del servei de préstec interbibliotecari.

  Més informació.


EMAS upv