Títol oficial

60 crèdits

MUEAMA

Espanyol

Espanyol – B2

Presencial

UPV Campus de Vera (València)

En detall

Contingut de la pàgina


Descripció del títol

El Màster Universitari en Economia Agroalimentària i del Medi Ambient està orientat a la formació d’especialistes en la gestió econòmica i sostenible del sector agroalimentari i la conservació del medi ambient. A través d’un pla d’estudis integral, es proporcionaran coneixements en àrees com la direcció d’empreses agroalimentàries, polítiques agràries, màrqueting i anàlisi de l’economia.

Els titulats del Màster podran exercir-se en consultories, gestió pública o continuar la seua formació en programes de doctorat, contribuint a la promoció de la sostenibilitat i l’eficiència en un sector en constant evolució.

Objectius del títol

Formar especialistes en economia agroalimentària i gestió del medi ambient.

Desenvolupar competències en la direcció d’empreses agroalimentàries i en la implementació de polítiques agràries i ambientals.

Aplicar tècniques avançades de màrqueting i investigació de mercats en el sector agroalimentari.

Promoure el desenvolupament d’habilitats per a la planificació i direcció estratègica d’empreses agroalimentàries.

Fomentar la formació de futurs investigadors en economia agroalimentària i mediambiental per a la continuïtat en estudis de doctorat.

Eixides professionals

El Màster Universitari en Economia Agroalimentària i del Medi Ambient prepara als egressats per a una varietat d’eixides professionals en sectors clau com la consultoria, la direcció d’empreses agroalimentàries i la gestió pública.

  • Formulació i avaluació de polítiques agràries i ambientals.
  • Promoció de pràctiques de gestió sostenible i eficient.
  • Abordar el desafiament de la globalització i el canvi climàtic.
  • Oferir solucions innovadores en l’àmbit de la cooperació i la seguretat alimentària.
  • Desenvolupament d’estratègies de màrqueting i administració en el sector agroalimentari.
  • Accés a estudis de doctorat, contribuint a l’avanç de la investigació en aquestes àrees.

Dirigit principalment a

El Màster està dissenyat per a aquells que desitgen aprofundir en el seu coneixement i habilitats en sectors específics.

  • Alumnes amb titulacions universitàries en les àrees d’enginyeria, ciències econòmiques i empresarials i altres ciències socials.
  • Titulats en Ciències Ambientals o amb titulacions estrangeres equivalents.

Estructura del màster

Obligatòries: 45 ects | Optatives: 0 ects | Practiques externes: 6 ects | Treball final de màster (TFM): 9 ects

Mòdul 1. Obligatori : 45 ects obligatoris

Matèria: Gestió i màrqueting d’empreses agroalimentàries
Crèdits mínims: 12 | Caràcter: Obligatori

Matèria: Política i economia agroalimentària i del medi ambient
Crèdits mínims: 15 | Caràcter: Obligatori

Matèria: Projectes professionals en direcció d’empreses agroalimentàries
Crèdits mínims: 10.5 | Caràcter: Obligatori

Matèria: Projectes professionals en economia i política agroalimentària i del medi ambient
Crèdits mínims: 7.5 | Caràcter: Obligatori

Mòdul 2. Pràctiques Acadèmiques Externes : 6 ects pràctiques externes

Matèria: Pràctiques Acadèmiques Externes
Crèdits mínims: 6 | Caràcter: Pràctica Externa Obligatòria
Nota: En aquesta matèria es poden realitzar fins a un màxim de 6 ECTS en pràctiques externes de caràcter curricular. (El pla d’estudis contempla un màxim de 6 ECTS per a pràctiques externes de caràcter curricular).

Mòdul 3. Treball de fi de màster : 9 ects treballe fi titulació

Matèria: Treball de fi de màster
Crèdits mínims: 9 | Caràcter: Treballe Fi Titulació

Pràctiques en empresa

El Màster Universitari en Economia Agroalimentària i Medi Ambient ofereix als alumnes com a part de la seua formació, la possibilitat de realitzar les seues PRÀCTIQUES EXTERNES en diferents entitats associades col·laboradores, i també s’atén la possibilitat de realitzar col·laboracions amb empreses o entitats diferents, segons el perfil desitjat per l’alumne.

RELACIÓ D’ENTITATS COL·LABORADORES PER A PRÀCTIQUES DEL MÀSTER UNIVERSITARI EN ECONOMIA AGROALIMENTÀRIA I MEDI AMBIENT

Aceites Albert S.A.

Agrícola Matoses

Agromutua

Alvarez Nolting

Am Fresh Spain Citrus, Sl

Anecoop S. Coop.

Asociacion Valenciana Agricultores (Ava-Asaja)

Canso Coop. V.

Cat. Nueva Transición Verde – UPV

Catedra Consum-UPV

Cátedra De Cambio Climático – UPV

Celler Del Roure

Chen Cui (Holaspain Centro De Estudios)

Conselleria De Agricultura, Desarrollo Rural, Emergencia Climática Y Transición

Comité De Gestión De Cítricos

Confederación Hidrográfica Del Júcar

Consejo Regulador De La Denominación De Origen Chufa De Valencia

Consejo Regulador De Vinos De La Denominación De Origen Valencia

Cooperativas Agro-Alimentarias De Valencia

Ecológica

Daifressh

DECS UPV – Cátedra Tierra Ciudadana

Dulcesa Slu

Empodera Consultores Sl

Fotoagricultura 01 Sl

Frutas Inma Sl

Fundación De La Comunidad Valenciana, El Olmo

Fundación Grupo Cajamar

Gestión Integral De Resíduos

Granja Rinya

Holaspain Centro De Estudios

Industrias Fertilizantes Organicas S.A.

Innóvalis Soluciones Estratégicas, S.L.

Instituto Andaluz De Investigación Y Formación Agraria Y Pesquera

ISAGRI Sl

IVIA

IVIFA

Kynetec Insights Spain Sl

La Semana Vitivinícola

La Unió De Llauradors I Ramaders

Organic Boosting Sl

Parque Natural De La Albufera

Red2red Consultores Sl

Sanicitrus, Sl

Sanlucar Fruit Sl

Secna Sau

Servalesa S.L

Universidad Estatal De Bolívar

Universitat De València Jardí Botànic

UPV – I.U.I. De Ciencia Y Tecnología Animal

UPV – IAM

UPV – Catedra De Estructuras Agrarias

UPV – Cátedra Tierra Ciudadana

UPV – Dpto. De Economia Y Ciencias Sociales (DECS)

Vicente Gandia Pla, S.A.

Investigació i accés a doctorat

Línies d’investigació del màster:

  • Gestió sostenible de recursos naturals
  • Economia i polítiques agràries
  • Innovació en el sector agroalimentari
  • Eficiència i competitivitat empresarial en l’agricultura
  • Comerç internacional i seguretat alimentària
  • Cooperació i desenvolupament en països en vies de desenvolupament
  • Anàlisi econòmica i social del medi ambient

Intercanvi acadèmic / convenis amb altres universitats

En el curs 2023/24, l’estudiantat del MUEAMA va tenir l’ocasió de participar en el Màster en el Blended Intensive Programme Erasmus + “Food policies for food communities” (2022-1-IT02-KA131-HED-000061207), que va tenir lloc en la Universitat de Milà-Bicocca. Aquest programa va incloure quatre seminaris en línia i sis dies de curs presencial a Milà, entre el 30 de maig i el 4 de juny. En aquests dies van participar en classes del Màster Food and Foodways d’aquesta universitat i van fer visites de camp.

En la mateixa línia d’internacionalització, la professora Catherine Tucker, de la Universitat de Florida, va impartir un seminari en el Màster.
Mantenim contacte amb el Màster MIDES (Mediterranean Farming Sytem Design for a Sustainable Food-System) del CIHEAM-IAMM – Mediterranean Agronomic Institute of Montpeller. Cada any els estudiants del MUEAMA procedents de països membres del CIHEAM (Espanya, Albània, Algèria, el Marroc, Egipte, França, Grècia, Itàlia, Líban, Malta, Portugal, Tunísia i Turquia) opten a beques per a estudiar aquest Màster.
Orientem a estudiants per a participar en programes de beques Meridies, del Centre de Cooperació al Desenvolupament de la UPV.

Rebem estudiants de Llatinoamèrica amb beques AUIP destinades a estudiants i personal diplomat d’universitats estrangeres de l’àmbit llatinoamericà. En els cursos 2010/11, 2012/13 i 2013-2014 els estudiants van participar en un Erasmus Intensive Program amb Supagro (Montpeller) i la Universitat de Roma Tre.

Si vols conèixer totes les opcions que t’ofereix el màster, contacta amb l’Oficina de Programes Internacionals d’Intercanvi.

Instal·lacions i laboratoris

La UPV posa a la disposició del màster els següents laboratoris i instal·lacions:

  • Aula Informàtica
  • Laboratori d’Economia Agroalimentària
  • Centre d’Investigació en Recursos Naturals
  • Sales d’estudi i seminaris
  • Instal·lacions per a la realització de projectes de recerca i desenvolupament

Treball Fi de Màster

PROCEDIMENT PER A LA REALITZACIÓ, PRESENTACIÓ I DEFENSA DEL TFM

Tot l’estudiantat ha de realitzar i superar un TFM per a poder obtenir el títol de Màster.

El TFM pot tenir caràcter professional (informe tècnic, etc.) o investigador, i ha de ser un treball original.

El/la estudiant tria el tema del seu TFM d’acord amb les seues expectatives professionals i acadèmiques, o bé concerta un tema amb un tutor/a.

Quan es disposa de tema i tutor/a, s’ha de donar d’alta la proposta de TFM en la plataforma Ebrón de la Intranet per part del tutor/a o de l’alumne/a (en aquest últim cas el tutor/a haurà de revisar la proposta). La proposta ha d’incloure títol, resums en castellà, valencià i anglès i paraules clau.

Els resums, breus, han de contenir una contextualització del treball, el/els objectius i una descripció de la metodologia.

L’Estructura Responsable del Títol ha de validar la proposta.

El TFM podrà ser defensat en quatre convocatòries: abril, juliol, setembre i desembre. Durant el mes anterior al de la convocatòria corresponent (tenint en compte que el mes d’agost no computa en el termini), el/la estudiant haurà de realitzar el depòsit en línia del TFM a través la plataforma Ebrón. Per exemple, si es vol defensar el TFM a l’abril, aquest haurà de ser depositat en Ebrón durant el mes de març.

Només es pot defensar el TFM si es tenen totes les assignatures del Màster superades (a excepció de les pràctiques d’empresa).

La Comissió Acadèmica del Títol nomenarà en començar cada curs un tribunal format per tres professors que avaluarà els TFM. Cada tribunal consta de tres titulars i tres suplents.

La defensa constarà d’una presentació de 15 minuts i d’una ronda de comentaris i preguntes per part del Tribunal.

FORMAT DEL TFM

El TFM ha de tenir com a màxim 10.000 paraules, sense incloure Bibliografia ni Annexos.

Font del text:Arial 11 justificat. Marges i interlineat: els marges de 2,5 cm (superior, inferior, esquerre i dret) i l’interlineat de 1,5.

En fer el depòsit en Ebrón, la portada s’ha de generar automàticament, incloent el títol del treball, nomene alumne/a, nom tutor/és, logotips de la UPV i del Departament d’Economia i Ciències Socials.

Al principi del TFM hauran d’aparèixer el resum en castellà, valencià i anglès, així com paraules clau (màxim 6, separades per comes). Els resums més les paraules clau no hauran d’excedir 2 pàgines.

A continuació, el treball ha d’incloure un índex de continguts, índex de figures i índex de taules.

En el cos del treball s’han de numerar els apartats i, on procedisca, els subapartats (1, 1.1., 1.2, etc.). Es desaconsella l’excessiva fragmentació del text en subapartats curts.

Al final del treball ha d’incloure’s una Bibliografia. S’aconsella consultar la **BiblioGuía de la UPV per a gestionar les cites adequadament: 

https://upv-es.libguides.com/citas-bibliografia

Finalment han d’aparèixer els Annexos, si n’hi haguera.

Empreses col·laboradores i més

El Màster Universitari en Economia Agroalimentària i del Medi Ambient, a través dels seus professors i la col·laboració institucional, manté contactes amb empreses com:

  • Consum
  • Terra Ciutadana
  • Institut de Ciències Agràries
  • Fundació Biodiversitat
  • Ecoembes

+ Info