- -
UPV
 

Services Provided

Our Commitments

Customer service

Regulations



Courses and other Training

Exams for Accreditation

Vols fer-nos una consulta?

Self-Learning

Promotion Activities

Support to teaching and research staff

Financial Aid

Consultancy and Translations

Online Resources

Sociolinguistic Data

Commemoració Estatut d’Autonomia

 
14/02/20
News
Conèixer el territori i la llengua: la Tinença de Benifassà (la Pobla de Benifassà, Bel, el Ballestar, el Boixar, Castell de Cabres, Coratxà i Fredes)

L’activitat tindrà lloc els dies 3, 4 i 5 d'abril i s’adreça a la comunitat universitària.

El Servei de Promoció i Normalització Lingüística (SPNL) de la UPV organitza l’activitat “Conèixer el territori i la llengua: la Tinença de Benifassà” per a practicar la llengua mentre coneixem el territori, els dies 3, 4 i 5 d’abril de 2020, inclosa dins de les activitats d’El Vint-i-5, que es realitzen cada any al voltant de la data històrica del 25 d’Abril.

 La Tinença de Benifassà

La Tinença de Benifassà és una comarca històrica i natural de la Comunitat Valenciana, actualment integrada en la comarca del Baix Maestrat, tot i que les relacions de la comarca han sigut més intenses amb la dels Ports i les Terres de l'Ebre. Hi pertanyen els pobles del Ballestar, Bel, el Boixar, Castell de Cabres, Coratxà, Fredes i la Pobla de Benifassà.

La majoria de pobles de la comarca històrica han patit una forta pèrdua de població des de la segona meitat del segle XX, per l'abandonament progressiu de l'agricultura tradicional i els canvis en les formes de vida.

El 2006 la Generalitat Valenciana  va declarar parc natural  gran part de la comarca històrica amb el nom de Parc Natural de la Tinença de Benifassà.

Orígen de la Tinença de Benifassà

Destinataris: membres de la UPV, amb acompanyants (adults i xiquets)

Programa

       divendres 3 d'abril

       dissabte 4 d'abril

       diumenge 5 d'abril

Preinscripció i aportació dels participants

Desplaçament i allotjament

Rutes guiades i recomanacions

Més informació: dinamitzacio.spnl@upv.es

Organitza: Servei de Promoció i Normalització Lingüística (www.upv.es/bondia)

Col·laboren: Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ajuntament de la Pobla de Benifassà, Centre d’Interpretació del Parc Natural de la Tinença de Benifassà, Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló, Associació de Veïns i Propietaris de la Pobla de Benifassà, Onada Edicions, Fundació Bromera per al Foment de la Lectura, Conta’m. Festival de Contes al Maestrat, Maestrat Viu, 7pobles.com, El Tossal Cartografies, Centre Excursionista de Castelló, Maestrat Experience, Comissió Cívica Vicent Marçà, Fundació Sambori

More info:
tinensainfo2

EMAS upv