- -
UPV
 
Fons d’Art UPV

Fons d’Art UPV

Des que es va crear, en l’última dècada del segle XX, la col·lecció artística de la UPV ha anat creixent de manera exponencial fins a arribar a l’actualitat amb un corpus que supera els dos milers d’obres. Disposa de peces rellevants d’art contemporani, de creació pictòrica, escultòrica, obra gràfica i fotografia, que es troben situades als campus de Vera, Gandia i Alcoi.

La col·lecció s’ha format a través de diferents fonts d’origen com donacions, adquisicions i obres en dipòsit. Es tracta, sens dubte, d’un corpus significatiu de peces rellevants en el context de les col·leccions museístiques pertanyents a les universitats espanyoles. Es tracta d’un total de cinc col·leccions que queden desglossades d’aquesta manera:

Pintura contemporània

Obres tant d’artistes nacionals com d’internacionals, que recullen mostres dels estils abstractes, figuratius, postmoderns, de nova figuració, pop, constructivistes... i és un clar exemple de gran diversitat de tècniques, formats i pluralitat creativa.

Escultura contemporània

Conjunt format per peces d’avantguarda, en què els artistes pretenen ser exponents de la figuració sense referent, entesa amb conceptes que van més enllà de la pura representativitat.

Museu Campus Escultòric a l’Aire Lliure

Permet la presa de contacte directa de l’espectador amb l’obra i facilita l’abast d’altres plans de llenguatge o sensacions. Recull la tendència d’artistes nacionals i internacionals, i aborda moviments com l’abstracció, la cinètica, l’orgànica, la geomètrica…

Obra gràfica

Es tracta d’obres originals seriades d’autors reconeguts, en la majoria dels casos donades de manera altruista per a incorporar-les a la col·lecció de la Universitat.

Fotografia contemporània

Col·lecció composta per autors representants de les tendències més avançades de les darreres dècades que ofereix diferents punts de vista creatius.

Catàleg d’obres (autors A-Z)

Préstec d’obres d’art a la UPV

Préstec d’obres d’art per a museus i institucions


EMAS upv