- -
UPV
 
Museu de Telecomunicació
Área de Fondo de Arte y Patrimonio UPV Museu de Telecomunicació  ...

Museu de Telecomunicació

El Museu de la Telecomunicació Vicente Miralles Segarra pren el nom en honor al primer enginyer de telecomunicació valencià. Vicente Miralles Segarra va obtenir el seu títol a l’Escola Oficial de Telegrafia el 7 de desembre de 1926. Des de llavors, i fins a 1967, va treballar com a enginyer de telecomunicació en telegrafia, telefonia i radiodifusió, tant a Madrid com a València. La seua trajectòria personal i professional constitueixen un exemple de treball i dedicació en la professió d’enginyer i al servei públic.

El museu pretén il·lustrar l’avanç de la telecomunicació a través dels dispositius que ho van fer possible.

Per a l’obertura del Museu, s’ha dut a terme una tasca de recerca extensa, recopilació i catalogació, amb la selecció de més de 200 peces dels segles XIX i XX de l’àmbit de la telegrafia, telefonia, ràdio, televisió, instrumentació electrònica i dels aparells de vídeo i àudio, que poden ser contemplats en les instal·lacions de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers de Telecomunicació (edifici 4D).

Algunes de les peces que es poden contemplar són úniques a la Comunitat Valenciana i singulars respecte de les d’altres museus nacionals de la mateixa temàtica, com ara els transmissors i receptors de telegrafia Morse, el galvanòmetre universal Echenique (equip de mesura d’impedància de la línia telefònica), col·lecció d’aparells de radiodifusió des dels anys 20 fins als anys 70, fonògrafs i gramòfons de final del segle XIX, col·lecció de terminals de telefonia fixa que abasta tot el segle XX, aparell de raigs X portàtil Sánchez i equips de mesura de telecomunicació.

Activitats del Museu de Telecomunicació


EMAS upv