--
Atenea: mujeres, arte y tecnología

Divulgació

Atenea: mujeres, arte y tecnología

Direcció i presentació: Núria Lloret Romero
Edició i postproducció: Jordi Urios
Producció: Raúl Terol
Disseny Gràfic: Adrián Juárez
Agraïment especial: Susa Calafat i Inma Bonora

«Atenea: mujeres, arte y tecnología» és un podcast presentat per Núria Lloret, professora de la Universitat Politècnica de València i directora del congrés Atenea WAT (women, art and technology). Cada quinze dies gaudirem d'un nou episodi en el qual descobrirem, amb una entrevista en profunditat, a les nostres convidades, relacionades amb la tecnologia, metaverso, NFTs… i l'art. ...[+]

01.08. ATENEA. MUJERES, ARTE Y TECNOLOGIA_Julia G Escriba

Compartir en   share to facebook share in twitter share to G+      descargarDescargar


 

En aquesta edició parlem de roba termorregulada amb tecnologia desenvolupada per la NASA, amb la CEO de l'empresa a la qual dona nom, Julia G Escribà, la nostra convidada.

Júlia G Escribà és una marca de roba termorreguladora amb una tecnologia desenvolupada per a la NASA. Es tracta d'una de les primeres col·leccions que explora l'aplicació d'aquesta patent, l'anomenada Outlast, en
moda urbana. Aquesta tecnologia fa que la roba s'adapte a la temperatura que el teu cos necessita, possibilitant un canvi en el context actual de la moda, donant viabilitat a les col·leccions atemporals gràcies a propostes com aquesta que combina la tecnologia i noves propostes de disseny. La marca i JGE Future Term naixen amb la finalitat de donar resposta a l'emergència climàtica i contribuir a canviar les consciències en el sector de la moda.

Júlia G Escribà fa roba urbana, i per tant quotidiana, que s'adapta al microclima del nostre cos. La tecnologia Phase Change Materials, incorporada als teixits de la col·lecció, fa que les peces tinguen la capacitat d'absorbir, mantenir i alliberar la calor. És una col·lecció feta amb cotó en la seua gran majoria, evitant les fibres polimèriques i els plàstics contaminants per al planeta.

Seguint el concepte de «slow fashion» i utilitzant matèria primera sostenible cerquen potenciar una tecnologia que s'adapte a la temperatura de cadascun de nosaltres. Amb colors pedra i terra, peces sense gènere, línies rectes i producció de proximitat, reforcen el concepte atemporal amb un disseny personal i innovador.

Un dels grans objectius de la marca és acostar els Smart Textiles d'una manera real als usuaris, cercant la unió entre moda i tecnologia.
...[+]

Programes anteriors