--
Atenea: mujeres, arte y tecnología

Divulgació

Atenea: mujeres, arte y tecnología

Direcció i presentació: Núria Lloret Romero
Edició i postproducció: Jordi Urios
Producció: Raúl Terol
Disseny Gràfic: Adrián Juárez
Agraïment especial: Susa Calafat i Inma Bonora

«Atenea: mujeres, arte y tecnología» és un podcast presentat per Núria Lloret, professora de la Universitat Politècnica de València i directora del congrés Atenea WAT (women, art and technology). Cada quinze dies gaudirem d'un nou episodi en el qual descobrirem, amb una entrevista en profunditat, a les nostres convidades, relacionades amb la tecnologia, metaverso, NFTs… i l'art. ...[+]

01.06. ATENEA. MUJERES, ARTE Y TECNOLOGIA_Irene Plaza y Martta Joan

Compartir en   share to facebook share in twitter share to G+      descargarDescargar


 

En aquesta edició parlem del col·lectiu Plaigi, que va nàixer amb l'objectiu de visibilitzar el que per a les seues fundadores continua ocultant la societat en la qual vivim, amb Irene Plaza Minguella, una dona cisgènere, i Martta Joan Giralt i Hernández, una persona queer, nuestres invitades.

Irene Plaza Miguella és una dissenyadora d'art freelance que va estudiar en el Centre
Universitari de Disseny BAU de Barcelona. Va ser descoberta en la seua primera col·lecció Androginix, l'any 2019, gaudint de l'oportunitat de treballar per a una marca mentre realitzava els seus estudis. Entre les seues tasques destacaven les de cercar proveïdors a la Xina, fer prototips, especificacions tècniques i control de qualitat. Plaza va organitzar la desfilada The Clip Collection en l'estudi Minded Factory, que va ser un gran èxit amb més de 300 convidats, tots ells nous contactes, clients potencials i referents de la moda.

D'altra banda, Martta Joan Giralt i Hernández va nàixer una primavera de l'any 1996, i des de fa uns anys es considere maker i diseñadore activista. L'experiència dels seus anys acadèmics i de diverses activitats formatives li han permès obrir-se a tot un món molt més gran que la formació universitària que ha rebut de disseny.

Es va matricular en el grau de disseny per la bucòlica idea de canviar el sistema social, va acabar mesclant diferents itineraris, eines i coneixements que li proporcionaven la capacitat de començar a complir els seus objectius.

Per a complementar els seus projectes, cursa el màster de Dones, génere i ciutadania, a la Universitat de Barcelona, el qual li permet aprofundir en coneixements teòrics feministes des d'una posició interseccional. Encara que no es tanca al disseny inclusiu dels diferents eixos opressius, sol treballar sobre la lluita contra el sistema heterocispatriarcal.

Amb la intenció de transgredir la negativitat, posen sobre la taula una reguera d'idees i reflexions que parteixen de la seua pròpia experiència i que posaran en joc a través de la pràctica del disseny.
...[+]

Programes anteriors