- -
UPV
 

Història de la UPV


Posicionament en les principals classificacions  


La Universitat Politècnica de València s'ha consolidat i ocupa una destacada posició en els principals rànquings i avaluacions, tant nacionals com internacionals.


L'Academic Ranking of World Universities (ARWU, Xangai), considerat com l'indicador d'universitats més prestigiós del món per l'objectivitat de la seua metodologia -té en compte el nombre de guardonats amb el Premi Nobel; guanyadors de la Medalla Fields; investigadors citats; articles publicats en les revistes científiques Science i Nature, l'impacte dels treballs acadèmics o les dimensions de la institució universitària- i confeccionat per la Jiao Tong University de Xangai, posiciona la UPV com la millor politècnica d'Espanya.


La Universitat Politècnica de València és reconeguda en l'ARWU en les disciplines de Ciència i Tecnologia dels Aliments i Ciència i Tecnologia Instrumental. També en Enginyeria Elèctrica i Electrònica; Química; Administració i Direcció d'Empreses i Ciència i Enginyeria dels Materials.


La UPV es troba també entre les 400 millors universitats de tot el món, segons el QS World University RankingReputació empresarial, ràtio de professors per alumne i percentatge de professorat o alumnat internacional són alguns dels criteris valorats per aquesta classificació, elaborada per la firma Quacquarelli Symonds.


En l'àmbit nacional destaca el U-Rànquing sobre el Sistema Universitari Espanyol. Aquest informe, elaborat per la Fundació BBVA i l'Institut Valencià de Recerca Econòmica (IVIE), analitza el total d'institucions d'educació superior -públiques i privades-. Hi sobreïx la Universitat Politècnica de València com una de les universitats espanyoles amb més rendiment en docència, recerca, innovació i desenvolupament tecnològic.Titulats i professorat de la Universitat Politècnica de València 


Titulats i professorat de la Universitat Politècnica de València han sigut objecte d'un reconeixement rellevant, tant per part d'altres institucions acadèmiques o comunitats científiques com de la societat. Algunes de les persones més destacades que desenvolupen la seua tasca a la UPV són:


  • Avel·lí Corma, Premi Rei Jaume I de Noves Tecnologies 2000 i Premi Príncep d'Astúries de Recerca Científica i Tècnica 2014.
  • José María Benlloch, Premi Rei Jaume I de Noves Tecnologies 2008 i Premi Nacional de Recerca 2014.
  • José Duato, Premi Nacional de Recerca Julio Rey Pasto 2009 i Premi Rei Jaume I de Noves Tecnologies 2006.
  • José Capmany, Premi Rei Jaume I de Noves Tecnologies 2012.
  • Hermenegildo García, Premi Rei Jaume I de Noves Tecnologies 2016.

Acreditacions internacionals 


Un dels principals compromisos de la Universitat Politècnica de València és l'educació de qualitat. Per això l'esforç permanent d'acreditar els seus títols, tant de grau com de màster, per part d'agències internacionals. Aquest fet l'ha convertida en la universitat espanyola amb major nombre d'acreditacions, i l'única que posseeix tres segells d'excel·lència global: EUR-ACE, EuroINF y ABET. Els primers segells de l'agència americana ABET els va obtenir en 2012 i, des de llavors, a la llista s'han anat sumant més avals.


Aquests reconeixements impliquen que els estudis impartits per la Universitat Politècnica de València compleixen àmpliament el que exigeix la professió i garanteixen que els titulats posseïsquen els coneixements i les competències que regeixen les normes internacionals. A més, s'inclouen en el suplement al títol de l'alumnat i obrin les portes al món acadèmic i al mercat laboral mundial, perquè són reconeixements àmpliament acceptats per ocupadors i autoritats.Noves plataformes educatives  


L'aposta per la metodologia ha suposat un pas més en la innovació docent. En aquest sentit, la Universitat Politècnica de València ha consolidat i ampliat l'oferta formativa de títols propis i cursos específics amb un catàleg que completa l'oferta oficial. Això permet a l'alumnat millorar i completar el seu perfil acadèmic i professional. Un esforç que ha convertit la UPV, dins de les universitats de caràcter presencial, en líder en el desenvolupament d'activitats de formació no presencial a través de les diferents eines de docència en línia i sota demanda.


En els últims anys, diversos títols de grau i màster de la Universitat Politècnica de València han optat pel model de classe inversa, que es basa a modificar l'estructura tradicional de les classes per a permetre la interactuació amb els alumnes i l'intercanvi de tasques. Així, aquelles tasques que tradicionalment es deixaven com a treball fora de l'aula per als alumnes, ara es fan conjuntament a l'aula amb la supervisió del professor. Això implica que l'alumne ha de dedicar temps a assimilar els continguts més teòrics i que tradicionalment comprenien gran part de les classes magistrals. Aquest material teòric és proporcionat pel professor en format digital, mentre que la responsabilitat de treballar-lo recau sobre l'alumne.


Igualment, la Universitat Politècnica de València disposa de Polimèdia, un servei que permet crear continguts multimèdia com a suport a la docència presencial o videoapunts en línia, enregistraments multimèdia en alta definició de les classes als quals l'alumne pot accedir a través del Poliformat, la plataforma de teleformació de la Universitat Politècnica de València.


Així mateix, cal afegir que la Universitat Politècnica de València s'ha convertit en una de les universitats de referència en l'àmbit dels MOOC (acrònim en anglès de Massive Online Open Course). Aquest tipus de cursos massius en línia i en obert estan dissenyats per a ajudar a aprendre, des de qualsevol lloc i en qualsevol moment. Convertit en un moviment global, al qual s'han sumat les millors universitats del món, entre aquestes, la UPV, inclosa en la principal plataforma internacional edX fundada per la Universitat de Harvard i l'Institut Tecnològic de Massachusetts.


Pel que fa a l'oferta de formació permanent, amb més de 1.400 cursos a l'any, la Universitat Politècnica de València se situa entre les primeres universitats. Ha crescut el percentatge de cursos oferits i el d'alumnat. L'àmplia oferta de títols propis i específics permet cobrir la demanda d'un perfil d'estudiant, la majoria, personal extern a la Universitat Politècnica de València, que cerca millorar la seua formació acadèmica i professional.
UPV
UPV
UPV

EMAS upv