- -
UPV
 

Emerge 2014

Emerge 2014

Experts internacionals presenten, del 22 al 24 de setembre a la UPV, nous avanços aplicats a la conservació i restauració del patrimoni

[ 22/09/2014 ]

La Ciutat Politècnica de la Innovació (CPI), parc científic de la Universitat Politècnica de València (UPV), acull, del 22 al 24 de setembre, les jornades Emerge 2014, organitzades per l'Institut de Restauració del Patrimoni d'aquesta institució acadèmica.


Al llarg de tres dies, investigadors, professionals i estudiants de l'àmbit de la conservació i restauració -principalment espanyols, però també d'altres països com Bèlgica, Itàlia i Mèxic- debatran sobre les innovacions tecnològiques més recents en aquest camp. Entre altres qüestions, Emerge 2014 abordarà les últimes fites quant a l'aplicació de l'R+D a la conservació i restauració de pintura mural, retaules, tèxtils, obra gràfica, escultures i patrimoni arquitectònic.


Així mateix, al llarg de les jornades es parlarà també de l'anàlisi i l'examen científic de monuments, objectes artístics i arqueològics, de la gestió del patrimoni o dels vincles d'aquest darrer amb el turisme i la cooperació.


Tècniques nanoelectroquímiques en l'estudi d'obres d'art, bioneteja i BIM per a l'estudi de monuments


En paraules de María Teresa Doménech Carbó, organitzadora de les jornades, "Emerge 2014 pretén ser un fòrum de trobada i debat especialment dirigit a investigadors novells en l'àmbit de la conservació i restauració de béns culturals i patrimonials, en el qual aquests donen a conèixer els seus treballs i intercanvien coneixements i experiències".


Entre les innovacions més recents que es presentaran en aquestes jornades, destaca l'aplicació de tècniques nanoelectroquímiques a l'estudi d'obres d'art, tècniques de bioneteja i noves tecnologies BIM (modelatge d'informació de construcció, de l'anglès building information modeling; procés de generació i gestió de dades d'un edifici durant el cicle vital d'aquest) per a l'estudi de monuments.


CEACA 2014


D'altra banda, la CPI acollirà també el dimecres 24 la II Conferència Europea sobre Electroquímica Aplicada a la Conservació d'Obres d'Art (CEACA 2014). Organitzada en el marc del microclúster de VLC/CAMPUS ArcheomLab, en aquesta jornada es presentaran diferents treballs desenvolupats en aquest camp, tant en l'àmbit nacional com en l'internacional.


Entre altres qüestions, s'hi tractaran tant la nanoelectroanàlisi com l'aplicació de la voltamperometria de micropartícules a la conservació i restauració de béns culturals, a més de l'estudi i control del biodeteriorament de materials artístics i arqueològics mitjançant tècniques micro- i nanoscòpiques i de biologia molecular.


Més informació
    Noticia UPV TV



Comparte esta noticia o conecta con la UPV en medios sociales

Bookmark and Share


Notícies destacades


2024 THE Impact Rankings 2024 THE Impact Rankings
Times Higher Education reconeix la UPV entre les 200 universitats amb major impacte social i econòmic del món
I Certamen de Monòlegs Científics UPV I Certamen de Monòlegs Científics UPV
Francisco Pedroche, investigador de l'IMM, es fa amb el primer premi gràcies al seu monòleg "L'infinit és un acordió"
Bessó digital per a un turisme sostenible Bessó digital per a un turisme sostenible
El projecte CHAN-TWIN de la UPV i la UA resulta premiat en el Digital Tourist 2024 en aplicar la tecnologia del bessó digital en espais naturals protegits
App "Feeding Health" App "Feeding Health"
Un equip de la UPV i del Departament de Salut d'Elda, a través de Fisabio, crea una app pilot per a prevenir i reduir l'obesitat infantil
Descontaminació d'aigües residuals Descontaminació d'aigües residuals
Investigadors de l'ISIRYM i de l'ITQ desenvolupen un nou sistema més eficaç, ràpid i barat, que facilitarà la reutilització d'aigües per a agricultura
Càtedra Becsa Càtedra Becsa
Nova càtedra d'empresa vinculada a l'àmbit de l'Enginyeria Civil



EMAS upv