- -
UPV
 

Càtedra BECSA

Esta nova càtedra d'empresa permetrà a l'alumnat d'Enginyeria Civil enriquir el seu aprenentatge

[ 13/06/2024 ]

Explorar l'enginyeria civil a través de pràctiques en empreses i desafiaments pràctics. Són alguns dels reptes als quals podrà enfrontar-se l'alumnat de la UPV gràcies a la nova Càtedra BECSA.

Després d'anys d'estreta col·laboració entre la Universitat Politècnica de València i l'empresa BECSA, totes dues entitats reforcen els seus vincles amb la creació d'una càtedra que permetrà enriquir l'aprenentatge de l'estudiantat de la UPV.

Des de BECSA han mostrat la seua satisfacció per posar en marxa aquesta càtedra: “No podem ignorar que la investigació i el talent són dos intangibles crucials per a respondre a una societat que demana infraestructures sostenibles que facen front a l'emergència climàtica que ja ens presenta el nostre futur més pròxim”, ha afirmat Carlos Muñoz, director general de Simetría Grupo.

A més, la càtedra suposa per a BECSA cuidar un dels seus actius més importants: l'atracció de talent.

Activitats per a l'alumnat

“Un dels principals objectius de la Càtedra BECSA és acostar l'enginyeria civil a l'alumnat, ajudant-lo a descobrir el seu paper dins d'aquesta apassionant professió. Amb aquesta finalitat, es posarà en marxa una ruta plena d'activitats variades. L’estudiantat podrà gaudir de visites a obres en curs, assistir a xarrades inspiradores impartides per professionals del sector i conèixer de prop els diferents departaments de les empreses”, ha explicat Tatiana García, directora de la càtedra i professora de l’Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de Camins, Canals i Ports de la UPV.

L'objectiu final d'aquesta càtedra és contribuir al desenvolupament d'infraestructures sostenibles, i donar a conèixer a l'alumnat dels últims cursos l'activitat en el sector de la construcció, perquè puguen definir la seua trajectòria professional.

La relació entre la UPV i BECSA es va iniciar el 2007, quan el professorat de l’ETS d'Enginyeria de Camins, Canals i Ports va ajudar a implantar un sistema de gestió de l'R+D+I. El compromís entre la Universitat i l'empresa s'ha anat reforçant al llarg d'aquests anys, amb la col·laboració en el desenvolupament de diversos projectes d'R+D+I amb resultats prometedors.

La formalització de la signatura, l'han duta a terme el rector de la UPV, José E. Capilla, i el màxim responsable de l'empresa, Carlos Muñoz. També van ser presents la vicerectora d'Ocupació, María Dolores Salvador; la directora de la càtedra, Tatiana García, i també part de l'equip directiu de l'empresa BECSA.

Sobre BECSA

BECSA es va fundar el 1969 i està integrada en Simetría Grupo. Va nàixer com una empresa de construcció familiar a Castelló de la Plana, i amb el pas dels anys va anar creixent fins a convertir-se actualment en una de les empreses de construcció més importants de la Comunitat Valenciana.

Notícies destacades


Avelino Corma rep la Medalla d'Or de la Societat Europea de Química Avelino Corma rep la Medalla d'Or de la Societat Europea de Química
Corma és el primer investigador espanyol a rebre aquest prestigiós reconeixement
Nova 111 Pro List Nova 111 Pro List
Paloma Bahilo, enginyera industrial per la UPV, inclosa en la llista Nova de Professionals entre 25 i 36 anys més influents a Espanya en 2024
Nova ERC per a Jose Adam Nova ERC per a Jose Adam
L'investigador de l'Institut ICITECH ha rebut aquesta nova ajuda per al desenvolupament del projecte Encast, que permetrà aproximar al mercat la seua revolucionària idea per a aconseguir edificis ultraresistents
Voluntariat UPV Voluntariat UPV
Un reconeixement a persones i entitats que han col·laborat durant aquest curs acadèmic amb accions solidàries promogudes des de la UPV
Des de 1999, referència en la UPV Des de 1999, referència en la UPV
L'Institut ITACA de la Universitat Politècnica de València celebra el seu 25 aniversari
MINORS_UPV MINORS_UPV
Innovador programa de formació específica per a estudiantat de grau, màster i doctorat, visitants, sèniors i membres de Alumni de la UPVEMAS upv