- -
UPV
 

Especial Hyperloop - Dia 7

Hyperloop UPV és guardonat amb el Premi a la Innovació en la Hyperloop Pod Competition i és, a més, seleccionat com un dels 8 millors prototips

[ 22/07/2019 ]

L'Hyperloop UPV clausura la Hyperloop Pod Competition 2019 consolidant la seua posició entre els millors del món en rebre el Premi a la Innovació del desafiament. A més, ha sigut seleccionat com un dels vuit millors prototips de la competició i, per això, ha sigut convidat a presentar Turian, el seu pod, davant la premsa internacional i el públic que ha assistit a la gran final de l'esdeveniment.


El repte, convocat per Elon Musk i al qual van aspirar més de 700 universitats de 50 països diferents segons l'organitció, acollia en l'última fase tan sols 21 equips seleccionats. L'Hyperloop UPV rep el doble reconeixement com a resultat de molts mesos d'intens treball, coronats en set dies sense treva.


El grup valencià va tenir un inici fulgurant i ha superat prop de 70 tests i validacions, la qual cosa li ha permès romandre durant tota la setmana en el grup líder del repte com un dels millors projectes. La rapidesa amb la qual altres conjunts van arribar a les últimes proves i alguns problemes tècnics en la recta final, no obstant això, han impedit que Turian correguera en el tub de buit.



Domini europeu


L'equip alemany TUM Hyperloop ha sigut el gran vencedor de la jornada, en assolir els 482 km/h en el tub de buit de 1.200 m. El prototip germà, no obstant això, ha fet honor a #breakapod, l'etiqueta que acompanya la competició, i després d'aconseguir aquesta velocitat punta ha patit un problema tècnic que li ha impedit executar la decceleració correctament.


Els participants suïssos EPFLoop i Swissloop, que han aconseguit respectivament 238 i 259 km/h, han sigut les altres dues formacions que han corregut en el tub en una competició dominada del principi al final pels contendents europeus. Des de dilluns, un grup de conjunts del vell continent (que ha inclòs l'Hyperloop UPV) va destacar sobre la vintena de concursants, en certificar un gran nombre de proves a un ritme delirant, que van mantenir fins a diumenge.


Els dos equips alpins, Swissloop i EPFLoop, van ser els primers a superar tots els tests previs a la gran final. Ho van aconseguir en l'equador de la setmana, un fet inèdit fins a aquesta edició del desafiament, on mai abans s'havia aconseguit en un moment tan primerenc. Delft Hyperloop, dels Països Baixos; TUM Hyperloop, d'Alemanya, i MIT Hyperloop II, dels Estats Units, van ser els altres contendents a assolir la penúltima prova abans que l'últim dissabte finalitzara.

Motiu d'orgull per a la UPV


L'Hyperloop UPV és l'únic participant espanyol que ha aconseguit arribar fins a la fase final d'aquesta exigent competició d'enginyeria universitària, una de les més complexes del món. El grup enginyer de SpaceX que jutja i avalua els pods presentats ha lloat en repetides ocasions la proposta de la UPV i, sobretot, ha remarcat les millores respecte al model del 2018.


"Hi ha equips que no aconsegueixen superar una prova. La veritat és que veient l'interès que desperta Turian al nostre estand, amb tanta gent, saps que el prototip és molt competitiu. Des d'Espanya, des de València, estem a l'altura dels alemanys i els holandesos. A vegades subestimem com d'important i difícil és estar ací". Són paraules de Federico Lluesma, director tècnic de l'Hyperloop UPV, qui ha sigut sacsat per l'aire pels companys en rebre el Premi a la Innovació.


L'èxit del grup, que forma part del programa Generació Espontània de la Universitat Politècnica de València, ve donat no solament per la brillantor dels seus membres, sinó també pel caràcter multidisciplinari del conjunt. Alumnat de les escoles i facultats ETSA, ETSED, ETSINF, ETSEI, ETSET, FADE i, fins i tot, de l'Escola de Doctorat conformen l'Hyperloop UPV.

En crida i cerca de nous talents


La maquinària de l'Hyperloop UPV no es deté ni un segon. Després de l'aplaudit anunci fet per Elon Musk diumenge, en el qual va indicar que hi haurà una nova edició de la competició el 2020, l'equip ha obert ja les portes per a incorporar nous talents a la formació.


L'alumnat de la UPV interessat pot emplenar el formulari o consultar més informació en la web de l'Hyperloop UPV. També pot romandre atent als perfils socials del grup de Generació Espontània: TW, FB, LI, YT i IG.

Hyperloop Pod Competition 2019, dia a dia

La UPV ha publicat un especial sobre la Hyperloop Pod Competition durant tota la setmana, a través de diferents publicacions i els seus perfils en Twitter, Instagram i Facebook. Reviu cada instant, alegria, sorpresa, emoció i vivència rellegint les cròniques diàries:


- Especial Hyperloop UPV 2019 - Dia 0


- Especial Hyperloop UPV 2019 - Dia 1


- Especial Hyperloop UPV 2019 - Dia 2


- Especial Hyperloop UPV 2019 - Dia 3


- Especial Hyperloop UPV 2019 - Dia 4


- Especial Hyperloop UPV 2019 - Dia 5


- Especial Hyperloop UPV 2019 - Dia 6


- Especial Hyperloop UPV 2019 - Dia 7


Més informació

Notícies destacades


Projectes REMDE i DEBIO Projectes REMDE i DEBIO
La UPV demostra la usabilitat dels humans virtuals en el seu camí cap al reconeixement automàtic de símptomes depressius
"L'exili del 39 en el còmic. Vinyetes a la frontera" "L'exili del 39 en el còmic. Vinyetes a la frontera"
Obres gràfiques de creadors com Paco Roca, Manel Granell, Jordi Peidro o Ana Penyas, es converteixen en poderoses eines per a la transmissió de silenciades històries d'exili
La UPV desenvolupa un geoportal per a la prevenció de violència de gènere en els espais públics urbans La UPV desenvolupa un geoportal per a la prevenció de violència de gènere en els espais públics urbans
Segons l'ONU, l'assetjament sexual en els espais públics és un problema quotidià al qual s'enfronten dones i xiquetes en tots els països del món
Nova edició del CHALLENGE STEAM en la UPV Nova edició del CHALLENGE STEAM en la UPV
La iniciativa pretén acostar a l'alumnat infantil i juvenil a l'apassionant món de la programació, la robòtica, la impressió 3D, etc.
Un any de rècord Un any de rècord
La UPV va ingressar 116 milions d'euros en 2023 gràcies a la seua activitat en I+D+I, la xifra més alta de la seua història
El Santuario i Torrecilla El Santuario i Torrecilla
La UPV porta l'electricitat a dos llogarets d'Hondures construint plantes solars fotovoltaiques i capacitant a la població local



EMAS upv