- -
UPV
 

Especial Hyperloop - Dia 6

Les jornades prèvies a la gran final del diumenge són una mostra de la dificultat de la competició, que es complica per a Hyperloop UPV

[ 21/07/2019 ]

D'infart. Així han sigut les últimes 36 hores per a l'Hyperloop UPV a Los Angeles. Dues jornades maratonianes de competició que s'han viscut com si en foren una, sense temps per a dormir, sense un segon de descans. Tot un esforç col·lectiu i un exemple més de l'esperit de germanor que oneja en tot moment a la carpa de l'equip.


Divendres va començar el dia amb el prototip Turian traslladat d'hora a les instal·lacions de SpaceX, amb l'objectiu de començar al més prompte possible les avaluacions per a certificar el Navigation Test i el Vacuum Test. Les ulleres campaven a plaer pel recinte, però el treball estava fet i només calia que la màquina responguera davant el personal orientador (advisor) amb la mateixa fiabilitat amb què ho havia fet prèviament en els assajos interns.


Al llarg del dia, el ritme va ser frenètic per a tots els contendents situats al capdavant de la competició, convertida ja en una olla de pressió. A les 13 hores, no obstant això, va arribar el poal d'aigua freda: un tercer conjunt intentaria superar la desena prova, l'Open Air. Els xics i xiques de Delft Hyperloop ho havien aconseguit també.

Una edició més complicada que mai


El 2019 està significant un abans i un després en la Hyperloop Pod Competition. És la primera edició en la qual tres equips (Swissloop, EPFLoop i Delft Hyperloop) aconsegueixen tan prompte assolir el test previ a la gran carrera del diumenge en el tub de buit. Per fer una comparació amb el 2018, a hores d'ara del desafiament, només un participant ho havia fet.


La complexitat tècnica del repte ha crescut també, però el que està marcant la diferència enguany és l'experiència prèvia. Absolutament totes les formacions amb major èxit en el nombre de proves certificades han participat en estius anteriors. Són conjunts que saben exactament com jugar a aquest joc.


"Pot ser que el teu prototip siga capaç d'assolir 400 quilòmetres per hora en el tub i el del teu contrincant tan sols 20, però si no superes totes les avaluacions, no pots arribar a provar el teu pod, i és prou que falle quelcom tan senzill com un led perquè el model dels 400 km/h es quede fora sense l'oportunitat de córrer", assenyalen alguns participants. És un resum molt precís de com funciona això.

Les últimes hores


El cansament és ben palès dissabte en pràcticament tots els rostres universitaris. Són moltes jornades extenuants de treball non-stop, i només aquells que han assolit les últimes proves poden contrarestar l'esgotament i esbossar alguns somriures gràcies a l'alegria de tenir tan a prop la possibilitat de córrer diumenge en el tub de buit.


L'Hyperloop UPV no ha aconseguit validar més avaluacions des de divendres. Alguns tests, que s'havien superat fàcilment i amb claredat en els assajos realitzats a Espanya, estan donant problemes a Califòrnia i no s'aconsegueix solucionar-los. Encara que l'equip segueix en el grup líder, altres conjunts han coronat proves més ràpidament i s'allunyen de l'escamot. Obtenir l'atenció del personal orientador és també cada vegada més complicat.


Els equips TUM Hyperloop i MIT Hyperloop II donen el toc de gràcia al dissabte en realitzar també l'examen previ a la final. Amb aquests, en són ja cinc els contendents que estarien preparats per a participar en la carrera de diumenge. En aquests moments, ni una cançó dels Beach Boys -formació que, per cert, va nàixer a Hawthorne, on se celebra la competició- sembla que podria animar l'assolellat dia per als valencians.

Res que no arregle una bona sobretaula


No obstant això, el grup decideix dinar tots junts per a festejar el que han conquistat, que és molt. El personal orientador (advisors) ha elogiat en repetides ocasions el prototip Turian, remarcant els enormes avanços respecte als models anteriors. La resta de competidors ha lloat també moltes de les innovacions i característiques de la màquina exhibida. Es troben entre els 10 millors del repte, en un desafiament al qual opten més de 300 universitats del món.


De fet, la proposta de l'Hyperloop UPV és tan bona que l'organització de l'esdeveniment els ha convidat a presentar-la en la gran festa del diumenge, davant la premsa internacional, com un dels millors projectes.


En la sobretaula, després d'engolir uns tacos excel·lents, s'escolten de nou rialles i bromes.


Que gran és aquest equip.--


Hyperloop Pod Competition 2019, dia a dia


- Especial Hyperloop UPV 2019 - Dia 0


- Especial Hyperloop UPV 2019 - Dia 1


- Especial Hyperloop UPV 2019 - Dia 2


- Especial Hyperloop UPV 2019 - Dia 3


- Especial Hyperloop UPV 2019 - Dia 4


- Especial Hyperloop UPV 2019 - Dia 5


- Especial Hyperloop UPV 2019 - Dia 6


- Especial Hyperloop UPV 2019 - Dia 7

Notícies destacades


Referent en la universitat espanyola Referent en la universitat espanyola
El programa Generació Espontánia de la UPV celebra el seu primer congres al campus de Vera
Dos premis Nobel a la UPV Dos premis Nobel a la UPV
Roger Kornberg y Ben Feringa han visitat el campus de Vera
Rànquing 'El Mundo' Rànquing 'El Mundo'
La UPV, millor universitat d'Espanya per a estudiar Biotecnologia, Belles Arts, i Ciència i Tecnologia dels Aliments
Technovation Girls CV Technovation Girls CV
La UPV ha acollit la final de la competició, en la qual xiquetes i joves d'entre 8 i 18 anys desenvolupen les seues pròpies aplicacions
Matriculem-nos en valencià Matriculem-nos en valencià
La UPV promou la campanya que incideix en l'objectiu de triar el valencià com a llengua de la docència
Normativa de Progrés i Permanència Normativa de Progrés i Permanència
La UPV aprova flexibilitzar les condicions de progrés del seu alumnat. Només serà necessari aprovar 12 crèdits en el primer any d'universitat

EMAS upv