- -
UPV
 

Serveis que prestem

Compromisos que assumim

Atenció a l'usuari

Normativa



Cursos i més formació

Proves d'acreditació

Vols fer-nos una consulta?

Autoaprenentatge

Activitats de promoció

Suport al PDI

Ajudes

Assessorament i traduccions

Recursos en línia

Dades sociolingüístiques

Commemoració Estatut d’Autonomia

 
18/04/17
Notícia
[Actualització] El Vint-i-5: Activitats al voltant del 25 d’Abril

La UPV commemora la data històrica amb un dinar literari i lectura del 'Tirant lo Blanc' (11 de maig), música, excursions i altres activitats.

El Servei de Promoció i Normalització Lingüística (SPNL) de la Universitat Politècnica de València (UPV), amb la col·laboració de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, commemora l'aniversari de la data històrica del 25 d'Abril amb un programa que inclou activitats als tres campus de la UPV: Vera (València), Alcoi i Gandia.

Els actes començaran el dijous 27 d'abril, a les 12.30 hores

A l'Àgora del campus de Vera, tindrà lloc el dijous 11 de maig un dinar literari i la lectura participativa de l'obra de referència de Joanot Martorell, Tirant lo Blanc, amb la col·laboració de l'editorial Llibres de la Drassana

Ambdues activitats es duran a terme de manera independent. Per a assistir al dinar literari, caldrà reservar-hi plaça fins al dimarts 8 de maig a través de l'enllaç “Inscripció: dinar literari i/o lectura participativa del Tirant lo Blanc, de Joanot Martorell”, i abonar tres euros el dia de l'esdeveniment.

D'altra banda, qualsevol persona, haja assistit o no al dinar literari, pot participar en la lectura de l'obra de Martorell, inscrivint-s'hi a través del mateix enllaç (“Inscripció: dinar literari i/o lectura participativa del Tirant lo Blanc, de Joanot Martorell”. L'SPNL li assignarà el text que ha de llegir, i li l'enviarà amb antelació.

Projecció de finalistes i lliurament de premis de DRAC

El dia 27 d'abril, a partir de les 12.30 h, el campus de Gandia acollirà la projecció de les obres finalistes i el lliurament de premis de DRAC, el concurs de curtmetratges en valencià.

Assistirà també a l'acte la periodista Amalia Garrigós, que impartirà la conferència "Elogi de la ràdio. Present, passat i futur". Posteriorment tindrà lloc un dinar per als participants, els ponents i el jurat.

El 4 de maig, recital de poesia a Alcoi

El 4 de maig, la cafeteria del campus d'Alcoi acollirà un recital de poemes de Joan Valls, a càrrec d'Ester Vizcarra. També hi tindrà lloc una lectura participativa en la qual qualsevol persona interessada podrà llegir poemes en valencià d'autors que trie ella mateixa.

Els dies 5 i 6, visita al Parc Natural de Sot de Xera

L'acte següent s'ha programat per al divendres 5 de maig i el dissabte 6, dies en què tindrà lloc una convivència dirigida a membres de la UPV, amb la visita al Parc Natural de Sot de Xera. L'esdeveniment inclourà interpretació dels estels i excursió diürna, a més de dinar i tertúlia amb Amadeo Laborda, Mercè Climent i Juli Capilla sobre literatura i sobre el valencià en el parlar de la comarca dels Serrans.

Concert d'ESiR

Finalment, per a cloure el programa, la cafeteria del campus d'Alcoi acollirà el concert, amb entrada lliure fins que s'exhaurisca la capacitat del recinte, del grup de pop folk ESiR (Entre Soques i Rebrotins), nascut l'any 2012 a la localitat d'Agres (el Comtat).

PROGRAMA D'ACTIVITATS

Organitza: Servei de Promoció i Normalització Lingüística (www.upv.es/bondia)

Col·labora: Acadèmia Valenciana de la Llengua (www.avl.gva.es)

Més informació:
Cartell elvint-i-5 2017

EMAS upv