- -
UPV
 

Servicios que prestamos

Compromisos que asumimos

Atención al usuario

Normativa



Cursos y más formación

Pruebas de acreditación

Vols fer-nos una consulta?

Autoaprendizaje

Actividades de promoción

Apoyo al PDI

Ayudas

Asesoramiento y traducciones

Recursos en línea

Datos sociolinguísticos

Commemoració Estatut d’Autonomia

 
19/07/22
Noticia
Ara que et matricules a la UPV... “Matricula’t en valencià”

La campanya promou que s’esculla el valencià com a llengua de la docència

La campanya “Matriculem-nos en valencià” del curs 2022-202s’adreça als estudiants de grau i de màster i té com a objectius la promoció de la tria del valencià en primera preferència en la docència presencial o en línia, la matriculació en les assignatures que s’imparteixen en valencià, la promoció de les assignatures de valencià tècnic i l’ús del valencià en la vida acadèmica.
 
La primera fase, “M’agrada el valencià... tant com m’agrades tu”, es va fer al juny passat i pretenia sensibilitzar sobre l’ús del valencià a la universitat, per mitjà de dues accions lúdiques, adreçades als futurs i actuals estudiants de la UPV:
 
1. Completar la frase en Instagram (https://www.instagram.com/stories/ highlights/17948449126824928/) per a poder guanyar un abonament per al Feslloc, i 2. Fer-se una foto amb un missatge en el fotoreclam i prendre una orxata. Les fotos formarien part dels sis vídeos curts de “M’agrada el valencià...”: https://www.instagram.com/spnlbondia/reels/.
 
La segona fase és “Quan et matricules a la UPV, matricula’t en valencià”, amb recomanacions per als estudiants perquè realitzen accions que promoure la demanda i la matriculació en valencià a la UPV: 
 
• Escull la llengua en què vols rebre la docència: marca la casella valencià com a primera preferència independentment de la llengua en la qual s’oferisquen les assignatures.
 
• Matricula’t en les assignatures que s’ofereixen en valencià, que podràs conèixer en començar la matriculació, ja que pel concepte de transparència lingüística (http://bit.ly/2N247Zr) pots conèixer en quina llengua s’imparteix qualsevol activitat docent o universitària abans de realitzar-la.
 
• Matricula’t també en les assignatures de valencià tècnic, perquè aprendràs la terminologia, reforçaràs la competència comunicativa i professional i milloraràs els coneixements a les proves d’acreditació de valencià.
 
Les accions properes seran les següents: “Utilitza el valencià en qualsevol activitat universitària presencial i en línia”, des del primer dia a la universitat, i “Rep l’obsequi de benvinguda”, a l’octubre, amb la possibilitat d’aconseguir una entrada per a un festival de música en valencià de l’hivern.
 
Més informació
Servei de Promoció i Normalització Lingüística
www.upv.es/bondia
spnl@upv.es
 
Amb la  col·laboració de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport. «Sempre teua. La teua llengua»

EMAS upv