- -
UPV
 

Serveis que prestem

Compromisos que assumim

Atenció a l'usuari

NormativaCursos i més formació

Proves d'acreditació

Autoaprenentatge

Activitats de promoció

Suport al PDI

Ajudes

Assessorament i traduccions

Recursos en línia

Dades sociolingüístiques

Commemoració Estatut d’Autonomia

 
03/02/22
Notícia
La UPV acull una de les fases locals de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives d’Universitats

La competició té lloc els dies 10, 11 i 12 de febrer de 2022 al Campus de Vera

Els propers dies 10, 11 i 12 de febrer, al Paranimf del Campus de Vera, la Universitat Politècnica de València acollirà una de les fases locals de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat (LDSB) de la Xarxa Vives d’Universitats, de la qual eixirà l’equip que representarà la nostra universitat en la fase final de la LDSB, que tindrà lloc del 30 de març a l’1 d’abril a la Universitat Autònoma de Barcelona.

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat, nascuda a partir de l’experiència de la Lliga de Debat Universitària, és una competició en la qual diversos equips d’estudiants entre 15 i 18 anys de 4t d’ESO, Batxillerat (i equivalents) i Cicles Formatius de diferents centres docents debaten en valencià sobre un tema polèmic i d’actualitat.

Els objectius de la Lliga són millorar les habilitats comunicatives dels participants quees troben en l’etapa formativa; fomentar l’adquisició de competències transversals com el treball en equip, la creativitat, la documentació, la construcció d’un discurs i la planificació, i oferir a l’alumnat un primer contacte amb la universitat, entre altres.

En aquesta edició la qüestió de debat, tant en les fases locals com en la fase final, és la següent: «Cal posar límits a la ciència?».

En la fase local de la UPV participaran vuit equips que representaran els centres següents: IES Pere Boïl (Manises) -amb dos equips-, IES Porçons (Aielo de Malferit),  Escola La Masia (Museros), Florida Secundària (Catarroja), IES L´Estació (Ontinyent), IES Josep Segrelles (Albaida), IES La Vall de Segó de Benifairó de les Valls.

Es realitzarà un total de 15 debats: 12 en la fase classificatòria, els dies 10 i 11 (des de les 9.30 h) i 3 en les semifinals i final, el dia 12 (des de les 10.30 h).

Dates:

· 10, 11 i 12 de febrerde 2022

· de 9.30 a 14 h

· Paranimf del Campus de Vera

Organitza: Universitat Politècnica de València.Servei de Promoció i Normalització Lingüística

Col·laboren: Xarxa Vives d’Universitats, Acadèmia Valenciana de la Llengua i Escola Valenciana


EMAS upv