- -
UPV
 

Servicios que prestamos

Compromisos que asumimos

Atención al usuario

Normativa



Cursos y más formación

Pruebas de acreditación

Vols fer-nos una consulta?

Autoaprendizaje

Actividades de promoción

Apoyo al PDI

Ayudas

Asesoramiento y traducciones

Recursos en línea

Datos sociolinguísticos

Commemoració Estatut d’Autonomia

 
09/03/18
Noticia
La XXIII Jornada de Sociolingüística analitza la influència social del Valencià

Té lloc al Campus d’Alcoi de la UPV el 23 i 24 de març de 2018.

  • Toni Mollà parlarà de l’espai públic, el mercat i la política lingüística.
  • Youtubers i investigadors debatran sobre la idoneïtat del valencià per influir a les xarxes socials
  • La jornada es tancarà amb un homenatge al sociolingüista valencià Rafael Ninyoles

La XXXIII Jornada de Sociolingüística reunirà de nou diversos sectors implicats en l’anàlisi de l’ús social de la llengua, al Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València, els propers 23 i 24 de març. La cita es presenta enguany amb el títol: “El valencià té capacitat d’influència social?”. El programa proposa una mirada a l’espai públic, amb la novetat d’incorporar la seua extensió a les xarxes socials, convertides en espai de captació d’informació, relació personal i debat. Entre els ponents hi ha el periodista Toni Mollà, que pronunciarà divendres la conferència inaugural sobre “L’espai públic, el mercat i la política lingüística”.

L’objectiu de la jornada és debatre sobre la capacitat d’influència del valencià al món social i econòmic, amb l’anàlisi de les campanyes de promoció lingüística i una reflexió sobre la influència de la llengua en els àmbits públics, els mitjans de comunicació, els continguts transmèdia i les xarxes socials. El conjunt de les sessions ha sigut reconegut com a activitat formativa per la Conselleria d’Educació. La inscripció s’ha de fer a la web: www.sociolinguistica.eu fins al 20 de març de 2018.

El professor de Ciència Política Anselm Bodoque obrirà el programa de dissabte amb el tema: “Responsabilitat pública i campanyes institucionals sobre l’ús del valencià”, després el professor d’Economia Aplicada Pau Rausell parlarà de “Sectors culturals, planificació cultural i llengua”, mentre que Empar Marco, directora general de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, explicarà la situació dels “Mitjans de comunicació públics en valencià”.

Abans d’aquesta última sessió, tindrà lloc un debat amb participació de dues dones que utilitzen el valencià a les xarxes: la booktuber Marta Meneu i la youtuber Nerea San Félix, acompanyades per l’investigador i professor Gerard Fernández. La sessió tractarà de respondre una pregunta clau: “És possible ser influïdora o influïdor en valencià a les xarxes socials?”.

El matí es tancarà amb un homenatge al sociolingüista valencià Rafael Ninyoles, pioner en la matèria, que va contribuir a clarificar-la mitjançant la divulgació de conceptes com els de diglòssia, conflicte lingüístic i autoodi per descriure la situació de la llengua. Els seus estudis, apareguts en publicacions com Serra d’Or, Gorg, Cuadernos para el diálogo o El País, són bàsics per a entendre la realitat sociolingüística actual. El programa cultural es completa amb un concert protagonitzat pel grup Júlia, que s’oferirà divendres

Programa

Inscripció i més info

Más información:
sociolingüística_2018

EMAS upv