- -
UPV
 

Servicios que prestamos

Compromisos que asumimos

Atención al usuario

Normativa



Cursos y más formación

Pruebas de acreditación

Vols fer-nos una consulta?

Autoaprendizaje

Actividades de promoción

Apoyo al PDI

Ayudas

Asesoramiento y traducciones

Recursos en línea

Datos sociolinguísticos

Commemoració Estatut d’Autonomia

 
Informació dels grups participants

Jordi Montañez (Barcelona), després de passar per diferents projectes musicals, des de 2009 ha realitzat quasi dos-cents concerts com a cantautor i ha publicat dos discos, Dolça victòria (2011), sobretot acústic, i Cançons d’ara (2013), més eclèctic i elèctric, en els quals atribueix molt de pes a la lírica i a la idea de com el context socioeconòmic afecta les nostres relacions quotidianes. A més, ha participat en diversos discos col·lectius d’homenatge a Miquel Martí i Pol, Pi de la Serra i Joan Pau Giné.

Alterkat (la Safor) és un grup jove, amb estudiants de la UPV, que s’estrena als escenaris en la I Nit de Rock d’Ador (2011) i actua en diversos esdeveniments, com el Correllengua de Gandia, la Nit de Rock o el Figatell Sound. Alça la veu (2014), el seu primer disc, pretén ser una mostra del que ofereixen musicalment: lletres directes i clares, amb melodies fortes i guitarres contundents, que mostren un so potent que va des del punk-rock fins a ritmes més tranquils i festius com l’ska o el reggae.

Garrotada (Bellreguard, la Safor) és un jove grup de rap en valencià nascut el 2012 que ja han actuat en gran part del País Valencià i que aquest 2014 ha publicat el seu primer disc Paraula de guerra, definit per ells mateixos com “un crit de ràbia, un crit cap a la llibertat d’expressió i, sobretot, un crit contra les injustícies”, i en el qual han tingut col·laboracions d’altres grups com Aspencat o Atupa.

Desustancia (Alcoi), nascut el 2006 i compost per sis membres –alguns dels quals estudiants de la UPV– és un grup que mescla el rock amb la dolçaina i l’acordió i que ha actuat en moltes localitats valencianes, especialment de l’Alcoià i el Comtat. Després de diverses maquetes, trau el disc Somnis de drap (2013).

El Diluvi (l’Alcoià) naix el 2011 a la ciutat d'Alacant amb l’obertura del Casal Popular Tio Cuc i una primera maqueta d’homenatge a Ovidi Montllor, que els porta a presentar l'espectacle Ovidenques arreu dels territoris de parla catalana. Amb el segon disc, Motius (2014), compost amb cançons pròpies i dues versions més de l'Ovidi, actuen en molts festivals i mostren la fusió dels instruments més tradicionals de la zona (guitarró, acordió, bandúrria, guitarra, etc.) amb els ritmes menys esperats.

Naia és un grup valencià que troba la seua pròpia personalitat entre el folk, el pop i la cançó d’autor, entre altres gèneres musicals, i a més de les textures tradicionals valencianes incorpora melodies i ritmes propis de tot el món. Després del seu primer disc, Joc d’emocions (2010) –amb alguna musicació del poeta Estellés– presenta el nou disc No caminem sols (2014), on pren força el vessant més reivindicatiu del grup en el context social actual, lligat amb una bona dosi de ritme i noves sonoritats.

Andreu Valor (Cocentaina, el Comtat) és un cantautor amb una de les trajectòries més sòlides del panorama valencià, amb molts concerts realitzats des del primer disc publicat, titulat En les nostres mans (2010). El segon disc A l’ombra de l’obscuritat (2012), amb col·laboracions de músics destacats com Miquel Gil, Cesk Freixas, Feliu Ventura, Pau Alabajos o Xavi Sarrià, reflecteix un canvi “més social i humà”. El tercer disc Malgrat la pluja (2013), que ara presenta a la UPV i que l’ha portar a fer més de 50 concerts fins ara, aporta una nova sonoritat i més compromís humà i crítica social.

TanStupids (Castelló de la Plana) es forma el 2010 amb tres músics que tenien ja una trajectòria musical a Castelló i que pensen a fer coses noves. Així, han enregistrat dos discos fins ara TanStupids (2012) i Plou (2014), en els quals s’escolten línies de baix potents, jocs vocals, pianos que passen de la delicadesa al descontrol controlat, bateries solides però riques en matisos, lletres compromeses i composicions d’estils heterogenis. Han participant en una quarantena de concerts com el Feslloch, el festival internacional IPO al mític club The Cavern de Liverpool o com a teloners d’Els Amics de les Arts.

Àlvar Carpi (Benimaclet, l’Horta) és un músic amb una llarga trajectòria participant en projectes de grups i músics com Òscar Briz, Dani Miquel, Miquel Gil, Rafa Xambó, Soul Atac... i col·laborant amb cançons per a esdeveniments socials com les Trobades d’Escoles en Valencià, entre d’altres. Ara presenta el seu primer disc Carrer Passeig (2013), amb cançons que ha anat composant al llarg de la seua vida i que mostren un fort compromís cívic des d’un lirisme delicat i una veu pròxima.

Néstor Mont (Algemesí, la Ribera Alta) té una història musical extensa com a músic, compositor, productor, membre de molts grups (Cendraires, L’Ham de Foc, Calabruix, La Corda Fluixa, Aljub, Carraixet, Marius Asensi i 21 grams... i, actualment, de la rondalla de Pep Gimeno ‘Botifarra’), a més de múltiples col·laboracions (amb Carles Dénia, per exemple). Com a cantautor ha tret tres discos: Sentit (2004), Amor de terra (2010) –on es reflecteix l’estima directa i emocional pel seu paisatge proper fet de natura i persones, de la Ribera del Xúquer– i Tres (2014).


EMAS upv