- -
UPV
 
Inici UPV :: Perfils :: Futur alumne :: Ho tinc tot en un clic

Integra. Jornades d'Acolliment


Què són? 

Quan un alumne accedeix per primera vegada a la Universitat, s'enfronta a un dels majors reptes de la seua vida estudiantil. La UPV, a través del Programa Integra, exerceix un paper important en aquest procés d'adaptació de l'alumne de nou ingrés, amb les Jornades d'Acollida i el Pla d'Acció Tutorial Universitari (PATU). En la mesura en què siguem capaços de reduir l'impacte que representa l'accés dels nous estudiants, així com de facilitar-los l'adaptació al nou entorn i integrar-los en la comunitat universitària, millorarem la seua projecció personal i acadèmica.A qui van dirigides les Jornades d'Acollida? 

Són sessions dirigides exclusivament als alumnes de nou ingrés dels diferents centres i titulacions de la Universitat Politècnica de València (UPV).Què pretenen? 

L'objectiu primordial és donar la benvinguda a tots els alumnes de primer curs i oferir-los un conjunt d'activitats bàsiques per a donar a conèixer la UPV i els seus recursos. També, es pretén:


 • Afavorir la integració dels alumnes, que es coneguen millor entre ells, i se senten més segurs.
 • Informar els alumnes sobre aspectes rellevants del centre i del grau.
 • Facilitar el coneixement dels principals espais en els quals es durà a terme el seu procés d'ensenyament-aprenentatge.

En què consisteixen? 

S'organitzen diferents activitats, l'assistència a les quals és obligatòria per als estudiants de primer curs. En total, es pot parlar d'un programa compost per les iniciatives següents:


 • Sessions informatives del centre. El primer dia del curs, organitzats per titulacions, els estudiants coneixen l'equip directiu i els professors de la seua titulació, els quals en un ambient distès, els expliquen, d'una banda, com és el funcionament de la Universitat, l'organització de les classes, i els presenten el programa acadèmic i el funcionament dels estudis escollits. D'altra banda, se'ls ofereix informació sobre les eixides professionals, les pràctiques, la normativa del centre, etc.
 • Tutories. Es presenta el Pla d'Acció Tutorial Universitari (PATU): en què consisteix i com funciona; els alumnes coneixen els alumnes tutors i els professors tutors i es formen els grups tutorials. Aquesta primera presa de contacte permet als estudiants acomodar-se a la nova situació i resoldre els primers dubtes pràctics, com són els termes i conceptes que han de conèixer, els tràmits administratius que hauran de fer al llarg de la seua carrera. A més, se'ls dóna tots aquells consells que els puguen resultar útils per a adaptar-se al món universitari.
 • Visites guiades pel centre i la Universitat.Es du a terme un primer recorregut guiat pels alumnes tutors perquè l'alumne puga situar els diferents serveis que li hem presentat i la infraestructura pròpia del centre, com les sales d'estudi, les aules informàtiques, la biblioteca, els laboratoris, etc.
 • Sessions informatives de la UPV. Es presenten els principals serveis universitaris que l'alumne pot necessitar: el Servei d'Alumnat, els serveis administratius, la Delegació d'Alumnes, el Centre de Salut, el Gabinet d'Orientació Psicopedagògica Universitària (GOPU), l'Institut de Ciències de l'Educació (ICE), l'Àrea d'Esports, l'Àrea d'Informació, etc.
 • Sessió del PoliformaT. Es duu a terme una activitat pràctica sobre la plataforma PoliformaT i el funcionament de la intranet.
 • Sessió de la Biblioteca. Té lloc una activitat informativa i pràctica sobre el maneig de documentació i usos per a optimitzar la Biblioteca.

Quan i on se celebren? 

 • Se celebren a principis de setembre i, opcionalment, es completen amb sessions específiques al llarg del mes de setembre.
 • Es fan en tots els centres de la Universitat.

Més informació: 


UPV
UPV
UPV

EMAS upv